بررسی علت چرب شدن پوست
در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان قصد داریم به بررسی علت چرب شدن پوست بپردازیم. با ما همراه باشید.
پوست چرب بهدلیل افزایش تولید سبوم (نوعی روغن) توسط غدد چربی در منافذ پوست ایجاد میشود. تولید و ترشح سبوم توسط هورمونهای تستوسترون و هورمونهای استرس مانند کورتیزول، کنترل میشود. با این حال عوامل متعددی در افزایش میزان سبوم تأثیر دارند.
اصلیترین علت چرب شدن پوست، ژنتیک افراد است. تحقیقات نشان دادهاند افراد با پوستهای چرب، اغلب پدر یا مادری با پوست چرب دارند. همچنین، مطالعات دیگری اثبات کردهاند که چرب شدن پوست رابطه مستقیمی با اندازه غدد چربی دارد. اندازه غدد چربی توسط ژنهای ما تعیین میشود. از دیگر عواملی که روی چربی پوست تأثیر میگذارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- اندازه منافذ روی پوست:
هرچه منافذ پوست بزرگتر باشند، سبوم بیشتری تولید میکنند. یکی از راههای کاهش چربی پوست، کوچک کردن این منافذ است. همچنین در صورت مسدود شدن این منافذ، امکان ایجاد انواع جوش روی صورت وجود دارد.
2- آبوهوا:
در مناطق گرم و مرطوب، میزان ترشح سبوم نیز افزایش پیدا میکند. همچنین در تابستانها، میزان تولید سبوم بیشتر از هر زمان دیگری است. آلودگی هوا نیز با مسدود کردن منافذ پوست میتواند روی چرب شدن پوست و جوش زدن آن تأثیر بگذارد.
سن: پوست چرب در افراد جوان شایعتر است. با افزایش سن، میزان کلاژن و سایر پروتئینهای پوست کاهش پیدا میکنند. به همین دلیل، پوست افراد مسن قابلیت ارتجاعی بودن، رطوبت و چربی خود را از دست میدهد.
3- موهای چرب:
موی چرب و برخورد آن با پوست صورت بهویژه در قسمت پیشانی میتواند یکی از دلایل چرب شدن پوست و در نهایت جوش زدن آن باشد.
4- روتین فعلی مراقبت از پوست:
اینکه شما از چه محصولی روی پوست خود استفاده میکنید، میتواند رابطه مستقیمی با چرب شدن آن داشته باشد. اگر با نوع پوست خود آشنا نباشید، ممکن است از محصولاتی استفاده کنید که نهتنها از پوست شما مراقبت نمیکند. بلکه باعث آسیب به آن میشود. لایهبرداری بیش از حد، استفاده از محصولات اشتباه و شستوشوی زیاد پوست میتواند از دلایل چرب شدن آن باشد.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
به چه دلیل پوست چرب جوش میزند؟
در تیتر بالا اشاره کردیم که تولید بیش از اندازه سبوم باعث چرب شدن پوست میشود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تولید بیش از اندازه سبوم، دلیل جوش زدن پوست است. وظیفه سبوم حفظ رطوبت پوست است؛ اما افزایش تولید آن باعث بسته شدن منافذ پوست میشود.
همچنین، روزانه هزاران سلول از سلولهای پوست ما میمیرند و به دلایل مختلف پوست ما آلوده میشود. جمع شدن سبوم، سلولهای مرده و آلودگی در منافذ پوست منجر به التهاب و جوش زدن آن میشود.
متأسفانه روند جوش زدن در پوستهای چرب حتی با افزایش سن نیز متوقف نمیشود؛ بنابراین داشتن یک روتین روزانه و مناسب با پوست میتواند به روند بهبود آن کمک کند.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید