بررسی علائم لیپوما پوستی
4 خرداد

بررسی علائم لیپوما پوستی

علائم لیپوما پوستی چیست؟

در این نوشته که در سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان برای شما منتشر شده است. به بررسی علائم لیپوما پوستی خواهیم پرداخت. لیپوما توده ای از بافت چربی است که به تدریج در زیر پوست ایجاد می شود. افراد در هر سنی ممکن است به لیپوما پوستی دچار شوند اما بروز این مشکل در کودکان بسیار نادر است. لیپوما می تواند در هر بخشی از بدن ایجاد گردد اما نواحی که عموما درگیر این مشکل می شوند گردن، شانه ها، پشت، شکم، بازوها و ران ها هستند. لیپوما به عنوان توده های خوش خیم بافت چربی شناخته می شوند؛ این بدین معنی است که این توده سرطانی نیست و ندرتا خطرناک خواهد بود. تا زمانی که لیپوما مشکلی برای بیمار ایجاد نکرده، درمان آن ضرورتی ندارد.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : راه های درمانی بیماری مورفه آ

لیپوما پوستی چه علائمی دارد؟

انواع بسیاری از تومورهای پوستی وجود دارند اما لیپوما معمولا مشخصه های منحصر به فردی دارد. اگر فرد به وجود لیپوما پوستی مشکوک باشد باید بداند که این توده پوستی اغلب لمس نرمی دارد، حین لمس کردن به راحتی حرکت می کند، درست در زیر پوست قرار گرفته است، بی رنگ است و به آرامی رشد می کند. لیپوماها در بیشتر موارد در گردن، پشت و شانه ها دیده می شوند اما ممکن است در معده، ران ها یا بازوها نیز ظاهر گردند. در صورتی که توده پوستی در داخل اعصاب زیر پوست رشد کند، می تواند دردناک باشد. فرد باید تغییرات مشاهده شده در پوست خود را به پزشک گزارش دهد؛ لیپوما از نظر ظاهری شبیه به وضعیت بدخیم لیپوسارکوما می باشد.

پیشنهاد مطالعه
لیفت ابرو با اندوسکوپی یعنی چه؟

فاکتورهای خطر لیپوما پوستی

علت بروز لیپوما مشخص نیست. اگر فرد سابقه خانوادگی ابتلا به لیپوما داشته باشد، احتمال بروز آن در خود فرد بیشتر می شود. این وضعیت بیشتر در بزرگسالان بین سنین 40 تا 60 سال شایع است. برخی شرایط نیز خطر بروز لیپوما پوستی را افزایش می دهند که شامل موارد زیر هستند:

  • دولوروسا آدیپوز (یک اختلال نادر که موجب لیپوما چندگانه و دردناک می شود)
  • سندرم کودن
  • سندرم گاردنرز
  • بیماری مادلونگز

بررسی علائم لیپوما پوستی | متخصص پوست اصفهان

نحوه تشخیص لیپوما پوستی

پزشکان اغلب با انجام معاینه فیزیکی لیپوما پوستی را تشخیص می دهند. این توده لمس نرمی داشته و دردناک نیست. همچنین، از آن جایی که از بافت چربی تشکیل شده است، هنگام لمس به راحتی حرکت می کند. در برخی موارد، پزشک متخصص پوست ممکن است از لیپوما نمونه برداری کند. در این روش، بخش کوچکی از بافت خراشیده می شود و برای تست به آزمایشگاه ارسال می گردد. نمونه برداری برای رد احتمال سرطان انجام می گیرد. با این که لیپوما سرطانی نیست، ظاهری شبیه به لیپوسارکوما دارد؛ لیپوسارکوما توده های سرطانی، بدخیم و دردناک هستند که به سرعت در زیر پوست رشد می کنند. اگر بیوپسی نتایج مشکوک به لیپوسارکوما داشته باشد، بررسی بیشتر با ام آر آی و سی تی اسکن انجام می شود.

پیشنهاد مطالعه
روش زیباسازی لیفت صورت

دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

چگونگی درمان لیپوما پوستی

اگر لیپوما علائم آزار دهنده ای برای بیمار داشته باشد، پزشک بر اساس فاکتورهای مختلف بهترین روش درمان را انتخاب می کند. از جمله این فاکتورها اندازه لیپوما، تعداد تومورهای پوستی، سابقه فرد در ابتلا به سرطان پوست، سابقه خانوادگی سرطان پوست و دردناک بودن توده هستند.

جراحی

رایج ترین روش برای درمان لیپوما برداشت آن به کمک جراحی است. اگر فرد تومور پوستی بزرگی داشته باشد که همچنان در حال رشد باشد، روش جراحی به طور خاص کمک کننده خواهد بود. لیپوما پوستی در موارد نادر بعد از جراحی مجددا رشد می کند.

پیشنهاد مطالعه
کاربرد های ميكرودرم ابريژن
لیپوساکشن

گزینه درمانی دیگر لیپوساکشن است. از آن جایی که لیپوما بافت چربی دارد، این روش اثر زیادی بر روی کاهش اندازه آن دارد. لیپوساکشن شامل وارد کردن سوزن متصل به یک سرنگ بزرگ برای مکش بافت چربی است که قبل از آن ناحیه مورد نظر بی حس می گردد.

تزریق استروئید

تزریق استروئیدها در محل لیپوما موجب کوچک شدن آن می گردد اما به طور کامل آن را از بین نمی برد.


مطالعه بیشتر:

روش های تشخیص و درمان درماتیت

بررسی مزایای استفاده از ژل رووفیل

بررسی علائم و عوارض بیماری مورفه آ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *