کاربرد لیزرتراپی چیست و چه مزایایی دارد؟
زیبایی پوست امروزه یکی از مهمترین معیارهای زیبایی محسوب شده و بسیاری از مردم به دلیل داشتن لک،اسکار یا جای زخم، ماهگرفتگی، خالهای گوشتی،موهای زائد بر روی پوست به ویژه پوست صورت احساس ناخوشایندی دارند. شاید هم بسیاری افراد برای درمان این ضایعات پوستی هزینههای زیادی داده باشند ولی به نتیجه مطلوب خود نرسیدهاند. امروزه لیزردر درمان بیماریهای پوستی و زیبایی صورت و پوست کاربردهای زیادی دارد.
لیزرتراپی نوعی روش درمانی محسوب میشود و به معنای «تقویت نور به روش گسیل القایی تابش» میباشد. لیزرتراپی از روشهای درمانی درعلم پزشکیمحسوب میشود. این روش، مناسب برای رهایی از بیماری و عارضههای پوستی است که درعمل لیزرتراپی و درمانی انرژی به زیر سطح پوست بدون آسیب رساندن به سطوح بالای بافت منتقل میشود.
در روش لیزرتراپی با استفاده از نور متمرکز با پرتوهای قوی طول موج های خاص و تابش با مدت زمانهای متفاوت به وسیلهی ابزارهای مخصوصی بر روی عمق بافت بدننفوذ کرده و انرژی به صورت کنترل شده به طور مستقیم به سلولهای بافت آسیب دیده منتقل میکند و عملکرد طبیعی بافتهای نا کارآمد را تحریک به بهبودی میکند. به دلیل کوچک بودن لیزر میتوان به طور دقیق آن را به نواحی مورد نظر بدن اعمال کرد کاری که در دیگر روشهای درمانی امکانپذیر نیست.
کاربرد لیزر در زیبایی
از دیگر مصارف لیزر، رفع نقایص صورت و پوست است که به زیبایی و جوانسازی افراد کمک میکند.
۱-رفع موهای زائد
موهای زائد برای بسیاری افراد چه مرد و چه زن مشکلاتی ایجاد میکند. این موها نه تنها در ناحیه صورت و چانه که معمولاً مشکل ایجاد میکند بلکه در کل بدن وجود دارند و رهایی از آنها به یک کار روتین و پر زحمت تبدیل شده است.
روشهای دیگر علاوه بر زمان، درد بسیاری نیز برای افراد فراهم میآورد و ماندگاری چندانی ندارند. لیزر کمک میکند به حد زیادی از حجم این موها و ضخامت آنها کاسته شود و نیاز به اصلاحهای طولانی و خستهکننده را برطرف میکند.
۲-جوانسازی
از آن جا که با افزایش سن، میزان کلاژن سازی پوست کم می شود، با لیزر پس از سی سالگی میتوان ترشح کلاژن را تحریک نمود. این روش به این صورت انجام میگیرد که لیزر به عمقی از صورت که مسئول کلاژن سازی است فرستاده میشود. و زخمی ایجاد میکند که ترمیم آن سبب کلاژن سازی میشود. این روند سبب استحکام پوست و کاهش ایجاد چروکها در سنین بالاتر میشود.
۳-پاکسازی تتو
بسیاری از افراد که از تتوهای طولانی مدت استفاده میکنند. بعد از گذشت زمانی مایلند که آن را پاکسازی کنند. این حالت برای بانوان بیشتر به صورت تتوهای ابرو و خط لب و در آقایان تتو های بدن را شامل میشود. قبلاً این پاکسازی به کمک اسید صورت میگرفت. که بسیار مخرب بود و احتمال ایجاد گوشت اضافی وجود داشت.
امروزه با چندین جلسه لیزر با فاصله یک تا یک و نیم ماهه میتوان بدون عوارضی این ضایعات را کمرنگ نمود. در ابتدا ممکن است زخمهایی مشاهده شود ولی زود ترمیم میشوند. متأسفانه به علت اینکه عمدتاً این تتوها در مراکز نامعتبر زده میشوند عمق آنها مشخص نیست و ممکن است به جلسات بیشتری برای برطرف کردن آنها نیاز باشد.
۴-لیپولیز
یکی از کاربردهای جدید لیزر که بسیار پرطرفدار شده است تأثیر آن در لاغری موضعی و کاهش وزن است. این روش فقط در بخشهای محدودی از بدن و توسط متخصص قابل اجرا است و نمیتوان آن را راهی آسان برای کاهش وزن در نظر گرفت؛ زیرا کمک چندانی به کاهش وزن نمیکند. این روش ممکن است عوارضی چون گوشت اضافه به همراه داشته باشد بنابراین حتماً باید زیر نظر متخصص مجرب اجرا شود. قبل از این روش تحقیق نمایید و با پزشک خود جلسات مشاوره برگزار کند تا مطمئن باشید برای شما مناسب است.
متقاضی نامناسب لیزرتراپی
افراد مبتلا به عیوب پوستی جزئی اغلب کاندیدای مناسبی برای لیزر جوانسازی نمیباشند. لیزر جوانسازی پوست از نظر بسیاری از متخصصان زیبایی یک روش جراحی است. همانند هر عمل جراحی، عوارض جانبی لیزر جوانسازی پوست برای حداقل یک هفته و اغلب بیشتر به درازا میکشد. برای عیوب پوست جزئی، درمانهای جایگزین سبکتر در دسترس هستند.
افرادی با پوست بسیار تیره نیز ممکن است متقاضی مناسبی برای لیزر جوانسازی پوست نباشند. به این دلیل که در فردی با پوست تیره رنگدانه پوست بیشتری موجود است. و نسبت به فردی با پوست روشنتر در معرض خطر بیشتر جذب انرژی لیزر است.
تعداد جلسات درمان با لیزر
تعداد جلسات درمان با لیزر با توجه به عمق و شدت مشکلات پوست، واکنش بدن به درمان و نوع لیزر، تعیین خواهد شد که معمولا بین 4 الی 10 جلسه خواهد بود.
عوارض لیزر تراپی
از دید بسیاری از مردم حتی در این زمان، لیزر چیزی جدید و خطرناک می باشد. به این علت که ماهیت واقعی لیزر را نمیشناسند و یا به علت جدید بودن این روش آن را با اشعه رادیواکتیو اشتباه میگیرند. در لیزرهای فیزیوتراپی درصورتیکه اصولی و با دوز مناسب استفاده شوند. فاقد عارضه جانبی بوده و هیچ خطری برای انسان ندارد.