آشنایی با لایه برداری پوست با لیزر
11 تیر

آشنایی با لایه برداری پوست با لیزر

بررسی لایه برداری پوست با لیزر

لایه برداری پوست با لیزر یا Laser resurfacing روشی است که در آن از لیزر برای بهبود ظاهر پوست صورت و جوانسازی پوست استفاده می شود و برخی نواقص جزئی پوست صورت بهبود می یابد. در مقاله امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان به مطالعه لایه برداری پوست با لیزر می پردازیم.  می تواند به دو صورت انجام شود:

  1. لیزر تخریبی (زخم کننده یا ablative) که لایه های نازکی از پوست را بر می دارد.
  2. لیزر غیر تخریبی (غیر زخم کننده یا non-ablative) که فقط رشد کلاژن را تحریک کرده و پوست را سفت می کند.

اگر چه این روش از نوع غیر زخم کننده کم تهاجمی می باشد و به مدت زمان احیای کمتری نیاز دارد اما اثر بخشی آن در مقایسه با لیزر زخم کننده کمتر است. این روش می تواند خطوط ریز و چین و چروک جزئی پوست صورت را کاهش دهد. در صورتی که اسکار یا آثار ناشی از آفتاب سوختگی وجود داشته باشد، لایه برداری پوست با لیزر می تواند رنگ پوست را روشن تر کند و آن را بهبود بخشد. هرچند که برای انجام لایه برداری پوست صورت با لیزر محدودیت هایی نیز وجود دارد. آشنایی با تکنیک های مخصوص، خطرات و نتایج احتمالی می تواند به تصمیم گیری مناسب شما کمک کند.

پیشنهاد مطالعه
لایه برداری شیمیایی پوست و انواع آن

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : علت، مراقبت و درمان ترک لب ها

قبل از انجام لایه برداری به کمک لیزر، پزشک سابقه پزشکی بیمار را بررسی می کند، معاینه فیزیکی انجام می دهد و پیرامون انتظارات فرد با او صحبت می کند. بیمارانی که سابقه عفونت های هرپس دارند باید قبل و بعد از درمان با لیزر دارو ضد ویروس دریافت کنند تا از بروز عفونت ویروسی پیشگیری شود. همچنین آنتی بیوتیک خوراکی به منظور پیشگیری از عفونت باکتریایی در روش لایه برداری با لیزر تجویز می گردد. در حدود یک هفته قبل از لایه برداری لیزری، از بیماران خواسته می شود که داروی موضعی از دسته رتینوئیدها را بر روی پوست خود بمالند. همچنین آن ها باید از قرارگیری بیش از حد در معرض نور خورشید خودداری نمایند.

افرادی که جوش فعال داشته و یا پوست آن ها بسیار تیره است اغلب کاندیدای مناسبی برای لایه برداری پوست به کمک لیزر نیستند. در این روش برای لایه برداری، دارویی به منظور راحتی بیشتر بیمار و کاهش درد مورد استفاده قرار می گیرد. بی حس کننده های موضعی برای بی حس کردن نواحی کوچکی که تحت لایه برداری با لیزر قرار می گیرند به کار می روند. برای نواحی وسیع تر، ممکن است از داروهای آرام بخش استفاده شود.

پیشنهاد مطالعه
مزایای ساکشن غبغب

آشنایی با لایه برداری پوست با لیزر | بهترین متخصص پوست اصفهان

علل لایه برداری پوست با لیزر

  • چین و چروک
  • لکه های ناشی از سن
  • پوست و یا بافتی ناهموار
  • آسیب ناشی از نور خورشید یا آفتاب سوختگی
  • اسکار ناشی از آکنه و یا آبله مرغان و یا سایر آسیب ها

دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید

نتایج لایه برداری پوست با لیزر:

نواحی تحت درمان معمولا برای بهبودی سریع تر بعد از لایه برداری لیزری پانسمان می شوند. بیماران باید روزانه از پماد استفاده کرده و پانسمان این نواحی را تعویض کنند. بعد از انجام لیزر درمانی برای جوانسازی پوست و لایه برداری پوست با لیزر زخم کننده، پوست ممکن است به مدت چند ماه قرمز و یا صورتی رنگ باشد. به هر حال، وقتی بهبود پوست آغاز می شود شما متوجه تفاوت عمده کیفیت پوست خود خواهید شد. این تاثیر تا چند سال می تواند به طول انجامد. نتایج بعد از لایه برداری پوست با لیزر غیر زخم کننده تدریجی و پیشرونده است و شاهد نتایج چشمگیر و یا فوری نخواهیم بود. با این روش بافت پوست تا حدی بهبود می یابد.

پیشنهاد مطالعه
روش های انجام مزوتراپی مو

بعد از لایه برداری پوست با لیزر به مدت یک سال باید نکاتی را رعایت کرد: بدون استفاده از محافظ در برابر نور خورشید قرار نگیرید تا از پیگمنتاسیون نامنظم پیشگیری شود. به خاطر داشته باشید که نتایج ممکن است دائمی نباشد زیرا مادامی که سن فرد افزایش می یابد خطوط پوست صورت نیز افزایش می یابد. آسیب ناشی از نور خورشید می تواند نتایج به دست آمده از لیزر درمانی برای جوانسازی پوست را معکوس کند.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

اقدامات اولیه بروز تاول

روش های درمان موضعی اگزما

بررسی راه های درمان شوره سر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *