راه درمان جوش نوزاد چیست؟
22 مهر

راه درمان جوش نوزاد چیست؟

راه درمان جوش نوزاد چیست ؟

آکنه‌های نوزادان معمولاً بدون درمان از بین می‌روند. بعضی از نوزادان به جای هفته‌ها، ماه‌ها درگیر آکنه می‌مانند. برای درمان این نوع آکنه شدید و سرسخت نوزادتان، پزشک متخصص اطفال ممکن است کرم یا پماد دارویی را برای کمک به از بین بردن آکنه تجویز کند.در این مطلب از سایت دکتر جویا متخصص پوست اصفهان قصد داریم چند مورد برای راه درمان جوش نوزاد خدمت شما ارائه کنیم.

از مصرف داروهای بدون نسخه، شوینده‌های صورت و لوسیون‌ها خودداری کنید. پوست فرزند شما در این سن کم، بسیار حساس است. ممکن است با استفاده از محصولات بسیار قوی، آکنه را بدتر کنید یا باعث تحریک بیشتر پوست کودک‌تان شوید.

آیا درمان خانگی می تواند به آکنه فرزند شما کمک کند؟

در حالی که منتظر هستید که جوش نوزاد شما از بین رود ، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای حفظ سلامت هرچه بیشتر پوست کودک‌تان انجام دهید.

1) صورت کودک خود را تمیز نگه دارید.

صورت نوزاد را روزانه با آب گرم بشویید. زمان حمام وقت بسیار خوبی برای انجام این کار است.

حتی لازم نیست جز آب از چیز دیگری استفاده کنید، اما اگر می‌خواهید می‌توانید یک صابون ملایم یا پاک کننده بدون صابون را نیز استفاده کنید. از گرفتن توصیه‌های پزشکی متخصص اطفال غافل نشوید.

پیشنهاد مطالعه
روش های درمان هایپوپیگمانتاسیون

محصولات بدون رایحه، پوست کودک شما را کمتر تحریک می کند.

2) از استفاده از محصولات ناملایم و قوی اجتناب کنید.

محصولاتی حاوی رتینوئیدها که از مشتقات ویتامین A هستند یا اریترومایسین، معمولاً برای آکنه‌های بزرگسالان استفاده می‌شود با این حال، آن‌ها معمولاً برای کودکان توصیه نمی‌شوند.

از صابون‌های معطر، حباب حمام یا سایر صابون‌هایی که حاوی مقادیر زیاد مواد شیمیایی هستند استفاده نکنید.

3) از لوسیون‌ها استفاده نکنید.

لوسیون‌ها و کرم‌ها ممکن است پوست کودک شما را حساس‌تر کرده و آکنه را تشدید کنند.

4) صورت کودکتان را نمالید.

مالیدن پوست با حوله می‌تواند باعث تشدید جوش نوزاد شود. در عوض، لیف حمام را با حرکات دورانی به آرامی روی صورت بکشید. پس از شستشوی پاک کننده، حوله لطیفی را به آرامی برای خشک کردن صورت کودک خود استفاده کنید.

5) آکنه را دستکاری نکنید.

از دستکاری کردن و فشردن آکنه خودداری کنید. این کار باعث تحریک پوست کودک شما می‌شود و ممکن است مشکل را افزایش دهد.

6) صبور باشید

آکنه کودک به طور معمول بی ضرر است. برای کودک شما درد آور و موجب خارش نیست و می تواند سریعا خود به خود رفع شود.

پیشنهاد مطالعه
جوانسازی بدون جراحی

چه زمانی باید برای جوش نوزاد به پزشک مراجعه کنید؟

هیچ درمانی برای آکنه نوزادان وجود ندارد، اما اگر نگران این موضوع هستید، باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. یک ویزیت کلی کودک یا معاینه عمومی زمان مناسبی برای پرسیدن سوالات‌تان در مورد آکنه نوزادی است، همچنین می‌توانید در مورد سایر نگرانی‌هایی که ممکن است درباره سلامتی کودک‌تان داشته باشید صحبت کنید.

اگر آکنه نوزاد شما منجر به جوش‌های سر سیاه، برجستگی‌های پر از چرک یا التهاب شود و همچنین اگر کودک درد یا ناراحتی داشته باشد فوراً به پزشک مراجعه کنید.

اگر بعد از گذشت چند ماه از درمان در خانه، آکنه از بین نرفت، پزشک ممکن است توصیه کند از لوسیون بنزوئیل پراکسید ۲٫۵ درصد استفاده کنید.

در موارد نادر، پزشک همچنین می‌تواند آنتی بیوتیکی مانند اریترومایسین یا داروی ایزوترتینوئین تجویز کند، تا جای جوش روی پوست کودک باقی نماند.

برای کودکان، این تجویز معمولاً فقط برای آکنه‌های شدید ناشی از یک بیماری زمینه‌ای ضروری می‌شود.

آکنه نوزادی مجددا عود نمی‌کند، اما خوب است توجه داشته باشید که اگر کودک شما قبل از بلوغ دوباره دچار آکنه شود، باید به پزشک مراجعه کند زیرا این مورد می‌تواند نشانی از مشکل زمینه‌ای باشد.

پیشنهاد مطالعه
مراقبت‌های پس از جراحی لیفت شقیقه

راه درمان جوش نوزاد | متخصص پوست اصفهان

مشکل زمینه‌ای

بر اساس تحقیقات، برخی از بیماری‌های نادر ممکن است باعث شود که آکنه به درمان خانگی پاسخ ندهد. این شرایط شامل تومورها، اختلال هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (Congenital adrenal hyperplasia) با نماد اختصاری CAH و سایر مشکلات مربوط به سیستم غدد درون ریز، هستند.

اگر یک دختر بچه دارید که شروع به نشان دادن علایم هیپرآندروژنیسم (مقدار بالای آندروژن می‌کند) از پزشک بخواهید تا مشکلات زمینه‌ای را بررسی کند. علائم ممکن است شامل رشد بیش از حد موهای صورت یا پوستی غیرمعمول چرب باشد.

همان‌طور که گفته شد جوش نوزاد از عارضه‌های رایج بعد از تولد است که بعد از چند هفته از بین می‌رود. اما در صورت تشدید آکنه‌ها و یا مشاهده علایم غیر معمول حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید. اگر تجربه مشابهی در این زمینه داشته اید با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.


| برای ورود به صفحه اینستاگرام دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست و مو اصفهان کلیک کنید |


بیشتر بدانیم:

پیشگیری و درمان لکه‌های پیری

سدیم PCA و فواید آن

منابع سدیم PCA

جوش نوزاد چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *