با انواع خال های پوستی آشنا شوید
14 مرداد

با انواع خال های پوستی آشنا شوید

منشاء خال ها سلولهای طبیعی پوست است و تجمع خوش خیم سلول های درپوست با عنوان خال ملانوسیتی شناخته می شود.به طور کلی تر خال های پوستی به خال های مادرزادی و خال های اکتسابی تقسیم می شود. اکثریت خال ها از دوره کودکی به تدریج روی پوست فرد پدیدار و با گذشت زمان این خال ها پر رنگ تر می شوند. دلایل متعددی برای به وجود آمدن اینگونه خال ها بر روی پوست وجود دارند؛ مانند تغییرات هورمونی، نور خورشید، واکنش سیستم دفاعی بدن، مصرف بعضی از داروها و… . اما خال های مادرزادی در اندازه های مختلف ازهنگام تولد در سطح پوست وجود دارند. معمولاً خال های کوچک مادرزادی مشکل بدخیم بودن ندارند ولی خال های بزرگ در خطر بروز ملانوم بدخیمی هستند و بهتر است در فرصت مناسب با استفاده از جراحی برداشته شوند.مراحل مختلف تکامل یک خال ملانوسیتی : خال های پیوستگاهی، خال های مرکب و خال های داخل درمی.

پیشنهاد مطالعه
علل پیتریازیس آلبا و علائم آن

خال پیوستگاهی

شکل : این دسته از خال ها گرد با سطح صاف و یا اندکی برآمده می باشد. : اکثر این خال ها در کف دست و پا و ناحیه تناسلی ظاه می شوند ولی در تمام نواحی بدن امکان وجود آن ها است. ممکن است خال های پیوستگاهی بعد از دوران بلوغ به خال مرکب تبدیل شوند.
رنگ : رنگ خال ها از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره و حتی سیاه متغیر است.

خال مرکب

شکل : خال مرکب به شکل برجستگی مدور یا بیضی مانند و متقارند. همچنین ممکن است روی این خال ها موی زبر و تیره رنگ ظاهر شود. شایع ترین محل این خال ها مرکب تنه است. در بلوغ و یا در دوران حاملگی، خال های مرکب بزرگ تر و پررنگ تر می شوند.
رنگ : به رنگ قهوه ای روشن یا تیره وجود دارند.

پیشنهاد مطالعه
نکات و روش هایی برای زیبایی پوست

خال های داخل درمی

شکل : خال های داخل درمی به صورت برجستگی گنبدی شکل کروی و نرم هستند و سطح آن ها ناصاف و زگیلی مانند نیز می باشد. گاهی نیز ممکن است چند عدد مو در داخل آن ها رشد کنند. این نوع خال عمدتاً در بزرگسالان دیده میشود و در نوحی مختلف بدن امکان ظاهر شدن این خال می باشد.
رنگ : هم رنگ پوست یا با ته رنگ قهوه ای دیده می شوند.

برداشتن خال

علاوه بر خال هایی که برداشتن و درمان آن ها ضروری می باشد، انواع دیگر خال ها یا همان خال های خوش خیم به دلیل ظاهر خال برای افراد ناخوشایند هستند و فرد از لحاظ زیبایی احساس خوبی ندارد و به همین علت فرد با مراجعه به متخصص پوست، اقدام به برداشتن آن ها می کند. درست است که اینگونه از خال ها خوش خیم می باشند اما درمورد برداشتن آن ها باید دقت و رعایت اصول جراحی انجام شود.

پیشنهاد مطالعه
ارتباط خشکی لب با بیماری‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *