درمان اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک
4 آبان

درمان اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک

درمان اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک

در گفتارهای قبلی درباره اگزمای سرشتی یا اگزمای آتوپیک صحبت کردیم. علائم این بیماری در سنین مختلف را شناختیم و عوامل تشدید کننده بیماری و نقش رژیم غذایی در اگزمای سرشتی را بررسی کردیم. در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم که با چه اقداماتی می‌توانیم از شدت پیدا کردن دوره‌ای بیماری اگزمای سرشتی که اصطلاحاً به آن Flare می‌گویند جلوگیری کنیم، و در صورت تشدید بیماری، چه اقداماتی مفید واقع می‌شود.

پیشگیری از اگزمای سرشتی

اولین نکته‌ای که باید راجع به پیشگیری از این بیماری پوستی بدانیم، آن است که گرد و غبار باعث تشدید این بیماری می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود این بیماران از گرد و غبار و اشیایی که ممکن است گرد و غبار را در خود نگه دارند مثل بالش پر، دوری کنند. توصیه دیگر متخصصین پوست این است که هر روز اتاق کودکان مبتلا به اگزما، با جاروبرقی تمیز شود. این کار با کاهش شدید گرد و غبار اثر زیادی در کنترل بیماری دارد.

پیشنهاد مطالعه
روش‌ صحیح حمام آفتاب گرفتن

دومین نکته دوری کردن بیماران اگزمای سرشتی از مواد حساسیت زا است. نگهداری گل و گیاه و حیوانات خانگی در محل زندگی باعث تشدید بیماری این افراد می‌شود. مواد آرایشی، عطرها و اسپری‌ها هم اگزمای آتوپیک را بدتر می‌کنند. دود سیگار هم برای اغلب این بیماران حساسیت زا است و باید از آن دوری شود.

درمان اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک | بهترین متخصص ژل و بوتاکس

مطالعه بیشتر: علل و علائم اگزمای سبوره

سومین نکته جلوگیری از خشکی پوست است. اصولاً بیماران مبتلا به اگزمای سرشتی، پوست خشک دارند. که در بعضی شرایط مثل آب و هوای سرد و خشک بدتر می‌شود. و نهایتاً باعث تشدید بیماری می‌گردد. بنابراین بیماران اگزمای آتوپیک باید دستورات لازم برای پوست خشک شامل استفاده از صابون ملایم، استحمام به مدت کوتاه با آب ولرم و استفاده مکرر از لوسیون‌های مرطوب کننده را دائماً رعایت کنند. اگر پوست این بیماران دائماً مرطوب نگه داشته شود احتمال تشدید بیماری بسیار کم می‌شود. استفاده از دستگاه بخور در محل کار و زندگی هم به حفظ رطوبت این افراد کمک می‌کند.

پیشنهاد مطالعه
بررسی مزایای استفاده از ژل رووفیل

تمامی موارد ذکر شده برای پیشگیری از تشدید بیماری است. در صورت تشدید بیماری، باید ضمن رعایت این نکات حتماً به متخصص پوست مراجعه شود تا با درمان‌های داروئی تشدید یا Flare بیماری کنترل شود. پس به طور خلاصه بیماران مبتلا به اگزمای سرشتی باید از گرد و غبار دوری کنند و محیط خود را دائماً تمیز نگه دارند. این افراد باید از نگهداری گل و گیاه و حیوانات خانگی خودداری کنند و با استفاده از توصیه‌های بالا از خشک شدن پوستشان جلوگیری نمایند تا بیماری وارد مرحله شدید نشود.

بهترین متخصص ژل و بوتاکس | دکتر جویا را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

علل و علائم اگزمای سبوره

پیشنهاد مطالعه
نکاتی درمورد تزریق ژل روانس

روش های تشخیص بیماری زونا

روش های تشخیص بیماری زونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *