بررسی نکاتی برای مصرف و تمدید کرم ضد آفتاب
پوست صورت به دلیل ظرافت و حساسیتی که دارد بیشتر مورد آسیب قرار می گیرد. همچنین عوامل مختلفی موجب بروز بیماریهای پوستی میشوند. در مطلب امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان نکاتی برای مصرف و تمدید کرم ضد آفتاب را مورد بررسی قرار می دهیم.
یکی از این عوامل مخرب پوست، تابش مستقیم نور خورشید روی پوست است. نور خورشید دارای اشعه ی فرابنفش بوده که این اشعهها در هنگام برخورد مستقیم با پوست سبب ایجاد جوش و آکنه ، کک و مک ، چین و چروک ، پیری پوست و … میشود.
در تمامی فصول سال نور خوشید میتواند آسیبهای جدی به پوست رسانده و باعث بیماریهای پوستی شود؛ ولی این آسیبها در تابستان چند برابر شده و افراد باید در این فصل بیشتر مراقب پوست خود باشند. از جمله محصولات مراقبتی پوست، کرم ضد آفتاب میباشد که باید همهی افراد در تمامی روزهای سال از آن استفاده کنند. ضدآفتاب نوعی کرم و محصول مراقبت از پوست میباشد که برای جلوگیری از اشعههای مضر خورشید کاربرد دارد.
بهترین روش استفاده از کرم ضد آفتاب
- 20 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، از ضد آفتاب استفاده کنید.
- حتماً هر 2 تا 3 ساعت، کرم را از پوست خود پاک کرده و دوباره آن را تجدید کنید. چراکه این ترکیبات شیمیایی اگر طولانی مدت روی پوست بمانند، مواد سمی تولید کرده و باعث آسیب به پوست و چین و چروک می شوند.
- اگر از کرم یا ترکیب دیگری استفاده میکنید، حداقل 20 تا 30 دقیقه بعد از آن از ضد آفتاب استفاده کنید تا خارجی ترین لایه ضدآفتاب باشد.
- تمدید ضد آفتاب رنگی
- برای محافظت از پوست در طول روز، باید هر دو ساعت ضد آفتاب خود را تمدید کنید.
زمان ماندن کرم ضد آفتاب روی پوست
از آنجا که ماندن طولانی مدت کرمهای ضد آفتاب بر روی پوست منجر به فاسد شدن آن و در نتیجه موجب جوش دار شدن و ایجاد لکه بر روی پوست میشود، بنابراین نباید بیش از 2 ساعت بر روی پوست بماند.
دلیل استفاده از کرم ضد آفتاب در منزل
اهمیت استفاده از ضد آفتاب بین ساعات 10 الی 4 بعد از ظهر که نور خورشید بیشترین شدت را دارد نیز بیشتر می شود. حتی اگر در منزل به سر می برید حتماً از ضد آفتاب استفاده نمایید. مصرف کرمهای ضد آفتاب در منزل و محیطهای سر بسته همچون محیط کار جهت حفظ سلامت پوست ضروری میباشد.
روش شستن کرم ضد آفتاب
برای شستن ضد آفتاب های فیزیکی مقاوم از روی پوست، بهترین راه استفاده از شوینده های روغنی است. این شوینده ها به خوبی ضد آفتاب را از بین می برند و پوست را تمیز و شفاف می کنند. شوینده های روغنی باعث از بین رفتن چربی های ضروری پوست نمی شوند و بسیار ملایم هستند. به همین دلیل توصیه می شود که شوینده های بر پایه روغن را برای یک تا دو دقیقه روی پوست ماساژ دهید. سپس آن را با استفاده از یک پارچه شستشو آغشته به آب گرم به آرامی از روی پوست بردارید. این پاک کننده ها، تمام ضد آفتاب را از روی پوست پاک می کند.
اگر مایل نیستید که از پاک کننده های روغنی استفاده کنید، می توانید از شوینده های بر پایه ی آب استفاده کنید. برای تأثیر بیشتر می توانید ابتدا از یک شوینده ی روغنی استفاده کنید و سپس از یک شوینده ی بر پایه ی آب استفاده نمایید. برای اطمینان از تمیز شدن پوست می توانید پس از استفاده از شوینده، از یک تونر استفاده کنید تا علاوه بر پاک کردن ضد آفتاب و آلودگی ها، PH پوست را هم تنظیم کند و به پوست آسیب نرساند.
علل تجدید کرم ضدآفتاب
برای جلوگیری از کاهش اثر حفاظتی ضد آفتاب، توصیه میشود هر دو ساعت یک بار استفاده از کرمهای ضد آفتاب تجدید شود.
مصرف کرم ضد آفتاب در شب
تقریباً تمام پزشکان با هم اتفاق نظر دارند که استفاده از کرم ضد آفتاب در شب و هنگام خواب، خوب نیست. زیرا در طول شب منافذ پوستی بسته می شوند و این اتفاق زمینه جوش و آکنه را فراهم میکند.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
عوارض و خطرات مصرف نکردن کرم ضد آفتاب
نور آفتاب تأثیر عمیقی بر روی پوست دارد که می تواند منجر به پیری زودرس، سرطان پوست و دیگر موارد مرتبط با پوست شود. قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش (UV) حدود 90 درصد از کل علائم آسیب پوستی را تشکیل می دهد. برخی از عوارض عدم استفاده از ضد آفتاب عبارتند از:
- سرطان پوست
- چین و چروک پوست
- آفتاب سوختگی
- خال و لک های پوستی
- آکنه روزاسه
کاهش سیستم ایمنی بدن:
وقتی پوست شما می سوزد بیشتر گلبول های سفید خون به ایجاد سلول های جدید پوستی کمک می کنند. در نتیجه انجام این کار می تواند سیستم ایمنی بدن شما را در برابر آسیب های دیگر در معرض خطر قرار دهد.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا