راه های درمانی ریزش ریش و سبیل
17 شهریور

راه های درمانی ریزش ریش و سبیل

بررسی راه های درمانی ریزش ریش و سبیل

برای درمان ریزش ریش و سبیل باید دلیل این ریزش تشخیص داده‌شود. در خصوص درمان آلوپسی باربا در حال حاضر هیچ درمان به خصوصی وجود ندارد. تنها می‌توان علائم بیماری را درمان و مدیریت کرد. گاهی اوقات با روش‌های درمانی ممکن است آلوپسی باربا را موقتا متوقف کرد تا موها مجددا کمی رشد کنند. در نتیجه فرد برای مدت محدودی در صورت خود مو دارد، اما ممکن است بعد از یک دوره موها دوباره شروع به ریزش کنند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر به مطالعه و بررسی راه های درمانی ریزش ریش و سبیل خواهیم پرداخت.

روش‌های درمانی ریزش ریش تا حدودی با روش‌های درمان ریزش مو در مردان یکی است. چون عموما الگو و علت ریزش موی صورت با سر تقریبا یکی هستند. درمان‌های مختلف بسته به سن، میزان ریزش مو و عوامل متعدد دیگر مشخص‌شده و مورداستفاده قرار می‌گیرند. در آلوپسی باربا هدف از درمان جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو و تحریک رشد موهای صورت است.

درمان‌های دارویی چه داروهای خوراکی و چه موضعی، درمان ریزش ریش با جراحی، ایمونوتراپی، تزریق استروئیدها و سایر روش‌های دیگر را می‌توان برای درمان ریزش موی صورت به کار برد. درمان ریزش ریش می‌تواند با برخی فوم‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌های تقویتی نیز دنبال شود.

درمان با جراحی، کاشت ریش

این روش درمانی در واقع یک روش اختصاصی برای درمان ریزش مو در مردان است. در روش جراحی که به آن کاشت ریش هم گفته می‌شود، درست مانند روش درمان جراحی ریزش مو در مردان و کاشت مو در آنها، از این تکنیک برای درمان ریزش موی صورت استفاده می‌شود.

در درمان ریزش ریش در مردان با استفاده از جراحی از موهای سایر قسمت‌های بدن خود فرد برای درمان استفاده می‌شود. کاشت موی ریش هم دقیقا با همین شیوه دنبال می‌شود و از موهای خود بدن فرد برای درمان ریزش ریش در مردان استفاده می‌شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : الگوهای مختلف طاسی مردان

معمولا فولیکول‌های موی استفاده شده در این روش از سر افراد گرفته می‌شود. با پیوند مو به ریش صورت، موهای ضعیف‌شده و ریخته‌ی این قسمت‌ها مجددا ضخیم و تقویت می‌شوند و شروع به رشد می‌کنند. این روش درمانی خصوصا برای مردانی که رشد ریش‌ها به‌صورت تکه‌تکه است و ظاهر ناخوشایندی به چهره آنها می‌دهد، اهمیت بسیار زیادی دارد.

پیشنهاد مطالعه
آشنایی با پی‌آرپی (PRP)

تکنیک‌های متفاوتی برای کاشت موی ریش در مردان استفاده می‌شود. یکی از این روش‌ها، تکنیک FUE و دیگری تکنیک FUT نام دارد. در هر دوی این روش‌ها، مو از یک قسمت از بدن برداشته می‌شود و به خط فک بیمار و هرجایی که باید ریش‌ها رشد کنند، اضافه خواهد شد.

درمان با داروهای موضعی

داروها بخش مهمی از درمان ریزش موی صورت را تشکیل می‌دهند. چندین داروی مختلف را می‌توان برای درمان ریزش موی ریش استفاده کرد. از جمله این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کورتیکواستروئیدها

این‌ها داروهای ضدالتهابی هستند که برای سرکوب سیستم ایمنی استفاده می‌شوند. معمولاً آنها به‌صورت موضعی یا تزریقی مورداستفاده قرار می‌گیرند و موجب کاهش حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو خواهند شد. این داروها اختصاصا برای درمان آلوپسی باربا مدنظر قرار می‌گیرند.

ماینوکسیدیل (روگین)

این یک داروی موضعی است که برای درمان آلوپسی یا طاسی استفاده می‌شود. برای تمام الگوهای ژنتیکی ریزش مو، هم در مردان و هم در زنان این دارو مورداستفاده قرار می‌گیرد. می‌توان آن را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین درمان‌های دارویی ریزش مو در نظر گرفت. برای درمان ریزش موی صورت هم از این دارو استفاده می‌شود. برای مصرف باید دو بار در روز، دارو به‌صورت مایع یا کف روی ناحیه آسیب‌دیده اعمال شود. معمولا نتایج بعد از سه ماه قابل‌مشاهده است. این دارو برای ریزش ریش با سایر دلایل مانند شیمی‌درمانی و عفونت‌های پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

دیفن سیپرون (DPCP)

این دارو را می‌توان روی لکه‌های طاس (لکه‌های سکه‌ای ریزش ریش) اعمال کرد. استفاده از این داروی موضعی باعث بروز یک واکنش آلرژیک می‌شود که با قرمزی، تورم و خارش همراه است. تصور می‌شود که این دارو هم سیستم ایمنی را فریب می‌دهد تا گلبول‌های سفید خون را به سطح پوست بفرستد و به‌این‌ترتیب التهاب را کاهش دهد. در نتیجه این ترفند می‌تواند فولیکول‌های مو را فعال نگه دارد و مانع ریزش ریش و سبیل شود. دسترسی به نتایج مطلوب ممکن است تا سه ماه طول بکشد.

آنترالین

این یک کرم موضعی یا پماد است که اغلب برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شود. ماده قیر مانند موجود در این دارو یک‌بار در روز روی لکه‌های بدون مو قرار می‌گیرد و به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت باقی می‌ماند. این دارو پوست را تحریک می‌کند و باعث رشد مجدد موهای صورت می‌شود. نتایج معمولاً در عرض ۸ تا ۱۲ هفته قابل‌مشاهده است.

پیشنهاد مطالعه
کاندید مناسب برای برداشتن چربی صورت

بهترین تزریق بوتاکس اصفهان, بهترین تزریق ژل اصفهان, بهترین متخصص پوست اصفهان, بهترین متخصص پوست در اصفهان, بهترین متخصص پوست لیزر و زیبایی, بهترین متخصص پوست مو زیبایی در اصفهان, بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر, بهترین متخصص زیبایی اصفهان, بهترین متخصص ژل و بوتاکس, دکتر جویا, متخصص پوست اصفهان, متخصص پوست و مو اصفهان

درمان با ایمونوتراپی

روش درمانی دیگری که برای درمان ریزش ریش مورداستفاده قرار می‌گیرد، ایمونوتراپی نام دارد. ایمونوتراپی موضعی تکنیکی است که در آن از یک ماده شیمیایی مانند دیفن سیپرون روی پوست استفاده می‌شود تا باعث ایجاد بثورات آلرژیک در بخش‌های آسیب‌دیده پوست شود. این ترکیب و واکنش‌های ایجادشده به دنبال مصرف آن، ممکن‌است در عرض شش ماه باعث رشد موهای جدید شود. بااین‌حال اما برای حفظ رشد مجدد موهای صورت باید درمان را ادامه داد.

درمان تزریقی

تزریق استروئید یک گزینه رایج برای آلوپسی خفیف و تکه‌تکه در مردان است. از این روش برای کمک به رشد مجدد مو در نقاط طاس‌شده استفاده می‌شود. در این روش سوزن‌های ریز استروئیدی را به پوست لخت نواحی آسیب‌دیده تزریق می‌کنند. برای رشد مجدد موهای صورت، درمان باید هر یک تا دو ماه یک‌بار تکرار شود. نکته مهم در خصوص استفاده از این روش برای درمان ریزش ریش این است که این روش از ریزش موهای جدید جلوگیری نمی‌کند.

درمان‌های خوراکی

قرص‌های کورتیزون گاهی برای ریزش موی وسیع مورداستفاده قرار می‌گیرند. اما به دلیل احتمال بروز عوارض حتما باید مصرف این داروی خوراکی برای درمان ریزش ریش، با مشورت و تحت‌نظر پزشک صورت بگیرد. داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی خوراکی، مانند متوترکسات و سیکلوسپورین، گزینه‌های دیگر در درمان خوراکی ریزش ریش هستند.

این داروها با مسدودکردن پاسخ سیستم ایمنی عمل می‌کنند، اما به‌دلیل خطر عوارض جانبی مانند فشارخون بالا، آسیب کبدی و کلیوی و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های جدی نمی‌توانند برای مدت طولانی مورداستفاده قرار بگیرند.

درمان ریزش ریش با نوردرمانی

نوردرمانی، فتو‌شیمی‌درمانی یا فتوتراپی نامیده می‌شود. این یک نوع پرتودرمانی است که از ترکیبی از یک داروی خوراکی به نام پسورالن و نور UV برای درمان ریزش موی صورت استفاده می‌کند. تأثیر این درمان در کنار درمان‌های مکمل قابل‌توجه است.

درمان با مزوتراپی

مزوتراپی یکی از روش‌های درمان ریزش مو است که به رشد مجدد موها هم کمک می‌کند. اساسا این روش درمانی مؤثر برای کمک به رشد موهای سر مورداستفاده قرار می‌گیرد. اما می‌توان از این روش برای درمان ریزش موی صورت هم کمک گرفت.

درمان با مزوتراپی برای رویش مجدد ریش‌ها برای آقایان مدنظر قرار می‌گیرد. معمولا درصورتی‌که موهای صورت به‌صورت نامنظم و پراکنده رشدکرده‌باشند یا این که رشد آنها بسیار کم و ضعیف‌باشد، از مزوتراپی ریش و سبیل استفاده می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه
تکنیک های رایج کاشت مو

متدهای متفاوتی برای اجرای تکنیک درمانی مزوتراپی مورداستفاده قرار می‌گیرد. بر اساس الگوی ریزش ریش و میزان این ریزش، از کوکتل‌های درمانی متفاوتی استفاده می‌شود. کوکتل‌های آلوپاتیک مورداستفاده در مزوتراپی موها، معمولا حاوی ویتامین‌های مختلف، انواع مواد معدنی، الاستین، کلاژن، ترکیبات گشادکننده عروق و سایر اجزای فعال هستند.

در درمان ریزش ریش با مزوتراپی، پزشک بعد از بررسی دقیق مراجعه‌کننده، شرایط پوست و مشکلات مختلف مراجعه‌کننده از جمله بیماری‌های زمینه‌ای و غیره نوع کوکتل مناسب را مشخص می‌کند. یک سری از این کوکتل‌های درمانی هم فقط حاوی ترکیبات و عصاره‌های گیاهی هستند که به با آب ترکیب‌شده و فاقد هرگونه ترکیب شیمیایی هستند.

دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید

درمان با محصولات شیمیایی

در کنار تمام روش‌های درمانی، می‌توان درمان با برخی از محصولات شیمیایی را هم برای درمان ریزش ریش مدنظر قرارداد. استفاده از انواع پمادها، کرم‌ها، لوسیون‌ها و ترکیبات موضعی که با ترکیباتی که دارند می‌توانند به درمان ریزش موی صورت کمک کنند.

این سرم‌ها که در قالب محصولات شیمیایی مختلف تولید و عرضه می‌شوند، هرکدام می‌توانند برای درمان برخی از علائم مورداستفاده قرار بگیرند. بسیاری از این ترکیبات شیمیایی با عنوان سرم‌های تقویت رشد ریش‌ها شناخته می‌شوند. میزان تأثیرگذاری آنها بسته به برند تولیدکننده و محتویات تشکیل‌دهنده آنها دارد.

درمان با پی آر پی

برای درمان ریزش موی صورت، یکی از روش‌های بسیار کاربردی روش پی آر پی است. در این روش از پلاسمای غنی از پلاکت برای درمان استفاده می‌شود. PRP یک روش درمانی است که توسط Vampire Facial معروف شده‌است و اکنون برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها از آرتریت گرفته تا جوان‌سازی پوست استفاده می‌شود.

در درمان ریزش موی صورت، پی آر پی با تحریک فولیکول‌های خفته برای رشد مجدد موهای سالم عمل می‌کند. این گزینه به‌طورکلی گزینه خوبی برای بیمارانی است که دارای تکه‌هایی از موهای کم پشت هستند یا دچار آلوپسی باربا شده‌اند. این روش برای درمان ریزش سکه‌ای ریش کاربرد زیادی دارد.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

بررسی میزان ریزش مو طبیعی

روش های استفاده از ترکیبات زینک اکساید

میزان تأثیر انواع شامپوها در مراقبت از پوست سر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *