بررسی 8 راه جهت تولید کلاژن بیشتر
کلاژنها مولکولهایی هستند که قابلیت جذب مجدد توسط بدن را دارند، این بدان معنا است که این پروتئینها میتوانند شکسته شده، تغییر یافته و دوباره جذب بدن شوند. به همین دلیل است که از کلاژنها در زمینههای مختلف پزشکی و مراقبتهای زیبایی استفاده میشود.
مواد غذایی که باعث افزایش کلاژن در بدن میشوند
همه کلاژنها از پیش ساز کلاژن یا پروکلاژن ساخته میشوند. بدن پروکلاژن را با ترکیب دو اسیدآمینه پرولین و گلایسین میسازد. با مصرف برخی از مواد غذایی میتوان به بدن برای تولید بیشتر کلاژن کمک کرد. به تعدادی از این مواد غذایی در ادامه اشاره میشود:
آنتوسیانیدینها (Anthocyanidins): این آنتی اکسیدان در توت سیاه، زغال اخته، گیلاس و تمشک به وفور یافت میشود.
ویتامین A: در غذاهای حاوی گوشت حیوانات و در غذاهای گیاهی به صورت بتاکاروتن وجود دارد.
ویتامین C: مقادیر زیادی در مرکبات، انواع فلفلها و توت فرنگی یافت میشود.
پرولین: مقادیر زیادی از این اسید آمینه در سفیده تخم مرغ، جوانه گندم ، لبنیات، کلم، مارچوبه و قارچ مشاهده شده است.
گلایسین: مقادیر فراوانی از این اسید آمینه در پوست مرغ و ژلاتین یافت میشود، اما اسید آمینه گلایسین در غذاهای مختلف حاوی پروتئین نیز وجود دارد.
مس (Copper): مقادیر زیادی از این ماده معدنی در گوشت، روغن آرگان، دانه کنجد، پودر کاکائو، پنیر و عدس یافت میشود
بدن برای تولید کلاژن علاوه بر موارد فوق، به پروتئینهایی با کیفیت بالا و اسیدهای آمینه مختلف نیاز دارد که این موارد را از گوشت، غذاهای دریایی، حبوبات، لبنیات و سویا میتواند تامین کند.
8 روش برای تولید کلاژن بیشتر
هرگاه با کلمه جوانسازی مواجه شدید، بدانید درست ترین برداشت از آن افزایش کلاژن با تحریک کلاژن سازی پوست است. امروزه اقدامات فراوانی برای رسیدن به این مهم ابداع شده که فهرست وار به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت. برای آشنایی هرچه بیشتر با این روشها، به لینکهای ایجاد شده در هر سطر مراجعه فرمایید.
آر اف فرکشنال:
آر اف فرکشنال به عنوان بهترین روش جوانسازی پوست، نتایج بسیار خوبی در ساخت کلاژن بیشتر و رفع آثار و نشانههای پیری پوست که در نتیجه کاهش سطح کلاژن در پوست ایجاد میشود، خواهد داشت.
پی آر پی:
تزریق پلاکت غنی شده یا همان پی آر پی که از بدن خود فرد برداشت میشود و به نقاط مورد نیاز تزریق میگردد نیز روشی برای افزایش کلاژن سازی در پوست محسوب میشود.
مزوتراپی:
در مزوتراپی با تزریق موادی به موضع پوست با تحریک کلاژن سازی، به ترمیم و بهبود بافتها پرداخته میشود.
میکرونیدلینگ:
این روش برای افزایش کلاژن سازی و درمان زخم های ناشی از جوش، چین و چروکها یا نشانههای خراشیدگی مناسب میباشد.
درماپن:
این وسیله قلم مانند، با ورود سوزنهای ریز به داخل پوست کلاژن سازی را افزایش میدهد.
لیزر فرکشنال:
ليزر فركشنال لايه اپيدرم ودرم پوست را هدف قرار مي دهد و نتیجه این عمل، ايجاد واكنشي است كه باعث بازسازي و ساخت كلاژن جديد ميشود.
تزریق ژلهای هیالورونیک اسید:
تزریق ژلهای هیالورونیک اسید، به ویژه ژویدرم، میتواند در محل تزریق کلاژن سازی را تحریک نماید و به جوانسازی پوست و فرم و حجم بهتر، حتی پس از جذب کامل ژل کمک کند.
کربوکسی تراپی:
کربوکسی تراپی به معنی تزریق گاز دی اکسید کربن (CO2) به منظور ایجاد تغییراتی در پوست که به تولید کلاژن منجر خواهد شد گفته میشود.