کدام داروهای خوراکی برای درمان آکنه مفید اند؟
10 فروردین

کدام داروهای خوراکی برای درمان آکنه مفید اند؟

داروهای خوراکی برای درمان آکنه

ما در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان قصد داریم تا برخی داروهای خوراکی برای درمان آکنه را معرفی کنیم.همراه ما باشید.

آنتی‌بیوتیک‌ها

برای درمان جوش های صورت متوسط تا شدید به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز است تا میزان باکتری‌ها را کاهش دهند و با التهاب مبارزه کنند. ازجمله آنتی‌بیوتیکی که برای درمان جوش مورد استفاده قرار می‌گیرد تتراسایکلین‌هایی مانند مینوسیکلین و داکسی سیکلین است. پزشک به محض اینکه علائم شما شروع به بهبود یافتن نمود و یا اینکه روشن شد که این داروها نمی‌توانند جوش‌های شما را درمان کنند (معمولاً در عرض سه تا چهار ماه) به احتمال زیاد داروها را به صورت تدریجی کاهش خواهد داد. کاهش تدریجی با کاهش مصرف غیرضروری این داروها در یک مدت زمان طولانی، به پیشگیری از مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک کمک می‌کند. احتمالاً شما آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و خوراکی را با هم مصرف می‌کنید.

پیشنهاد مطالعه
راهکارهای پیشگیری و درمان آکنه روی پوست سر

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا

ایزوترتینوئین

این دارو برای افرادی که به صورت شدیدی روی پوست خود جوش دارند، تجویز می‌شود. ایزوترتینوئین (Amnesteem، Claravis و Sotret) دارویی بسیار قوی است و برای افرادی که با روش‌های درمانی دیگر درمان نشده‌اند کاربرد دارد. ایزوترتینوئین بسیار مؤثر است؛ اما به دلیل عوارض جانبی بالقوه‌ی آن، پزشکان باید در تجویز آن برای بیماران بسیار دقت کنند. جدی‌ترین عوارض جانبی مصرف این دارو عبارتند از کولیت اولسراتیو، افزایش خطر افسردگی و خودکشی و نقص‌های مادرزادی شدید. در حقیقت، ایزوترتینوئین عوارض جانبی جدی به دنبال دارد که برای زنانی که در سن باروری هستند بسیار خطرناک است.

پیشنهاد مطالعه
پیلینگ و فواید آن

داروهای خوراکی برای درمان آکنه | متخصص پوست اصفهان

داروهای ضدبارداری ترکیبی

این قرص‌های ترکیبی خوراکی در درمان جوش زنان و دختران نوجوان مفید هستند. سازمان غذا و دارو سه محصولی که ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند (Ortho Tri-Cyclen، Estrostep و Yaz) را مورد تأیید خود قرار داده است. شایع‌ترین عوارض جانبی این داروها عبارتند از سردرد، حساسیت سینه‌ها، تهوع، افزایش وزن و خونریزی. یکی از عوارض بالقوه‌ی جدی، افزایش نسبی خطر لخته شدن خون است. عناصر ضد آندروژن در صورتی که آنتی‌بیوتیک‌ها نتوانند جوش‌ها را درمان کنند، می‌توان داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) را برای زنان و دختران نوجوان در نظر گرفت. این دارو با خنثی کردن اثر هورمون آندروژن بر غدد چربی، تأثیرگذار خواهد بود. عوارض جانبی احتمالی شامل حساسیت سینه‌ها، دوره‌های قاعدگی دردناک و ذخیره پتاسیم است.

پیشنهاد مطالعه
جلوگیری از تعریق بیش از حد با بوتاکس

دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

چگونه جوش ناشی از تنبلی تخمدان را درمان کنیم؟

چگونه کم پشتی ریش و سبیل را درمان کنیم؟

تشدید آکنه با مواد آرایشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *