بررسی تشخیص و درمان آرگیریا
تشخیص آرگیریا
پزشکان می توانند نمونه های ادرار، خون و مدفوع فرد را برای تایید تشخیص آرگیریا دریافت کنند. پزشک ممکن است درخواست انجام آزمایشات خون، ادرار و مدفوع از فرد مشکوک به آرگیریا بنماید. این کار به پزشک کمک می کند تا مشخص نماید آیا فرد در طول هفته گذشته با فلز نقره تماس داشته است یا خیر. برای تایید نهایی تشخیص آرگیریا، پزشک ممکن است از پوست بیمار نمونه برداری کند.
در این فرآیند قطعه کوچکی از پوست بدن بیمار برای بررسی در زیر میکروسکوپ برداشته می شود. ظاهر شدن ذرات قهوه ای – سیاه در این نمونه نشان دهنده وجود فلز نقره در پوست می باشد. پزشک همچنین لازم است سایر گزینه هایی را که ممکن است باعث تغییر رنگ پوست به آبی – خاکستری شوند، رد کند.
این گزینه ها عبارتند از:
- اوکرونوز برون زاد: تغییر رنگ پوست که معمولاً به دلیل استفاده مداوم از کرم های روشن کننده پوست مانند هیدروکینون بوجود می آید.
- رسوب طلا در بافت ها (کرایزیازیس): تغییر رنگ پوست بدلیل استفاده طولانی مدت از نمک های طلا برای درمان آرتریت روماتوئید.
- هموکروماتوز یا آهن مازاد: وضعیتی که در آن بدن بیش از حد آهن جذب می نماید. این وضعیت در صورت درمان نشدن می تواند کشنده باشد.
درمان آرگیریا
در حال حاضر هیچ درمانی برای آرگیریا وجود ندارد؛ اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که درمان با لیزر با استفاده از لیزر تغییر کیفیت (QS) می تواند تا حدود زیادی تغییر رنگ پوست را بهبود بخشد. لیزر QS پالس های نور با شدت بالا را بر روی پوست ناحیه درگیر می تاباند. در سال 2015، محققین به مرور شش تحقیق در زمینه استفاده از درمان لیزر QS برای بهبود آرگیریا پرداختند.
این محققین نتیجه گرفتند که یک جلسه درمان با لیزر QS می تواند بهبود فوری و بلندمدتی در خصوص تغییر رنگ پوست ایجاد نماید. با این وجود، محققین لازم است تحقیقات بیشتری برای تایید کارایی لیزر QS در درمان آرگیریا انجام دهند. توصیه های بیشتر برای محدود کردن میزان تغییر رنگ پوست عبارتند از:
- استفاده از کرم های ضد آفتاب با درصد محافظت بالا در برابر نور خورشید
- محدود کردن زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- استفاده از لباس ها و عینک محافظ مناسب در هنگام کار با فلز نقره
- پرهیز از مصرف داروها، مکمل ها و مواد آرایشی حاوی نقره