روشهای درمان‌ چروک پوست
6 آبان

روشهای درمان‌ چروک پوست

مقایسه روشهای درمان‌ چروک پوست

در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان روشهای درمان‌ چروک پوست را مورد بررسی قرار می دهیم.

رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدهایی مانند ترتینوئین (رنووا، رتینا) و تازاروتن (اویج، تازاروک) که از ساختار ویتامین A استخراج می‌شوند، علاوه بر کاهش سرعت ایجاد چین و چروک در بهبود شرایط چین و چروک ‌های سطحی نیز مؤثر هستند. البته استفاده از این ترکیبات به‌ صورت موضعی نیاز به استفاده از کرم ضد آفتاب با درصد محافظت بالا دارد. کرم ‌های مورد استفاده برای درمان چروک دور چشم معمولاً حاوی این ترکیبات هستند.

لیزر درمانی

با استفاده از پرتودرمانی، لایه بیرونی پوست از بین می رود و باعث تحریک لایه های زیرین برای تولید کلاژن می گردد. پوست، ارتجاعی تر شده و بعد از چندین جلسه درمان، طراوت لازم را باز می یابد.

بوتاکس

سم بوتولینوم نوع A که اغلب با نام بوتاکس در بین عامه مردم شناخته می شود، در دوز کم به عضلات مشخصی تزریق می شود. این عمل باعث می شود که عصب های عامل شکل گیری چروک، به صورت موقت غیر فعال شوند. تزریق بوتاکس می تواند خطوط پیشانی ، خطوط اخم بین چشم ها و مواردی از این دست را کاهش دهد.

پیشنهاد مطالعه
راه های درمانی بیماری مورفه آ

پرکننده های تزریقی

این مواد شامل ژل، اسید هیالورونیک و چربی طبیعی بدن هستند. این مواد به محل دقیق چین و چروک ها تزریق می شوند تا پوست، حالت مدنظر فرد را پیدا کند و مانند بوتاکس، برای نتایج ماندگار، تزریق باید هر چند ماه یک بار تکرار شود.

لایه‌بردارها

این محصولات که تنها به صورت موضعی تجویز می‌شوند با برداشت و پاک کردن لایه‌ای از سلول‌های مرده از سطح پوست، آن را برای تکثیر سلول‌های جوان تحریک می‌کنند. لایه‌بردارها به صورت لوسیون، ماسک، اسکراب و پماد عرضه می‌شوند. مؤثرترین لایه‌بردارها حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها یا ترکیبات گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید هستند. تأثیر این ترکیبات بر روی چین و چروک‌های عمیق نامحسوس است و در واقع بیشتر جنبه پیشگیرانه دارند.

پیشنهاد مطالعه
بیماری آلوپسی آره آتا چیست؟

عوامل ایجاد چین و چروک پوست | بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

آنتی‌اکسیدان‌های خوراکی

ویتامین‌های A، E و C بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان‌های مؤثر در سلامت سلول‌های پوست را دارند. آنتی‌اکسیدان‌ های موجود در این ویتامین‌ها در کاهش التهاب و آسیب پوستی مؤثر بوده و تأثیرات ناشی از اشعه ماوراء بنفش را کاهش می‌دهند. مصرف این ویتامین‌ ها علاوه بر اشکال موضعی، به صورت خوراکی نیز برای تقویت پوست تجویز می‌شود.

کلاژن‌های خوراکی

کلاژن که اصلی‌ترین ماده برای حفظ خاصیت الاستیکی پوست است، در کرم‌ها و لوسیون‌های موضعی بسیار به کار می‌رود؛ اما مصرف کلاژن به صورت خوراکی تأثیری چند برابر از مصرف آن به‌صورت موضعی دارد. مصرف مکمل ‌های کلاژن از بهترین درمان ‌های دارویی برای کاهش سرعت پیری پوست است.

دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

رادیوفرکوئنسی (ترماژ)

امواج رادیوفرکوئنسی (RF) لایه های زیرین درم پوست را در معرض حرارت قرار داده و موجب تحریک ساخت رشته های کلاژن جدید می گردند. این روش پوست را سفت کرده و چین و چروک را کاهش می دهد. درمان با رادیوفرکوئنسی برای موارد خفیف و چروک های ریز بیشترین کاربرد را دارد.

پیشنهاد مطالعه
افراد مناسب برای مصرف راکوتان

هایفوتراپی (HIFU)

روش هایفوتراپی که مخفف امواج متمرکز فراصوت با شدت بالا (High Intensity Focused Ultrasound) است، به عنوان روشی غیرتهاجمی برای مقابله با پیری پوست به کار برده می شود. این روش درمانی مزایایی مشابه با لیفت صورت را در بر داشته و شما را از این قبیل جراحی های تهاجمی و پر دردسر بی نیاز می کند. گرمای ناشی از امواج فراصوت در این روش سلول های مورد هدف در پوست را از بین برده و واکنشی التهابی را در محل ایجاد می کند. در طی این واکنش، بدن برای کمک به رشد مجدد سلول ها کلاژن می سازد.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا 


مطالعه بیشتر:

مزایای جوانسازی پوست صورت با الکترونیدلینگ

نکات مراقبتی برای الکترونیدلینگ صورت

مقایسه روش های درمان ترک‌های پوستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *