راه های درمان پسوریازیس
13 بهمن

راه های درمان پسوریازیس

بررسی راه های درمان پسوریازیس

اگر پزشک پسوریازیس را تأیید کند، درمان به نوع و شدت بیماری بستگی دارد. گزینه های اصلی شامل داروها و فتوتراپی است. افراد مبتلا به پسوریازیس هنگام استفاده از سایر روش های درمانی باید از نرم کننده ها برای مرطوب نگه داشتن پوست استفاده کنند. این کار می تواند به کاهش خارش و تحریک کمک کند و ممکن است تعداد ضایعات یا پلاک های ایجاد شده را کاهش دهد.

داروها

طیف وسیعی از داروهای موضعی، خوراکی و تزریقی برای مبتلایان به پسوریازیس در دسترس است. برخی از داروهای بدون نسخه می توانند به تسکین علائم پسوریازیس بسیار خفیف کمک کنند. این داروها شامل موارد زیر هستند:

قطران ذغال سنگ:

این دارو می تواند به تسکین پسوریازیس پلاک، خارش و ضایعات پوست سر، کف دست و کف پا کمک کند. افراد می توانند به تنهایی یا در کنار درمان دیگری از قطران ذغال سنگ استفاده کنند.

کرم های هیدروکورتیزون:

این کرم ها التهاب را کاهش می دهند و خارش را تسکین می دهند.

اسید سالیسیلیک:

این دارو می تواند به کاهش تورم و از بین بردن فلس، اغلب در افراد مبتلا به پسوریازیس پوست سر کمک کند.

عوامل ضد خارش:

این مواد ممکن است شامل محصولات حاوی کالامین، هیدروکورتیزون، کافور یا منتول باشد.

درمان های موضعی

افراد درمان های موضعی را مستقیماً روی پوست انجام می دهند. این معمولاً اولین اقدام درمانی برای علائم خفیف تا متوسط ​​است که هدف آن کاهش رشد سلول های پوستی، کاهش التهاب و تسکین خارش یا ناراحتی است.

این روش های درمانی بدون نسخه یا با نسخه پزشک در دسترس هستند و شامل استروئیدها نیز نیستند.

کورتیکواستروئیدها:

افراد از این داروها برای درمان پسوریازیس برای دهه ها استفاده کرده اند. بسیاری از استروئیدها به صورت ژل، کف، کرم، اسپری و پماد موجود هستند. بنیاد ملی پسوریازیس راهنمای درک نقاط قوت کورتیکواستروئید را ارائه داده است.

پیشنهاد مطالعه
سرطان سلول سنگفرشی (SCC)

ویتامین D مصنوعی:

افراد اغلب از این ماده در کنار کورتون استفاده می کنند. این می تواند به صاف شدن پلاک ها، رشد کند سلول های پوست و از بین بردن پوسته ها کمک کند.

رتینوئیدها:

این ویتامین A مصنوعی است که می تواند به کاهش رشد سلول های پوستی، کاهش قرمزی و تسکین خارش کمک کند. مردم معمولاً تارازوتن، یک رتینوئید موضعی را با درمان کورتیکواستروئید یا نور درمانی UVB ترکیب می کنند.

کرم پیمکرولیموس و پماد تاکرولیموس:

این داروها درمان های اگزما هستند که پزشک برای کمک به علائم پسوریازیس معکوس و پلاک تجویز می کند. افراد اغلب این داروها را با یک دوره استروئید ترکیب می کنند.

درمان های سیستمیک

درمان های سیستمیک از طریق سیستم کل بدن انجام می شود و پزشکان این روش ها را برای افرادی که مبتلا به پسوریازیس و آرتریت پسوریازیس متوسط ​​تا شدید هستند، تجویز می کنند. این داروها پیشرفت بیماری و بروز دوره های عود را کاهش می دهند.

داروهای بیولوژیک:

این داروها، داروهای مبتنی بر پروتئین هستند که از سلول های زنده گرفته می شوند. داروهای بیولوژیک سلول های T و پروتئین های ایمنی را که باعث پسوریازیس و آرتریت پسوریازیس می شوند، هدف قرار می دهند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) حداقل ۱۰ ماده بیولوژیکی را تأیید کرده است. این موارد شامل اتانرسپت، اینفلیکسیماب و آدالیموماب هستند.

بیولوژیک ها موثر هستند و فواید آن ها بسیار بیشتر از خطرات آن ها است. با این حال، افراد هنگام استفاده از درمان بیولوژیکی باید هزینه هایی را در نظر بگیرند و با یک ارائه دهنده خدمات بیمه در مورد پوشش بیمه مشورت کنند.

پیشنهاد مطالعه
پیشگیری از کبودی بعد از لیفت

متوترکسات:

پزشکان این دارو را برای پسوریازیس بسیار شدید تجویز می کنند که عملکرد روزانه را محدود می کند و به هیچ درمان دیگری پاسخ نمی دهد. متوترکسات برای آرتریت پسوریازیس و همچنین اوریترودرمیک، کف دست و پسوریازیس ناخن موثر است.

راه های درمان پسوریازیس | بهترین متخصص ژل و بوتاکس

سیکلوسپورین:

پزشکان معمولاً این موارد را برای جلوگیری از رد اعضای بدن پس از پیوند تجویز می کنند. با این حال، این دارو می تواند به افراد مبتلا به انواع شدید پسوریازیس نیز کمک کند:

  • پلاک
  • گوتات
  • اریتودرمیک
  • پوسچول تعمیم یافته
  • کف دست

رتینوئیدهای خوراکی: مبتلایان به پسوریازیس شدید می توانند دارویی بنام آسیترتین مصرف کنند که بر علیه اثرات بیماری در بدن کار می کند. این فعالیت ایمنی را کاهش نمی دهد، و به این ترتیب است که آسیترتین برای افراد مبتلا به HIV که پسوریازیس شدید نیز دارند، ایمن تر است. افرادی که انواع پسوریازیس دارند به جز پسوریازیس معکوس ممکن است از رتینوئیدهای خوراکی بهره مند شوند.

داروهای خارج از برچسب

اگر داروهای استاندارد و مورد تأیید FDA علائم بیماری را برطرف نکرده باشند یا اگر فرد بیماری دیگری دارد که مانع از استفاده از داروهای خاص می شود، پزشکان ممکن است داروهای بدون برچسب را تجویز کنند.

گزینه های موثر خارج از برچسب برای پسوریازیس عبارتند از:

  • آزاتیوپرین
  • تیوگوآنین
  • استرهای اسید فوماریک
  • هیدروکسی اوره
  • تاکرولیموس
  • فتوتراپی

فتوتراپی شامل قرار گرفتن منظم پوست در معرض اشعه ماورا بنفش تحت نظارت پزشک است. نور می تواند رشد سلول را کند کند، فعالیت ایمنی را سرکوب کرده و تحریک را کاهش دهد.

پیشنهاد مطالعه
سابسیژن چگونه عمل می کند؟

در صورت موفقیت آمیز بودن درمان، افراد می توانند در خانه با استفاده از لایت باکس یا دستگاه دستی فتوتراپی را انجام دهند. برخی از افراد ممکن است قبل از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش، قرص های پسورالن را برای حساس شدن پوست خود به نور مصرف کنند. هر کسی که بیماری مشترکی دارد که باعث حساسیت آن ها به نور می شود، مانند لوپوس یا موارد قبلی سرطان پوست، نباید از فتوتراپی استفاده کند.

درمان‌های خانگی

جلوگیری از عود پسوریازیس امکان پذیر نیست، اما برخی از استراتژی ها می توانند به کاهش خطر عود بیماری کمک کنند.

نکات شامل موارد زیر هستند:
  • کاهش استرس با یوگا، ورزش، مراقبه یا همه این موارد
  • داشتن یک رژیم غذایی متعادل و حفظ وزن مناسب
  • شناختن و جلوگیری از عوامل تحریک کننده غذایی
  • پیوستن به یک گروه پشتیبانی یا وبلاگ برای گفتگو با افراد دیگر که تجربیات مشابه دارند
  • عدم استعمال سیگار یا الکل بیش از حد

درمان های خانگی برای کاهش خارش عبارتند از:

  • مرطوب نگه داشتن پوست. یک متخصص پوست می تواند یک محصول مناسب را در این رابطه توصیه کند.
  • گرفتن دوش آب سرد تا ۱۰ دقیقه یا استفاده از بسته سرد. از استحمام با آب گرم خودداری کنید، زیرا باعث خشک شدن پوست می شود.

در حالی که پسوریازیس می تواند منزوی کننده و ناراحت کننده باشد، مردم گزینه های زیادی برای مدیریت علائم و درمان فعالیت ایمنی بیماری دارند.

بهترین متخصص ژل و بوتاکس | دکتر جویا را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

علل و علائم ابتلا به بیماری پسوریازیس

روش درمان سیاهی ناخن پا

عوارض و عوامل خطرساز پسوریازیس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *