روش های پیشگیری و درمان کرم حلقوی پوست سر
در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان پیشگیری و درمان کرم حلقوی پوست سر را مورد بررسی قرار می دهیم.
کرم حلقوی پوست سر چیست؟
کرم حلقوی پوست سر که به نام کچلی سر نیز شناخته می شود، در واقع کرم نیست. این بیماری نوعی عفونت قارچی است که در اثر آلودگی به قارچ هایی به نام درماتوفیت رخ می دهد. قارچ ها در شرایط گرم و مرطوب تکثیر می شوند و متأسفانه، پوست سر اغلب محیط مناسبی را برای رشد این عفونت ها فراهم می کند.
تشخیص کرم حلقوی پوست سر
متأسفانه کچلی سر یکی از معدود بیماری های پوست سر است که می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. همچنین کچلی سر جزء بیماری های عود کننده است. این بیماری در کودکان، به ویژه در دوران مدرسه، بیشتر دیده می شود. استفاده از برس، شانه، ملافه یا حوله مشترک، باعث پخش شدن سریع این بیماری در بین افراد سالم می شود. در واقع میزان سرایت کچلی بسیار بالا است. به همین علت اگر یک نفر در یک خانواده به کچلی سر مبتلا شود، همه اعضای خانواده در صورت لزوم باید به دنبال درمان باشند.
اگر به کچلی مبتلا هستید، اولین چیزی که متوجه میشوید ظاهر شدن یک یا چند لکه خارش دار روی پوست سر است. این نواحی پوسته پوسته می شوند و مانند شوره سر می ریزند. ساقه موهایی که در ناحیه اطراف عفونت قرار دارند، شکسته می شود. از آنجایی که کچلی یک عفونت است، میتواند بسیاری از علائم و نشانههای عفونت را ایجاد کند. بنابراین ممکن است بدن شما به عفونت قارچی واکنش نشان دهد و در نتیجه علائمی مانند تورم غدد لنفاوی و تب خفیف را تجربه کنید.
درمان هرچه سریع تر کچلی اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این بیماری بدون درمان رها شود، عفونت در سراسر پوست سر پخش می شود. همچنین تاخیر در درمان به موقع باعث ایجاد لکه های طاسی دائمی و باقی ماندن جای زخم در پوست سر شما خواهد شد.
راهکارهای درمانی کرم حلقوی پوست سر
روش های متعددی برای درمان کچلی سر وجود دارد. برخی از این درمان ها خانگی هستند، اما برخی دیگر به نسخه پزشک نیاز دارند. پزشک در اغلب موارد مصرف یک داروی ضد قارچ را برای شما تجویز می کند.
- گریزئوفولوین و تربینافین دو داروی اصلی ضد قارچ برای درمان این بیماری هستند، اما با صلاحدید پزشک فلوکونازول و ایتراکونازول نیز معمولاً تجویز می شوند.
- همچنین میتوانید با استفاده از شامپوهای ضدقارچ به تسریع روند درمان کمک کنید. مصرف این شامپوها به طور کامل قارچ را از بین نمی برد، اما مطمئنا به تسریع روند درمان کمک خواهد کرد. شامپو قارچ را از پوست سر پاک می کند و از گسترش بیشتر آن در حین درمان پیشگیری می کند.
- شامپو سلنیوم، شامپو کتوکونازول و کرم تربینافین همگی از محصولات ضد قارچ موثر برای درمان کچلی سر هستند. هر چه قارچ کمتری روی پوست سر باقی بماند، انتقال عفونت به فرد دیگر سختتر میشود.
دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
نکات مراقبتی برای پیشگیری از انتشار کچلی
در صورت ابتلا به کچلی، کارهای زیادی وجود دارد که برای پیشگیری از گسترش بیماری و کاهش خطر عود عفونت می توانید انجام دهید. از جمله:
- حداقل به مدت چهار هفته از به اشتراک گذاشتن حوله خود خودداری کنید.
- تمام شانهها، برسها، حولهها، ملافهها، کلاهها و سایر لوازم جانبی مورد استفاده خود را کاملا ضدعفونی کنید. رعایت این امر به ویژه در یک محیط خانوادگی که عفونت می تواند به سرعت گسترش یابد، اهمیت بسیار زیادی دارد.
- برای پیشگیری از انتشار عفونت، لزوماً نیازی به قرنطینه نیست. اگر به بیماری کچلی مبتلا هستید، فقط کافی است که سر خود را از اطرافیان خود دور نگه دارید. اگر کودک شما مبتلا به کچلی سر است، با معلمش صحبت کنید و از او بخواهید که در طول روز مراقب او باشد.
- صبور باشید. کرم حلقوی یک شبه بهبود نمییابد و درمان بیماری های پوست سر بسیار مشکل و زمان بر است. تمام داروها را به طور منظم و طبق دستور پزشک مصرف کنید. در صورتی که علی رغم مصرف دارو بیماری شما رو به بهبودی نرفت، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا