بررسی درمان آکنه با مزوتراپی
مزوتراپی یا سوزنزنی پوست یکی از روشهای غیرتهاجمی برای درمان جای آکنه است. در این روش، مواد مغذی، مانند ویتامینها، عصارههای گیاهی، داروهای آنتی بیوتیک و هورمونها توسط سوزنهای بسیار ریزی به پوست تزریق میشوند. مزوتراپی با افزایش تولید کلاژن در پوست، میتواند به درمان جای انواع اسکارهای آکنه کمک کند. در این نوشته از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس قصد داریم به درمان آکنه با مزوتراپی بپردازیم. برخی از اسکارهای آکنه که میتوان آنها را مزوتراپی درمان کرد، عبارتاند از:
اسکارهای آتروفیک:
اسکارهای صاف و نازک که را بهصورت فرورفتگی روی پوست نشان میدهند. این اسکارها زمانی ایجاد میشوند که پوست نمیتواند خود را ترمیم کند.
اسکارهای هیپرتروفیک:
اسکارهایی که حالت برجسته و تودهای دارند.
اسکار کلوئید:
این اسکارها نوعی از اسکارهای هیپرتروفیک هستند؛ اما اندازه آنها بزرگتر از هیپرتروفیک است.
بعد از جلسات مزوتراپی، ممکن است مقداری خارش، تورم، قرمزی یا کبودی روی ناحیه درمان ایجاد شود؛ اما پس از ۲۴ ساعت این عوارض برطرف شده و فرآیند درمان و کلاژنسازی پوست آغاز میشود.
مزوتراپی برای تمام افراد بالای ۱۸ سال و زیر ۷۵ سال مفیده است؛ اما اشخاصی که جوشهای فعال دارند نباید از این روش برای درمان استفاده کنند. جوشهای فعال میتوانند از طریق سوزنهای مزوتراپی به سایر قسمتهای پوست منتقل شوند؛ بنابراین توصیه میکنیم قبل از شروع مزوتراپی، یک دوره دارو درمانی را تکمیل کنید.
کدام دسته از افراد کاندید مناسب برای مزوتراپی جای جوش هستند؟
مزوتراپی جای جوش برای تمام افراد بین ۱۸ تا ۷۵ سال مناسب است. کسانی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند و وزن متعادلی دارند، میتوانند بهترین نتیجهها را از این درمان دریافت کنند. از همین رو افراد زیر که ویژگیهای بالا را دارند، کاندید مناسبی برای مزوتراپی ضد جوش هستند
- افرادی با پوست چرب
- افرادی که باکتریها و سلولهای مرده زیادی در پوست خود دارند
- افرادی که جای جوش و لکههای متعددی روی صورت خود دارند
- کسانی که میخواهند تولید فیبرهای کلاژن و الاستین را در پوست خود فعال کنند
دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس را در اینستاگرام دنبال کنید
عوارض بعد از مزوتراپی جای جوش
همانطور که گفته شد، مزوتراپی جای جوش یک روش کمتهاجمی و آسان است. پس نباید انتظار عوارض خیلی شدیدی داشته باشید. تنها ممکن است تا ۴۸ ساعت اولیه درمان پوست صورت متورم و قرمز شود. البته تمام عوارض مزوتراپی ضد جوش گذرا بوده و بهراحتی از بین میرود. از دیگر عوارض این روش زیبایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کبودی و خونمردگی خفیف
- خارش
- درد در ناحیه تزریق
- سوزش
- عفونت
- حساسیت نسبت به نور خورشید
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
مراقبت های بعد از مزوتراپی جای جوش
برای کاهش عوارض بعد از مزوتراپی جای جوش بهتر است به توصیههای پزشک و مشاور خود دقت کنید. معمولا از شما خواسته میشود تا بعد از رسیدن به خانه کارهای زیر را انجام دهید:
- در ۴۸ ساعت ابتدایی از کمپرس سرد و یخ برای کاهش تورم و قرمزی استفاده کنید.
- تا ۷۲ ساعت بعد از درمان باید محلهای درمان را پانسمان کنید.
- تا سه روز بعد از درمان از رژیم غذایی کم کربوهیدرات با پروتئین بالا استفاده کنید.
- با مصرف آب کافی بدن خود را مرطوب نگه دارید.
- تا دو روز بعد از درمان از مواد آرایشی روی صورت خود استفاده نکنید.