دلایل بروز خشکی مو چیست؟
خشکی مو زمانی ایجاد میشود که موهای شما رطوبت کافی نداشته و یا رطوبت آن حفظ نشوند و باعث کاهش شفافیت موها میشود و میتواند موها را مجعد، مرده و سست کند. خشکی مو درمردان و زنان و در هر سنی ممکن است دیده شود. اما به صورت کلی با افزایش سن احتمال خشکی مو افزایش مییابد. موهای شما دارای سه لایه است. اگر موهایتان سالم باشد، روغن طبیعی در لایهی بیرونی به محافظت لایههای داخلی مو کمک میکنند. همچنین نور را منعکس کرده و موهای شما را براق میکنند. درخشندگی و براق بودن دو نشانهی مهم موهای سالم است. قصد داریم در مقاله امروز که در سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان منتشر شده است به بررسی و مطالعه دلایل بروز خشکی مو خواهیم پرداخت.
مطلب پیشنهادی برای مطالعه : عوامل و عوارض بروز زرد زخم
هنگامی که موهای شما خشک است، لایهی بیرونی شکننده شده و باعث میشود که سست و ناسالم شوند. هنگامی که موهای شما درهنگام لمس خشک هستند، ممکن است شکننده بوده و به سختی حالت بگیرند. اما با این وجود داشتن موی خشک، به معنای وجود مشکل بزرگی در سلامتی فرد نیست. توجه داشته باشید قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حرارت دادن به موها، رطوبت، سیگار کشیدن و دیگر موارد میتواند موجب آسیب و خشک شدن موهایتان شوند.
خشکی مو زمانی ایجاد میشود که موهای شما رطوبت کافی نداشته و یا رطوبت آن حفظ نشوند.
دلایل خشکی مو
عوامل مختلفی از جمله شرایط محیطی، عادات مراقبت از مو و بیماریهای جسمی میتوانند موجب خشکی موی شما شوند.
برخی از شرایط محیطی که باعث خشکی مو میشوند عبارتاند از:
- زندگی در آب و هوای خشک و گرم
- صرف زمان زیادی در خورشید یا باد
- شنا کردن در آب کلردار یا آب شور
شیوههای مراقبت از مو که اغلب به خشک کردن مو کمک میکند عبارتاند از:
- شستن بیش از حد موها
- استفاده از شامپوهای نرم کننده و حالت دهنده
- سشوار کردن مکرر موها
- استفاده از دستگاههای صاف کننده یا فر کنندهی مو و بیگودی
بیماری زمینهای:
در برخی موارد، خشکی مو به دنبال یک بیماری زمینهای ایجاد میشود که بر توانایی موهای شما برای حفظ رطوبت تاثیر میگذارد. مانند:
بی اشتهایی عصبی (Anorexia Nervosa):
نوعی اختلال در غذا خوردن است که منجر به سوء تغذیه میشود. این اختلال میتواند باعث خشکی و شکنندگی موهای شما همراه با عوارض جدی تر شود.
کم کاری غده پاراتیروئید (هیپوپاراتیروئیدیسم):
در این بیماری غده پاراتیروئید که در گردن شما و درست در پشت غده تیروئید قرار گرفته هورمون پاراتیرویید کمی تولید میکند. این هورمون سطح کلسیم را در خون شما افزایش میدهد. کلسیم یک ماده مغذی مهم برای موهای سالم و همچنین استخوانها، دندانها و بافتهای دیگربدن است.
کم کاری تیروئد (هیپوتیروئیدی):
اگر دچار کم کاری تیروئید هستید، غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمونهای تیروئید تولید نمیکند. موهای خشک و شکننده یکی از علائم اولیه این بیماری است.
سندرم منکس (Menkes Syndrome):
نوعی بیماری ژنتیکی نادر است که سلولهای شما مس را به اندازه کافی جذب نمیکند. کاهش جذب مس کم بر سلامت موهای شما تاثیر گذاشته و باعث خشکی موی شما میشود.
تشخیص خشکی مو
اگر موهای شما بسیار خشک است و خشکی آن با تغییر در مراقبت از موهایتان برطرف نمیشود، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است علت اصلی را تشخیص دهد یا اینکه شما را به متخصص پوست و مو ارجاع دهد.
در طول مدت قرار ملاقات، پزشک یا متخصص پوست شما ممکن است در مورد علائم، روش مراقبت از مو و شیوه زندگی سؤال کند، مانند:
- چه مدت دچار خشکی مو شدهاید؟
- هر چند وقت یک بار موهایتان را میشویید؟
- از چه نوع محصولی برای شستشوی مو استفاده میکنید؟
- شما چه موادی را استفاده میکنید که موهایتان را آرایش کنید؟
- رژیم غذایی معمولی شما چیست؟
- آیا علائم دیگری دارید؟
پزشک متخصص پوست و مو همچنین ممکن است مو و پوست سر شما را بررسی کند. در برخی موارد ممکن است یک یا چند آزمایش را برای شما توصیه کند. به عنوان مثال، ممکن است آزمایش خون یا ادرار را برای بررسی برخی علل مانند کم کاری تیروئید و یا کم کاری پارا تیروئید به شما توصیه کند.
دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید
عوارض خشکی مو
خشکی مو نشانهی آسیب به موهاست. اگرموهای شما رطوبت نداشته باشد و خشکی موهایتان را برطرف نکنید موهای شما شکننده شده و به راحتی آسیب میبینند. در اکثر موارد خشکی مو میتواند به طور موثر با تغییرات ساده در شیوه زندگی بهبود یافته و برطرف میشود. اگر خشکی موهایتان همچنان ادامه یافت، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک میتواند در تعیین علت خشک موهای شما کمک کند و درمانهای لازم را هم توصیه کند.
از جمله مهمترین عوارض خشکی مو میتوان به دو مورد ریزش مو و موخوره اشاره کرد که در ادامه آنها را دقیقتر بررسی میکنیم.
ارتباط خشکی مو و ریزش مو
خشکی مو در حالتی که شدید باشد، آب رسانی را دچار مشکل کرده و باعث دوشاخه شدن موها و شکنندگی میشوند. در این شرایط موها ضعیف شده و شخص شاهد ریزش مو خواهد بود. اگر به دلیل خشکی شدید موها دچار ریزش مو شدهاید، باید به پزشک مراجعه کنید تا خشکی درمان شود. معمولا با آبرسانی و حفظ رطوبت موها میتوان مشکل ریزش را برطرف کرد.
آیا خشکی مو باعث موخوره میشود؟
یکی از علائم اصلی خشک موها شکنندگی و ایجاد موخوره است. موخوره به حالتی گفته میشود که پایین موها دو یا سه شاخه میشود. عدم آبرسانی به ساقه مو باعث میشود، بافت مو شکننده شود. بافت شکننده به راحتی جدا شده و ممکن است موها دچار موخوره شوند. در موارد شدید نیز موها از وسط شکسته شده و در رشد آنها مشکل ایجاد میشود.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا