نکات درمانی بیماری سلولیت
درمان زود هنگام با آنتی بیوتیک معمولاً موفقیت آمیز است. بیشتر افراد در خانه تحت معالجه قرار می گیرند، اما برخی نیاز دارند که در بیمارستان درمان شوند. متخصص پوست ممکن است یک یا چند روش درمانی زیر را پیشنهاد کند:
دارو
یک مورد خفیف سلولیت معمولاً در طی ۷ تا ۱۴ روز به درمان آنتی بیوتیکی خوراکی پاسخ می دهد. علائم ممکن است در ابتدا بدتر شود، اما معمولاً ظرف ۲ روز بهبود می یابد. انواع مختلف آنتی بیوتیک می تواند سلولیت را درمان کند. پزشک پس از در نظر گرفتن نوع باکتری مربوط به عفونت و عوامل خاص هر فرد، در مورد بهترین گزینه تصمیم خواهد گرفت.
بیشتر افراد در عرض ۲ هفته بهبود می یابند، اما اگر علائم شدید باشد ممکن است مدت بیشتری طول بکشد. ممکن است یک پزشک برای جلوگیری از تکرار مجدد آنتی بیوتیک خوراکی با دوز کم تجویز کند.
درمان در بیمارستان
برخی از افراد مبتلا به سلولیت شدید به درمان در بیمارستان نیاز دارند، به خصوص اگر:
- تب بالا داشته باشند
- استفراغ کنند
- مجدداً دچار سلولیت شوند
- درمان فعلی موثر نباشد
- علائم شدیدتر شوند
بیشتر افراد مبتلا به این نوع عفونت در بیمارستان تحت درمان با آنتی بیوتیک به صورت داخل وریدی قرار می گیرند و قطرههای دارو را از طریق ورید بازو وارد بدن می کنند.
درمانهای خانگی
سلولیت به درمان فوری پزشکی نیاز دارد (به درمان خانگی پاسخ نمی دهد). با این حال، فرد می تواند بعضی کارها را انجام دهد تا در هنگام انتظار برای دریافت مراقبت پزشکی و در طول درمان، احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
نکات شامل موارد زیر است:
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- بالا بردن ناحیه آسیب دیده برای کمک به کاهش تورم و درد
- حرکت قسمت آسیب دیده بدن به طور منظم برای جلوگیری از سفتی
- مصرف داروهای تسکین دهنده درد، مانند ایبوپروفن
- پوشیدن جوراب های فشاری تا زمان بهبودی عفونت
برخی افراد داروهای طبیعی را که خاصیت ضد باکتریایی دارند مانند روغن آویشن و سرو استفاده می کنند. با این حال، شواهد علمی کافی وجود ندارد که نشان دهد هر داروی گیاهی می تواند سلولیت را درمان کند. هر کسی با علائم بیماری سلولیت باید بلافاصله کمک پزشکی دریافت کند. سلولیت درمان نشده می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد.