درمان کک و مک در صورت
20 مهر

درمان کک و مک در صورت

رفع و درمان کک و مک پوست صورت

کک و مک‌ها لکه‌هايي تيره رنگ و دايره‌اي‌شکل بر روي پوست هستند که قطر آنها مي‌تواند تا حدود ۵ ميلي‌متر باشد. اين لکه‌ها معمولاً بر روي لايه سطحي پوست و اغلب در مناطقي از بدن مانند صورت، شانه‌ها و دست‌ها که بيشتر در معرض نور آفتاب قرار مي‌گيرند، به وجود مي‌آيند. لکه‌هاي کک و مک معمولاً در افرادی که پوست روشن دارند و پوست آنها در اثر آفتاب به سادگی دچار سوزش و تیرگی می‌شود، به وجود می‌آید. اين لکه‌ها معمولاً بعد از قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب، تیره‌تر و برجسته‌تر می‌شوند و از طرفی در ماه‌های زمستان کم‌ رنگ شده و کمتر قابل مشاهده هستند.

پیشنهاد مطالعه
روش‌های درمان منافذ باز پوست

کک و مک چگونه به وجود می‌آید؟

کک و مک‌ها در نتیجه ساخته شدن رنگدانه ملانین به مقدار بیشتر از حد معمول در بعضی از نقاط پوست ایجاد می‌شوند و بعد از به وجود آمدن آن‌ها، سلول‌های رنگدانه‌ای یا همان ملانوسیت‌ها دیگر تکثیر نمی‌شوند. خودداری از قرار گرفتن در معرض آفتاب، محافظت از پوست در زمان مواجهه با نور خورشید و استفاده مداوم از کرم‌های دارای خاصیت حفاظتی در برابر پرتوهاي ماوراء بنفش می‌تواند باعث پیشگیری از به وجود آمدن کک مک و یا کاهش شدت آن در افراد مبتلا گردد.

انواع کک و مک

به طور کلی دو نوع اصلی از علت کک و مک صورت  وجود دارد که شامل کک و مک‌های ساده و کک و مک‌های ناشی از سوختگی از آفتاب می‌باشد.

  • کک و مک ساده (لنتیگو سیمپلکس) لکه‌های رنگی تیره‌ای هستند که در پوست افرادی که از نظر ژنتیکی استعداد آن را دارند، به وجود می‌آید.
  • کک و مک ناشی از آفتاب سوختگی (سولار لنتیگو) نوعی آسیب‌دیدگی دائمی پوست است که به صورت لکه‌هایی با رنگ کمی تیره‌تر از پوست، حاشیه‌های نامنظم و اندازه کمی بزرگ‌تر از قطر یک مداد، بروز می‌کند.

    درمان‌ها

    • لیزر درمانی
    • کرایوتراپی (منجمد کردن)
    • لایه‌برداری با مواد شیمیایی
    • استفاده از کرم‌های حاوی ترتینوئین یا هیدروکوئینون
پیشنهاد مطالعه
مراقبت‌های پس از تزریق فیلر به گونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *