بوتاکس زئومین
26 آذر

بوتاکس زئومین

آشنایی با بوتاکس

امروزه استفاده از ترفندهای مختلف پزشکی برای جوانسازی و ترمیم پوست صورت رایج شده است. یکی از این ترفندها تزریق بوتاکس است که چندین سال است طرفداران ویژه خود را پیدا کرده است. همه برندهای بوتاکس حاوی سم بوتولینوم نوع A هستند. یک نوع نوروتوکسین که توسط باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود. در نتیجه تزریق آن باعث مسدود کردن سیگنال‌های عصبی عضلات خاص، آرام کردن موقت آن‌ها به مدت ۳ تا ۴ ماه و صاف شدن پوست می‌شود.

انواع بوتاکس

امروزه انواع مختلف بوتاکس با نام‌های تجاری زئومین، دیسپوریت، مصپورت و غیره وجود دارد که از نظر نحوه استفاده و فرمولاسیون تفاوت‌های جزئی با یکدیگر دارند. بوتاکس زئومین (Xeomin) در سال ۲۰۱۰ توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شد تا نه تنها به رفع خطوط گلابلار (خطوط اخم بین دو ابرو) یا خطوط ریز صورت کمک کند بلکه تعدادی از بیماری‌های دیگر را نیز درمان کند. تجربه نشان داده است که بعد از گذشت یک هفته از تزریق بوتاکس زئومین، نتایج مطلوب و مورد نظر مشاهده می‌شوند.در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر بوتاکس زئومین را مورد بررسی قرار می دهیم.

بهتر است پیش از هرگونه اقدامی با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید تا  تصمیم بگیرید که بهترین نوع بوتاکس با توجه به نیازهای پزشکی یا اهداف زیبایی شما کدام است.

پیشنهاد مطالعه
تزریق بوتاکس برای خطوط اخم

دکتر ابوالفضل جویا ، بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید.

تفاوت بارز فرمولاسیون بوتاکس زئومین با دیگر برندها

بوتاکس زئومین اولین بار در ژوئیه ۲۰۰۵ توسط شرکت دارویی مرز (Merz) آلمان معرفی شد. پس از آن در تعدادی از کشورهای اروپایی مانند آرژانتین و ایالات متحده توانست علاوه بر درمان زیبایی تاییدیه لازم را برای درمان بیماری‌هایی مانند بلفارواسپاسم و دیستونی گردن را نیز دریافت کند. همین مسئله آن را به یک بوتاکس کارآمد تبدیل کرد.

جالب است بدانید که فرمولاسیون این نوع بوتاکس به ‌دلیل خلوص بالای خود هیچ افزودنی ندارد و تزریق آن خطر تولید آنتی بادی در بدن را کاهش می‌دهد. این مسئله می‌تواند به این معنی باشد که برخلاف سایر بوتاکس‌ها، بدن شما در برابر زئومین مقاومت یا واکنش آلرژیک ایجاد نمی‌کند و در نتیجه شانس دریافت اثرات مورد نظر شما را افزایش می‌دهد.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که بوتاکس زئومین اثرگذاری و بهبودی سریع‌تر و ماندگاری طولانی‌تری در برابر سایر برندها مانند برند بوتاکس (Botox) دارد. بخشی از این مسئله به دلیل فرمولاسیون ویژه و خلوص زیاد ترکیبات آن است. یک مطالعه تصادفی دوسوکور که بر روی ۱۸۰ نفر طی شش ماه انجام شد، نشان داد که خانم‌ها بیشتر از آقایان از مزایای این نوع بوتاکس بهره‌مند می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه
بهترین روش جوانسازی کدام است؟

برخلاف سایر انواع بوتاکس، برای نگهداری از بوتاکس زئومین نیازی به یخچال نیست. این مزیت امکان دسترسی آسان‌تر به آن را در کشورهای دیگر نیز فراهم می‌کند.

موارد استفاده از بوتاکس زئومین

در حال حاضر تزریق بوتاکس زئومین با هدف کسب نتایج زیبایی و درمانی مانند موارد زیر انجام می‌شود:

  • رفع خطوط اخم بین ابروها و روی پیشانی
  • کاهش خطوط پنجه کلاغی کنار چشم‌ها
  • درمان اختلال بلفارواسپاسم که باعث پرش غیر ارادی پلک می‌شود
  • درمان بیماری نادر دیستونی گردن که باعث فعالیت غیر طبیعی عضلات و موقعیت گردن می‌شود
  • کنترل عارضه اﺳﭙﺎﺳﺘﻴﺴﻴﺘﻲ یا سفتی اندام فوقانی

جنبه ی درمانی بوتاکس زئومین

اخیرا مطالعات نشان داده‌اند که تزریق این نوع بوتاکس برای بهبود مشکلات پزشکی زیر نیز موثر است:

  •  هایپرهیدروز اولیه زیر بغل یا همان تعریق شدید زیر بغل
  •  استرابیسم یا تراز غیر طبیعی عضلات چشم
  •  مثانه بیش‌فعال که گاهی باعث بی‌اختیاری ادرار شبانه می‌شود
  • کاهش حملات میگرن مزمن
  • سیالوره مزمن که باعث افزایش، تجمع و ریزش بی‌اختیار آب دهان در کودکان و بزرگسال می‌شود

آمادگی‌های قبل از تزریق فیلر به گونه | بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

نحوه صحیح تزریق بوتاکس زئومین

دوز دقیق و تعداد تزریق این نوع بوتاکس به شرایط و نوع بیماری بستگی دارد. به عنوان مثال، برای درمان میگرن مزمن معمولا از ۳۱ تزریق در هفت ناحیه مختلف یا برای رفع خطوط اخم بین ابروها از چهار تا پنج تزریق استفاده می‌شود. مطمئنا پزشک پیش از هرگونه اقدامی در این زمینه با شما صحبت خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه
ضایعه ی اپیدرمی چیست؟

فرآیند تزریق بوتاکس زئومین برای اهداف زیبایی معمولا کمتر از ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. پس از پایان این روش درمانی غیر تهاجمی می‌توانید به سرکار یا فعالیت‌های روزانه خود بازگردید.

 تزریق بوتاکس زئومین برای چه افرادی مناسب است؟

تجربه نشان داده است که تزریق این نوع بوتاکس به غدد بزاقی کودکان ۲ ساله و بزرگتر به منظور درمان سیالوره مزمن یا تزریق آن به عضلات اندام فوقانی کودکان ۲ تا ۱۷ سال به منظور درمان اسپاستیسیتی ایرادی ندارد. اصولا تزریق بوتاکس زئومین برای درمان دیستونی گردن یا بلفارواسپاسم افراد بالای ۱۸ سال انجام می‌شود.

بنابراین تزریق آن بر اساس شرایط و سن فرد انجام می‌شود. طبق اصول پزشکی، در صورت وجود شرایط زیر کاندید مناسبی برای دریافت بوتاکس زئومین نیستید:

 

  •  سابقه واکنش‌های آلرژیک به تزریق بوتولینوم
  • مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس مزمن
  • بیماری‌های تنفسی مانند آسم
  •   مشکلات بلع
  •   اختلالات عضلانی یا عصبی
  •   بارداری یا شیردهی

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا 


مطالعه بیشتر:

راهکارهای کاهش درد بعد از عمل بلفاروپلاستی

چگونگی درمان چین‌وچروک پوست

روش‌های کاشت ابرو بدون جراحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *