مقایسه روش های درمان ترک‌های پوستی
5 آبان

مقایسه روش های درمان ترک‌های پوستی

بررسی روش های درمان ترک‌های پوستی

در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان روش های درمان ترک‌های پوستی را مورد بررسی قرار می دهیم.

درمان‌‌های موضعی ترک‌های پوستی

رتینوئیدها، مانند ترتینوئین که از ویتامین A مشتق می‌شوند، می‌توانند در ترمیم ترک‌های پوستی که از ایجادشان زمان زیادی نگذشته و هنوز به مرحله سفید شدن و ثبات نرسیده‌اند، مفید باشند. ترتینوئین به تولید مجدد کلاژن کمک می‌کند و باعث می‌شود استرچ مارک‌ها بیشتر حالتی شبیه به پوست عادی پیدا کنند. با این حال ترتینوئین ممکن است پوست شما را دچار ناراحتی و حساسیت کند و نباید بدون تجویز پزشک استفاده شود. اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، هرگز از این درمان بدون مشورت پزشک استفاده نکنید زیرا ممکن است عوارضی برای جنین در پی داشته باشد.

درمان‌های لیزری ترک‌های پوستی

درمان‌های مختلفی بر پایه پرتوهای لیزر برای تحریک تولید کلاژن و الاستین در پوست وجود دارند. پزشکتان می‌تواند تصمیم بگیرد که کدام تکنیک برای شما مناسب است. درمان لیزری به اصلاح ترک‌های پوستی کمک می‌کند. این درمان سوراخ‌های ریزی در پوست ایجاد می‌کند بطوری‌ که پوست قادر به بازسازی می‌شود و به پوست سالم جدید اجازه می‌دهد جایگزین پوست قدیمی شود.

پیشنهاد مطالعه
اصلاح صورت بانوان با تیغ

پوست جدید ترک‌های پوستی کمتری دارد و در همان لحظه، سطح کلاژن و الاستین را در پوست نیز افزایش می‌دهد. تعداد جلسات درمانی کمی برای انجام این کار کافی است. درمان پس از تأثیر بی‌حس‌کننده‌های موضعی برای حس کمتر درد انجام می‌شود. در این روش درمان ترک‌های پوستی، عوارض جانبی حداقل هستند و در کل دوره نقاهت بعد از درمان بسیار کمی دارد.

نتایج درمانی دائمی خواهد بود. ترک‌های پوستی خفیف تا متوسط را نیز می‌توان با لیزر Q-switched NDYAG درمان کرد و ترک‌های پوستی قدیمی را با لیزر فرکشنال co2 می‌توان درمان نمود. لیزر فرکشنال برای کسانی که تازه متوجه نشانه‌های قرمز یا بنفش‌رنگ در بدنش شده‌اند (ترک‌های پوستی) مناسب است. به‌طور خاص برای زنان بارداری که رشد پوست سریعی دارند مؤثر است. روشهای درمان خانگی که شامل استفاده از انواع لوسیون و روغن‌ها می‌باشد، به منظور پیشگیری یا درمان استرچ مارک وجود دارد ولی هیچکدام به اندازه درمان لیزری موثرنخواهند بود.

پیشنهاد مطالعه
تزریق ژل و بوتاکس چه تفاوتی با هم دارند؟

نکات مراقبتی قبل و بعد از لیزر فرکسل | متخصص پوست اصفهان

درمان ترک‌های پوستی با میکرودرم‌ ابریژن

میکرودرم ابریژن یک روش درمانی است که از کریستال‌ها به‌عنوان لایه‌بردار استفاده می‌کند. این ذرات سطح پوست را خراش می‌دهند و اولین لایه پوست (اپیدرم‌ها) را از بین می‌برند. به عبارت بهتر می‌توان گفت مانند سمباته عمل می‌کنند و با سایش سطح پوست این لایه را برداشته و پوست را به تولید کلاژن تحریک می‌‌نمایند و به این وسیله پارگی‌های لایه دوم پوست (درم) را درمان کرده پوست را صاف می‌کند.

درمان ترک‌های پوستی با میکرونیدلینگ

یکی از موثرترین روش‌های درمانى ترک‌هاى پوستى، میکرونیدلینگ است. البته براى بهبود نتایج درمانى از داروهاى کلاژن‌ساز و ضد ترک هم به طور همزمان استفاده مى‌شود و این مواد در کوکتل‌های مزوتراپی به روش میکرونیدلینگ وارد پوست شده و تاثیر خود را در لایه‌های عمقی پوست بر جای می‌گذارند.

این روش که اصطلاحاً به آن مزونیدلینگ گفته می‌شود و روشی ترکیبی و غیرتهاجمی است، با افزایش جریان خون موضعی نقش قابل توجهی در احیاء بافت قدیمی و ایجاد سلول‌های تازه و جوان دارد. کوکتل مزوتراپی از مواد مختلفی تشکیل شده‌ که به صورت اختصاصی بر اساس نیاز هر فرد تجویز می‌شود. میکرونیدلینگ تولید کلاژن توسط خود بدن را که یک بافت همبند برای استحکام و انعطاف‌پذیری پوست می‌باشد، تحریک می‌کند و از همین طریق باعث درمان ترک‌های پوستی خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه
راه های تشخیص و درمان ملانوما

دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

در انتها یادآوری این نکته را لازم می‌دانیم که استرچ مارک یا استریا درمان قطعی ندارد. همچنین درمان ترک‌های پوستی به عوامل مختلفی بستگی دارد که همه این عوامل تحت کنترل پزشک نیستند، خصوصیات بیولوژیک پوست هر فرد، زمان سپری شده از ایجاد ترک‌های پوستی و عمق و پهنای فرورفتگی این ترک‌ها از جمله مهمترین عواملی هستند که در میزان موفقیت درمان تأثیرگذاراند. به همین دلیل ممکن است درمان‌های مشابه در افراد متفاوت نتایج مختلفی در پی داشته باشد.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا 


مطالعه بیشتر:

بهترین روش های جوانسازی پوست

مزایای جوانسازی پوست صورت با الکترونیدلینگ

نکات مراقبتی برای الکترونیدلینگ صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *