آکنه و اثرات روانی آن
13 خرداد

آکنه و اثرات روانی آن

آکنه

آکنه که یک بیماری واحد پیلوسباسه می باشد ، در هر دو جنس مذکر و مونث از نزدیکی دوران بلوغ شروع می شود و در بیشتر موارد با اتمام دوران بلوغ فعالیت آن کاهش می یابد .شدت و مدت این فعالیت در افراد مختلف متفاوت است .

این بیماری ممکن است جزئی بوده ، تنها به شکل چند کومدون یا پاپول پدیدار شود و یا به شکلی شدیداً التهابی با اسکارهای منتشر به نام آکنه کونگلوباتا ایجاد گردد.اشکال شدیدتر آکنه ، در مردان به دفعات بیشتری ایجاد می شوند اما تمایل به دواوم شدن در زنان بیشتر است زنان ممکن است قبل از دوره های قاعدگی دچار شعله ور شدن های دوره ای شوند که تا دوران یائستگی ادامه پیدا می کند.

پیشنهاد مطالعه
شیو کردن موهای زائد بین جلسات درمانی

اثرات روانی آکنه

آکنه در بسیاری از وارد به عنوان یک گرفتاری جزئی که ارزش درمان کردن ندارد تلقی شده مورد  رسیدگی قرار نمی گیرد.والدین بچه هایی که مبتلا به آکنه هستند با اعتقاد به اینکه یکی از مراحل فرآیند رشد است و ضایعات به زودی ناپدید خواهند شد مراجعه به پزشک را به تعویق می اندازند. ایجاد ضایعات دائمی در پوست و روان بیمار از تبعات این تعلل می باشد.

این مشکلات بسیار فراتر از ایجاد چند نشانه است که احتمالاً بر روی صورت ظاهر می شوند.ضایعات را نمی توان زیر لباس مخفی کرد ، هر ضایعه به وضوح نمایان است و به طور قابل توجهی از زیبایی ظاهری و احترام به نفس شخص می کاهد.طعنه و استهزا از طرف اطرافیان باعث تضعیف روحیه می گردد و ظاهر شدن در جمع باعث ایجاد حالت خجالت و درماندگی می شود. از آن جایی که بالغین تبعات مهم فردی و جمعی آکنه را درک می کنند برای بهبود از درمان دارویی مدد می گیرند .

پیشنهاد مطالعه
بیماری پوستی لک و پیس (ویتیلیگو)

دکتر ابوالفضل جویا

بورد تخصصی پوست، لیزر و زیبایی
اصفهان، دروازه شیراز، مجتمع سپهر، طبقه اول، واحد 5
تلفن تماس: 36692974-031

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *