علل ایجاد تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پلک
12 آبان

علل ایجاد تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پلک

علل ایجاد تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پلک چیست؟

سیاهی پلک زمانی که رنگ پوست اطراف ناحیه فوقانی چشم تیره می شود، اتفاق می افتد. تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون می تواند در هر قسمتی از صورت بیشتر در ناحیه زیر چشم، گوشه های دهان، روی لب ها و غیره رخ دهد. سیاهی پلک به دلایل مختلفی، از تغییرات در عروق خونی و پوست اطراف، تا هیپرپیگمانتاسیون مرتبط است. در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر به بررسی علل ایجاد تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پلک میپردازیم.

پلک های تیره نیز ممکن است در اثر آسیب های چشمی و بیماری های مادرزادی ایجاد شوند. حتی ممکن است هم پلک های تیره و هم حلقه های زیر چشم را همزمان تجربه کنید. همچنین می توانید یکی را بدون دیگری داشته باشید. این دو لزوما به هم مرتبط نیستند.

دلیل سیاه شدن پلک ها

رگ های خونی گشاد شده در پلک های شما ممکن است پوست اطراف را تیره تر نشان دهند. از طرفی هم صدمات وارده به چشم ممکن است باعث کبودی شود که می تواند پلک های شما را در مقایسه با بقیه پوست تیره تر نشان دهد. با این حال، اینها تنها دلایل احتمالی تیرگی پلک نیستند.

پیشنهاد مطالعه
نمونه کارهای تزریق ژل لب

پوست شما حاوی ماده ای به نام ملانین است که رنگ طبیعی را فراهم می کند. گاهی ممکن است در برخی نقاط پوست شما تیره تر باشد. این به عنوان هایپرپیگمانتاسیون شناخته می شود. در طرف مقابل، لکه های روشن تر یا سفیدتر ممکن است در اثر هیپوپیگمانتاسیون ایجاد شوند.

مطالعه بیشتر : علل ضخیم شدن ناخن های پا

موارد ایجاد کننده هایپرپیگمانتاسیون

آسیب خورشیدی

هنگامی که پوست شما در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید آسیب می بیند، ملانین بیشتری تولید می کند. این می تواند قسمت های آسیب دیده پوست شما را تیره تر کند و منجر به کک و مک و لکه های پیری شود.

بارداری

هورمون های مرتبط با بارداری می توانند تولید ملانین را در پوست شما افزایش دهند و منجر به ایجاد لکه های تیره به نام ملاسما شوند. لکه های تیره حتی ممکن است در اطراف ناحیه چشم شما رخ دهند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند ملاسما را در طول زمان بدتر کند.

پیشنهاد مطالعه
تاثیرات ماینوکسیدیل در درمان ریزش مو

علل و علائم پف زیر چشم چیست؟ | بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

نازک شدن پوست

معمولاً با افزایش سن، پوست شما با از دست دادن طبیعی کلاژن و چربی نازک‌تر می‌شود. به نوبه خود، پوست شما ممکن است تیره تر به نظر برسد.

بیماری های التهابی

بیماری های التهابی ممکن است شامل درماتیت، آلرژی، سینوزیت مزمن، آرتریت و روماتوئید و غیره باشند. علاوه بر آن، بیماری های التهابی می توانند پوست شما را در نقاط خاصی متورم و تیره کنند.

داروهای خاص قرص های ضد بارداری خوراکی (قرص های ضد بارداری) علت شایع برای تیرگی هستند. لکه های تیره پوست ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی مرتبط ایجاد شوند. همچنین یک داروی درمان کننده گلوکوم به نام بیماتوپروست می تواند باعث تیره شدن پوست پلک ها شود. معمولاً سه تا شش ماه پس از قطع دارو سياهي پلك از بین می رود.

دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید

علل مادرزادی تیرگی پلک

سایر علل تیرگی پلک ممکن است مادرزادی باشد. این بدان معنی است که شما با آنها متولد شده اید. در چنین مواردی، تیرگی پلک ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

  • گل مژه ها
  • خال های کوچک و تیره
  • تومورهای غیر سرطانی (کیست درموئید)
  • تومورهای عروق خونی چشم (همانژیوم توت فرنگی)
پیشنهاد مطالعه
علل و علائم ابتلا به انواع سفلیس

این بیماری های چشم ممکن است در ابتدا مشکلی ایجاد نکند. اما با افزایش سن، مشکلات پلک ممکن است بینایی شما را مختل کند.

چه عواملی خطر بروز سیاهی پلک را افزایش می دهد؟

افرادی که پوست روشن‌تری دارند بیشتر در معرض خطر هیپرپیگمانتاسیون و تیرگی پلک‌های مرتبط هستند. در صورتی که:

  • عینک آفتابی نزنند.
  • با یک بیماری مادرزادی پلک متولد شده اند.
  • سابقه خانوادگی پیری زودرس یا بیماری های التهابی دارند.
  • تغییرات هورمونی مانند تغییرات در دوران بارداری یا یائسگی را تجربه می کنند.
  • وقتی در خارج از منزل هستند از استفاده از کرم ضد آفتاب دور چشم غفلت نكنند.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

علل خارش خال

داروی فیناسه برای روزاسه و جوش های صورت

ریزش مژه و ابرو یا ماداروزیس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *