علل رشد نکردن ابروها چیست؟
در برخی افراد ممکن است رشد ابرو ها چندان زیاد نباشد و آنها به دنبال این باشند که چرا ابروهای من رشد نمی کند؟ در ادامه مقاله امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان به بررسی علل رشد نکردن ابروها خواهیم پرداخت.
استفاده از کرم های صورت
کرمهای صورت نه تنها فولیکولهای مو را مسدود و از رشد موها جلوگیری میکنند، بسیاری از کرمهای صورت فعال مانند کرمهای حاوی AHA، AHB، رتینول یا هر کرم صورت بر پایه اسیدی که روی صورت شما معجزه میکند، به شدت به فولیکول مو آسیب میرساند و از رشد آنها جلوگیری میکند. بنابراین در آینده هنگام مرطوب کردن از ناحیه ابرو خودداری کنید.
اگر میخواهید رشد ابرو را تقویت کنید، از استفاده از هر محصولی در اطراف ناحیه ابرو خودداری کنید تا مطمئن شوید که فولیکولهای شما این شانس را دارند که کار خود را انجام دهند.
مسدود کردن منافذ پوست با آرایش کاملا ایده آل نیست، اما برای کسانی که پوستی عالی و بدون چین و چروک ندارند، ضروری است. اما فولیکول های مو به فضای بیشتری برای تنفس نیاز دارند.
کمبود تیروئید (هورمونی) یا خون
هر دوی اینها دلایل طبیعی ریزش مو هستند. شما می توانید مشکلات تیروئید را عمدتاً با کاهش رشد دم ابروهای خود تشخیص دهید. اگر متوجه شده اید که ابروهایتان نازک یا حتی ناپدید شده اند، به ویژه لبه بیرونی ابروها، این نشانه آن است که یک آزمایش تیروئید بدهید.
مطالعه بیشتر : نحوه درمان پارگی مویرگ صورت
اختلالاتی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید می تواند به ریزش مو هم روی سر و هم در ابرو یا مژه منجر شود. اگر کمبود ویتامین های خاصی دارید، رشد موهای شما تحت تاثیر قرار می گیرد. اینها رایج ترین ویتامین هایی هستند که می توانند روی رشد مو، ابرو و مژه شما تأثیر بگذارند.
- اهن
- ویتامین B
- ویتامین C و D
در موارد شدید، مانند اختلال در غذا خوردن و کم خونی، کمبود آهن ممکن است مقصر نازک شدن ابروها باشد. دکتر رجانی کاتا، متخصص پوست و استادیار بالینی پزشکی در کالج پزشکی بیلور، میگوید: «حتی اگر کمخونی نداشته باشید و میزان آهن ذخیره شدهتان کم باشد، میتواند به ریزش مو منجر شود. اما مکمل آهن را بدون توصیه پزشکی شروع نکنید. دکتر کاتا می گوید آهن بیش از حد نیز می تواند اثرات منفی داشته باشد. سطوح پایین روی نیز می تواند باعث ریزش مو شود، اما احتمال آن زیاد نیست (اگرچه اگر گیاهخوار هستید احتمال بیشتری دارد).
علاوه بر نوسانات هورمونی، این نوع ریزش مو زمانی اتفاق می افتد که کاهش شدید پروتئین در رژیم غذایی یا کاهش وزن ناگهانی وجود داشته باشد. اگر سطح پروتئین شما به شدت کاهش پیدا کند، فولیکولهای مو به خواب زمستانی میروند و میتوانید ریزش موی حاد ناگهانی را ببینید که سه تا شش ماه بعد ظاهر میشود.
استفاده طولانی مدت کندن یا اپیلاسیون
متأسفانه این تکنیک ها می توانند ریشه موها را زخمی کنند. با این حال، فولیکول مو در زیر پوست شما نهفته است به ندرت می میرد. بنابراین با تحریک رشد مو با محصولی برای بهبود فولیکول و تقویت رشد مو، امکان رشد مجدد موها وجود دارد.
اما به نظر می رسد که اسانس رزماری برای رشد مجدد بسیار خوب عمل می کند. آرایش بیش از حد نیز می تواند همه این موارد را بدتر کند. ما همچنین شاهد نازک شدن ابروها، به خصوص در زنان، در نتیجه موچین یا اپیلاسیون بیش از حد در اوایل زندگی هستیم.
رژیم غذایی و استرس و عدم رشد ابروها
یک تار مو عمدتاً از پروتئین تشکیل شده است، به این معنی که موهای شما برای رشد به پروتئین نیاز دارند. اگر پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، مو وارد «فاز استراحت» می شود. هنگامی که بدن تحت استرس است، از مواد مغذی بیشتری برای حمایت از سیستم شما استفاده می کند. از آنجایی که بدن مواد مغذی باقیمانده خود را به مو و ناخن شما میدهد، اگر همه آنها به دلیل رژیم غذایی نامناسب یا استرس مصرف شوند، هیچ چیزی برای فولیکول مو باقی نمیماند و در نتیجه میمیرد.
استرس با خارج کردن زودهنگام موها از مرحله رشد، این فرآیند را مختل می کند. به جای ترک فاز رشد با سرعت خود، موها با هم به دوره استراحت می روند و به تعداد قابل توجهی گاهی اوقات با سرعت ۱۰ برابر معمولشان می ریزند.
بارداری و عدم رشد ابروها
متأسفانه، ریزش مو پس از بارداری در واقع بسیار رایج است – معمولاً حدود سه ماه پس از بارداری شروع می شود. هنگامی که باردار هستید، سطح هورمون شما به شدت افزایش می یابد و از ریزش مو جلوگیری می کند. سپس پس از بارداری، سطح هورمون شما کاهش می یابد و تمام موهایی که در دوران بارداری نمی توانند آزاد شوند، اکنون می ریزند.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
خشکی پوست و آب و هوا
آیا تا به حال توجه کرده اید که ابروها (و موهای شما) در تابستان دیوانه وار رشد می کنند و حتی برای جوانه زدن در زمستان تلاش می کنند؟ این به دلیل کمبود رطوبت در هوا و دماهای خشن است. ابروها گرما و رطوبت را دوست دارند و در آن محیط رشد می کنند.
هنگامی که ما عرق می کنیم، سموم و مواد زائد از فولیکول مو خارج می شوند و فضایی را برای رشد موها فراهم می کنند. این برای استرس نیز عالی است. ورزش سطح سروتونین را در بدن افزایش میدهد و به کاهش استرس کمک میکند و فولیکولهای شما را از حالت طبیعی خارج میکند.
شیمی درمانی
گویی سرطان به اندازه کافی سخت نیست، زنان نه تنها ریزش مو را در حین یا بعد از شیمی درمانی، بلکه ریزش قابل توجه مژه و ابرو را تجربه می کنند.
داروهای شیمی درمانی برای حمله به سلول های سرطانی با رشد سریع عمل می کنند. متأسفانه، این داروها به سایر سلول های در حال رشد بدن شما نیز حمله می کنند. این می تواند موهای سر شما و همچنین موهای سرتاسر بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا