بررسی نکاتی درمورد لیپوفیلینگ
در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان نکاتی درمورد لیپوفیلینگ را مورد بررسی قرار می دهیم.
نحوه انجام لیپوفیلینگ
چربی از یک قسمت از بدن شما گرفته شده، شسته و پاك می شود و سپس با سوزن های مخصوص به قسمتهایی كه نیاز به تقویت دارند تزریق می شود. ممکن است لازم باشد عمل پیوند چربی را چندین بار تکرار کرده تا به نتیجه مطلوب برسید. پیوند چربی یک فرآیند سه مرحله ای است:
- برداشت
- خالص سازی و انتقال
- جایگذاری
برداشت چربی:
شما و جراح بخشی را برای برداشت چربی انتخاب کرده و آن را با بیحسی موضعی تزریق می کنید. جراح برش كوچكی در ناحیه برای برداشت چربی ایجاد کرده و با استفاده از روش استریل، كانولای متصل به سرنگ را وارد کرده تا با دقت چربی (لیپوساکشن) استخراج شود.
تصفیه و تزریق چربی:
هنگامی که چربی کافی از بدن اهدا کننده برداشت شد، جراح، چربی ها را برای آماده سازی سلول های چربی برای انتقال به سرنگ های کوچک تزریق چربی آماده می کند. ممکن است تصفیه به سانتریفیوژ برای چرخاندن چربی یا فیلتراسیون برای از بین بردن ناخالصی ها قبل از تزریق نیاز داشته باشد.
پیوند چربی:
سپس نقطه تعیین شده برای دریافت پیوند آماده می شود. جراح یک سوزن یا کانول را به قسمت برش خورده وارد می کند. سوزن تزریق معمولاً چندین بار به نقاط مشخص شده تزریق می شود. هر زمان که سوزن یا کانول جدا می شود، یک خط از بافت چربی با دقت در سطوح بافت طبیعی قرار می گیرد. این فرآیند تا زمانی که اصلاح مورد نظر حاصل شود، تکرار شده و شبکه ای از چربی پیوندی ایجاد می کند. برخی از جراحان توصیه می کنند که ناحیه ی پیوندی را برای ایجاد کانتور رضایت بخش ماساژ دهید. برخی دیگر به روش جایگذاری برای ایجاد کانتور مناسب تکیه می کنند. جراح ممکن است پانسمان یا بانداژ را روی ناحیه پیوندی قرار دهد.
اثر تزریق چربی برحسب ناحیه تزریق و کیفیت چربی استخراج شده بین 18-6 ماه میباشد. هر چقدر چربی با ترومای کمتر و بدون خونریزی ساکشن شود، احتمال پایداری اثر بیشتر هست. نواحی مانند گونهها که تزریق عمقی تر بوده و تحرک کمتری دارد اثر تزریق در مقایسه با خط خنده پایدار تر است.
نکات قبل از انجام لیپوفیلبینگ
- فرد باید پزشک را از وجود هر گونه آلرژی دارویی، غذایی و محیطی مطلع کند.
- فرد باید پزشک را در مورد همه داروهایی که مصرف می کند آگاه سازد.
- از مصرف داروها یا ترکیباتی که باعث رقیق شدن خون می گردد، خودداری شود.
- فرد می بایست از دو هفته قبل از تزریق چربی از مصرف قرص آسپرین، بروفن، ژلوفن، دیکلوفناک یا سایر داروهای ضد التهاب خودداری نماید.
دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
مراقبت های بعد از انجام لیپوفیلبینگ
بعد از تزریق چربی به شدت توصیه می گردد به مدت 10 روز از فشار آوردن به محل تزریق خودداری کند؛ زیرا این کار می تواند باعث جا به جایی چربی تزریق شده گردد. به منظور کاهش تورم و تسریع روند بهبودی، در سه روز بعد از تزریق چربی، محل تزریق با کیسه یخ ماساژ داده شود.
برای جلوگیری از بروز عفونت، نیاز است زیر نظر پزشک برای مدت چند روز از آنتی بیوتیک استفاده شود. همچنین بعد از تزریق چربی نباید چند روز به محل تزریق دست زده شود؛ چراکه ممکن است چربی تکان بخورد. همچنین توصیه میشود که از وارد کردن فشار زیاد به محل تزریق به مدت 7 تا 10 روز و نیز از فعالیت سنگین، ورزش شدید و خم شدن تا چند هفته پرهیز کند. به علاوه در سه هفته ی اول تزریق، از قرار گرفتن طولانی مدت در آفتاب، استفاده از فضاهای گرم (سونای خشک و بخار) و حمام های طولانی مدت شدیداً بپرهیزید.
موارد منع انجام لیپوفیلینگ
- مشکلات انعقادی خون (مصرف داروهای ضد انعقاد، هموفیلی و…)
- اختلالات متابولیسم چربی
- بیماری های شدید داخلی
- عفونت حاد یا نارسایی ارگان های داخلی
- سابقه ترومبوز وریدهای عمقی پا DVT و یا آمبولی ریوی
- بیماران لاغر
- ضعف در سیستم ایمنی (دیابت کنترل نشده)
- بیماری عروق کرونر
- HIV
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
مطالعه بیشتر:
نکات مراقبتی برای الکترونیدلینگ صورت