بررسی علل توقف رشد فولیکول و ریزش مو
در مطلب امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر علل توقف رشد فولیکول و ریزش مو را مورد بررسی قرار می دهیم. عواملی که باعث توقف رشد فولیکول مو ویا ریزش مو می شوند عبارتند از :
ریزش با تاخیر در اثر استرس (تلوژن افلوويوم)
یکی از عمده ترین علل ریزش مو استرس می باشد. این استرس می تواند ناشی از یک تروما روحی یا یک بیماری جسمی باشد. استرس حجم زیادی از مو را وارد مرحله تلوژن می کند و بعد از مدتی این موها می ریزند. به دلیل فاصله بین ریزش مو و زمان استرس ممکن است فرد ریزش مو خود را ناشی از استرس نداند.
ریزش ناگهانی (آناژن افلوويوم)
در این شرایط موها که در فاز تکثیر هستند به یکباره می ریزند. علت این واقعه می تواند شیمی درمانی، رادیوتراپی و درمان های مربوط به سرطان باشد. رشد فولیکول مو سریع می باشد به همین دلیل درمان هایی مانند شیمی درمانی روی آن ها اثر می گذارند و باعث می شوند موها در مرحله تکثیر ریزش پیدا کنند.
رژیم غذایی و تغذیه اشتباه
مواد مغذی که دارای آهن و ویتامین می باشد برای تقویت فولیکول مو موثر است . تغذیه نامناسب باعث می شود که بدن با کمبود ویتامین، پروتئین و آهن رو به رو شود و در نهایت موها ضعیف شوند بریزند. این حالت موقتی است و با جبران این کمبودها ریزش موها درمان می شود.
عوامل شیمیایی
مواد شیمیایی که برای موها استفاده می شوند مانند زمان رنگ و دکلره کردن موها باعث می شوند موها خشک و شکننده شوند و بریزند. گاهی این ریزش مو دائمی است و برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و طبق تشخیص پزشک از پی آر پی مو و یا مزوتراپی مو جهت رشد مجدد موهایتان استفاده کنید.
به هم خوردن تعادل هورمون ها
هورمون ها موارد مختلفی را در بدن تحت کنترل دارند. بیماری هایی مانند دیابت، سندرم تخمدان پلی کیستیک، بیماری های غده تیروئید، بیماری های کلیوی و کبدی و لوپوس می توانند تعادل هورمون های بدن را بر هم بزنند و باعث ریزش مو شوند. تا زمانی که علت اصلی ریزش مو درمان نشود ریزش ادامه دارد.
طاسی آندروژنیک
مهم ترین عامل ریزش مو آقایان می باشد و دو فاکتور ژنتیک و هورمون های آندروژن در آن موثر می باشند. این نوع ریزش را گاهی در خانم ها می بینیم که باعث نازک شدن مو می شود و ریزش منتشر بروز می کند. از زمان بلوغ آقایان به دلیل فعالیت هورمون های آندروژنی موهای سر نازک تر می شوند و در دو طرف پیشانی به سمت عقب می روند.
دکتر ابوالفضل جویا بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید
هورمون تستوسترون
هورمون تستوسترون در سلول ها تحت اثر آنزیم ۵-آلفا ردوکتاز به هورمون دیگری به نام دی هیدرو تستوسترون تبدیل می شود. این هورمون روی فولیکول مو اثر می گذارد و باعث ضعیف شدن آن می شود. دیگر از فولیکول ها مویی رشد نمی کند و شاهد فولیکول مرده و طاسی خواهیم بود. این اتفاق کوچک سازی یا مینیاتوری نام دارد.
ژنتیک
ژن طاسی در مردان به صورت اتوزومال غالب است اما در زن ها به صورت اتوزومال مغلوب بروز می کند. در زمان جنینی بیان ژن طاسی باعث می شود که فولیکول ها به هورمون دی هیدرو تستوسترون حساس شوند.