درمان جوش با اهدای خون
6 اردیبهشت

درمان جوش با اهدای خون

درمان جوش با اهدای خون امکان‌پذیر است؟

در این نوشته از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر قصد داریم به بررسی درمان آکنه و جوش با اهدای خون بپردازیم. تحقیقات نشان داده‌اند که اهدای خون برای سلامت پوست مفید بوده و می‌تواند روند کلاژن‌سازی را تقویت کند؛ بنابراین این سوال مطرح می‌شود که آیا درمان جوش با اهدای خون امکان‌پذیر است؟ قبل از پاسخ به این پرسش، باید فواید اهدای خون برای پوست صورت را بررسی کنیم.

دانشمندان برای سنجش فواید اهدای خون روی پوست، آزمایش خود را روی موش‌های ۴۶ هفته‌ای انجام دادند. هر دو هفته یک‌بار از این موش‌ها ۱۰۰ الی ۲۰۰ میکرولیتر خون گرفته می‌شد. پس از پایان آزمایش، نتایج قابل توجهی روی پوست این موش‌ها ظاهر شد. این نتایج عبارت بودند از:

  • بهبود وضعیت کلی پوست
  • افزایش ضخامت درم (لایه دوم پوست)
  • افزایش تولید کلاژن نوع I (فراوان‌ترین نوع کلاژن در بدن انسان که قسمت‌هایی از بدن مانند زردپی را ساخته است)
  • افزایش تولید کلاژن نوع III (نوعی پروتئین که در ساخت استخوان و بافت‌های همبند نقش دارد)

مطالعات انسانی نیز این نتایج را تأیید می‌کنند. علاوه بر این، اهدای خون میزان آهن در بدن را کاهش می‌دهد. رسوب آهن در بدن می‌تواند روند پیری پوست را تسریع کند.

پیشنهاد مطالعه
مراقبت های پوست و مو پس از شنا کردن

چه کسانی می توانند اهدای خون انجام دهند؟

با اینکه اهدای خون، اهدای زندگی است؛ اما همه نمی‌توانند در این کار مشارکت داشته باشند. سازمان انتقال خون کشور، اعلام کرده است که افراد برای اهدای خون می‌بایست شرایط زیر را داشته باشند:

  • سن متقاضی: حداقل ۱۸ سال تمام و حداكثر ۶۵ سال
  • وزن متقاضی: حداقل ۵۰ كيلوگرم
  • فواصل اهدای خون: هر ۸ هفته يک‌بار
  • دفعات مجاز اهدای خون: برای آقایان ۴ بار و برای خانم‌ها ۳ بار در طول یک سال.

در صورت داشتن سابقه آلرژی، مصرف دارو، بیماری‌های قلب و عروق، ریه، کلیه و کبد، تزريق خون و فرآورده‌های خونی، تشنج یا صرع، اعتياد به مواد مخدر تزریقی، عمل جراحی، رفتارهای پرخطر جنسی، حجامت یا تاتو، یرقان و مسافرت به مناطق آندمیک (مناطق بومی یک بیماری) مالاريا این موارد را به پزشک مرکز انتقال خون اطلاع دهید.

چگونه جوش ناشی از تنبلی تخمدان را درمان کنیم؟ | متخصص پوست اصفهان

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا

آیا درمان آکنه با اهدای خون ممکن است؟

با اینکه اهدای خون مزایایی برای بهبود سلامت پوست دارد؛ اما شواهد علمی برای اثبات درمان آکنه با اهدای خون وجود ندارد. برخی افراد ادعا می‌کنند که با اهدای خون یا حجامت، خون بدن تصفیه شده و آکنه و جوش درمان می‌شوند. اگر منطقی به این موضوع نگاه کنیم، هرگز یک واحد خون اهدایی یا چند قطره خون حجامت شده نمی‌تواند به‌طور کامل خون را تصفیه کند.

پیشنهاد مطالعه
باورهای غلط درزیبایی

همچنین، پوست صورت ما به‌دلیل کثیف بودن خون، جوش نمی‌زند! جوش‌ها به‌خاطر اختلال در فولیکول‌های مو و غدد چربی پوست ایجاد می‌شوند؛ بنابراین حتی با تصفیه کامل خون نیز نمی‌توان جوش و آکنه را درمان کرد. برای مثال، زمانی که غدد چربی پوست به هر دلیلی مسدود می‌شوند، انواع جوش و حتی کیست می‌تواند روی پوست شما ظاهر شود. درمان آکنه با اهدای خون، مانند این است که شما برای ترمیم رنگ ماشین خود، به یک تعمیرگاه تعویض روغن مراجعه کنید!

چگونه آکنه را درمان کنیم؟

حال که درمان آکنه و جوش با اهدای خون امکان‌پذیر نیست، چگونه آکنه را درمان کنیم؟ زمانی که غدد سباسه (چربی)، بیش از حد فعال باشند سبوم (نوعی روغن) زیادی تولید می‌کنند. حال اگر فرد به‌طور منظم پوست خود را نشوید، با تجمع سبوم و سلول‌های مرده، منافذ پوست مسدود شده و باعث تورم، قرمزی و نهایت آکنه می‌شود.

پیشنهاد مطالعه
کاندید مناسب برای برداشتن چربی صورت

بهترین راه برای درمان آکنه، مداخلات پزشکی مانند مصرف دارو، استفاده از لیزر، مزوتراپی و PRP صورت است. در ادامه این روش‌های درمانی را به‌طور کامل بررسی خواهیم کرد.

درمان آکنه با لیزر جای جوش

یکی از راه‌های درمان جای جوش، لیزر درمانی است. در این روش، هدف، رفع جای جوش‌ها و بافت اسکار روی پوست است؛ بنابراین اپراتور، نور لیزر را روی لایه اپیدرم (لایه رویی پوست) متمرکز می‌کنند.

لیزر، سلول‌های سالم پوست را تحریک به رشد می‌کند تا جایگزین بافت قدیمی شوند. البته کسانی که جوش‌های فعال دارند، کاندیدای مناسبی برای لیزر درمانی نیستند؛ زیرا باعث درد شدید روی پوست آن‌ها می‌شود.

دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

روشهای درمان جای سوختگی

عوامل مختلف ایجاد لک صورت

جوانسازی با هایفوتراپی صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *