بررسی نحوه درمان شیلیت زاویه ای
پزشکان معمولاً می توانند شیلیت زاویه ای را از طریق یک معاینه فیزیکی ساده تشخیص دهند. اما ممکن است آزمایش سواب را برای تشخیص قارچی یا باکتریایی بودن آن تجویز کنند. مطلبی که امروز در سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفربرای شما منتشر شده است. به نحوه درمان شیلیت زاویه ای خواهد پرداخت. برخی از گزینه های درمانی این وضعیت، عبارتند از:
- نرم کننده ها برای رفع خارش و سوزش و جلوگیری از پارگی یا لایه برداری پوست خشک، زبر و پوسته پوسته شده را آبرسانی می کنند. آنها لب های خشک و ترک خورده را روان و تسکین می دهد.
- کرمهای ضد آفتاب لب، اشعههای خطرناک UVB را فیلتر میکنند، محافظت لازم در برابر آفتاب سوختگی را فراهم میکنند و از التهاب گوشهدار محافظت میکنند.
- کرمهای ضد قارچ، قارچ زمینهای را که مسئول عفونت است از بین میبرند و در نتیجه بهبودی را تسریع میکنند.
- پماد هیدروکورتیزون ۱ درصد التهاب زمینه ای را که باعث خشکی، تورم و خارش می شود، مهار می کند.
درمان خوراکی
داروهای ضد قارچ، رایج ترین درمان برای شیلیت زاویه ای فلوکونازول است، یک داروی ضد قارچی که از طریق دهان مصرف می شود. اگر جواب نداد، پزشک ممکن است یک ضد قارچ دیگری را تجویز کند. اگر عفونت با درمان موضعی فروکش نکند، ممکن است به آنتی بیوتیک های خوراکی سیستمیک نیاز باشد، البته به ندرت این درمان مورد نیاز است. ویتامین B کمپلکس یکی دیگر از گزینه های درمانی است. مصرف این مکمل ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و به طور کلی بهبود سلامت دهان و دندان مفید است. در روند درمانی دیگر، فیلرهای آرایشی به گوشههای دهان تزریق میشوند تا افتادگی لبهای ناشی از شیلیت زاویهای مکرر را بالا ببرند.
عوامل خطر مرتبط با شیلیت زاویه ای
- درمان ضد رتروویروسی
- افتادگی پوست اطراف دهان به دلیل افزایش سن یا کاهش وزن
- نقص ایمنی ناشی از شرایط قبلی مانند دیابت، سندرم داون و HIV/AIDS
- درماتیت آتوپیک که باعث خشکی و حساس شدن پوست نسبت به عوامل محرک به خصوص گوشه های دهان می شود.
درمان خانگی برای شیلیت زاویه ای
در اینجا چند درمان خانگی وجود دارد که می تواند به کاهش سوزش پوست ناشی از التهاب گوشه ای کمک کند و به بهبود پوست کمک کند:
وازلین
از وازلین می توان برای چرب کردن لکه های خشک اطراف دهان استفاده کرد. برخلاف مرطوبکنندههای معمولی، حاوی مواد شیمیایی نیست که پوست حساس شما را بیشتر تحریک کند. به لطف قوام غلیظ، وازلین آبرسانی شدیدی به پوست می دهد و یک لایه محافظ روی پوست ایجاد می کند تا از آسیب بیشتر در هنگام بهبود زخم جلوگیری کند. این به تسکین سوزش، تسریع ترمیم پوست و کاهش خطر عفونت ثانویه یا مکرر کمک می کند.
۵ قطره روغن درخت چای را در مقداری وازلین مخلوط کنید. مخلوط را روی پوست آسیب دیده بمالید. بگذارید حدود یک ساعت بماند تا به پوست شما نفوذ کند. لب های خود را تمیز کنید و از ژل نفتی ساده استفاده کنید.
توجه: پس از استفاده از این دارو لب های خود را لیس نزنید. زیرا مصرف روغن درخت چای می تواند اثرات مضری داشته باشد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل برای بهبود گوشه های خشک ترک خورده دهان به خوبی عمل می کند. خواص آبرسانی آن به تغذیه و مرطوب نگه داشتن پوست برای جلوگیری از خشکی کمک می کند. به علاوه، روغن نارگیل دارای خواص ضد میکروبی است که به مبارزه با عفونت زمینه ای برای تسریع بهبودی کمک می کند. ترک خوردگی های لب را با روغن نارگیل فوق بکر ارگانیک چندین بار در روز مرطوب کنید. می توانید برای مزایای بیشتر، یک قطره روغن درخت چای را با آن مخلوط کنید، اما مطمئن شوید که پس از آن پوست درمان شده را لیس ندهید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا به دلیل خواص شفابخش پوست خود مشهور است که می تواند در برابر کیلیت زاویه ای موثر باشد. ژل سرشار از آب این گیاه پوست های خشک و تحریک شده را خنک و آبرسانی می کند. اثرات ضد عفونی کننده و ضد قارچی آلوئه ورا به جلوگیری از رشد بیش از حد قارچ مسئول عفونت کمک می کند. همچنین به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل می کند که درد، خشکی و خارش مرتبط با این بیماری را تسکین می دهد.
یک برگ آلوئه ورا را باز کنید، ژل آن را بردارید و ژل را حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. ژل خنک شده را به آرامی روی گوشه های دهان خود ماساژ دهید. اجازه دهید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خشک شود و سپس آن را با آب خنک بشویید.
عسل
عسل یکی دیگر از مواد با خواص درمانی متعدد است که می تواند انواع بیماری های پوستی از جمله التهاب گوشه ای را التیام بخشد. یک مرطوب کننده طبیعی است که رطوبت را به پوست می بخشد و آن را برای آبرسانی طولانی مدت می پوشاند. علاوه بر این، عسل دارای خواص ضد عفونی کننده ای است که به ضد عفونی کردن پوست برای التیام سریع کمک می کند. همچنین به مهار التهاب زمینه ای برای کاهش درد، خارش و تحریک کلی پوست کمک می کند. عسل را به ناحیه آسیب دیده بمالید. برای نتیجه بهتر می توانید آن را با مقداری خیار له شده مخلوط کنید. قبل از شستن آن را به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
راه های ارتباط با متخصص ژل و بوتاکس