روز اول بعد از لایه برداری قرمز و ملتهب است و از روز دوم کاملا خشک و چروکیده می شود .
از روز پنجم بعد از لایه برداری پوسته ریزی شروع شده و بعد از ۱۰ روز تا دوهفته پیلینگ تکمیل می شود.
در طی این مدت باید از برخورد با هر گونه نور شدید آفتاب اکیدا پرهیز شود.
مراقبت از پوست در این مدت حائز اهمیت زیادی است که شستشوی مرتب با آب خنک ، استفاده از پماد آنتیبیوتیک و کرم های ترمیم کننده را شامل می شود. بدلیل خشک شدن پوست استفاده مداوم از کرم های مرطوب کننده ضروری است و استفاده از صابون های قلیایی قوی موجب حساس شدن بیشتر پوست می شود هر چند که می توان از صابون های کرم دار بطور محتاطانه استفاده کرد.
بعد از پیلینگ عمیق پوست خشک شده و ظاهری شبیه به پوست خزنده ها را پیدا می کند .
این لایه از پوست به تدریج جدا شده و یک لایه پوست جوان و شاداب جایگزین آن می شود نکته مهم این است که این پوسته ها را نباید با دست جدا کرد و باید اجازه داد که خود آن ها از پوست جدا شوند. بمدت ۳ تا ۵ روز بعد از لایه برداری پوست بسیار حساس است و نباید در معرض نور آفتاب قرار گیرد و یا استحمام با آب داغ انجام شود هر چند که شستشو با آب سرد به جدا شدن سریع تر پوسته ها کمک می کند.
استفاده از کرم های ترمیم کننده و ضد آفتاب نقش مهمی در ترمیم سریع تر پوست ایفا می کنند .
عوارض جانبی پیلینگ چیست؟
بدلیل حساس شدن پوست به نور چنانچه لایه برداری در فصل تابستان انجام شود و فرد در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید قرار گیرد ممکن است لکه هایی بر روی پوست ایجاد شود که به آن PIH یا هایپرپیگمنتاسیون بعد از التهاب گفته می شود که به درمان بسیار مقاوم است و راه پیشگیری از آن انجام ندادن لایه برداری در تابستان و انجام روش های جایگزین مثلمیکرونیدلینگ می باشد. عارضه بعدی تب خال است که در بعضی از افراد در زمان استرس در اطراف دهان و بینی ایجاد می شود که با مصرف داروی ضد ویروس آسیکلوویر قابل پیشگیری است . عفونت و متعاقب آن اسکار در پیلینگ عمقی ممکن است رخ دهد که شستشوی مرتب پوست با آب خنک ، رعایت بهداشت موضعی و مصرف پماد آنتی بیوتیک از بروز آن جلوگیری می کند.
موارد منع پیلینگ چیست؟
۱- آکنه فعال
۲- بارداری
۳- ضعف سیستم ایمنی ( دیابت کنترل نشده)
۴- پوست های تیره ( تیپ پوستی ۵ و ۶)
۵- وسواس
۶- پوست خیلی خشک
۷- تب خال عود کننده که در این مورد می توان از آسیکلویر خوراکی در روز قبل از پیلینگ استفاده کرد
۸- مصرف بالای سیگار و قلیان چرا که ترمیم التهاب در این افراد به سختی صورت گرفته و شانس عوارض بیشتر می باشد.