عوامل ابتلا به سرطان سلول‌های سنگفرشی
6 بهمن

عوامل ابتلا به سرطان سلول‌های سنگفرشی

عوامل ابتلا به سرطان سلول‌های سنگفرشی

هر چند ممکن است هر فردی در زندگی خود به سرطان سلول‌های سنگفرشی مبتلا شود، اما برخی از عوامل هستند که می‌توانند ایجاد آن را تشدید کنند. در ادامه برخی از این عوامل را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید

افرادی که بدون استفاده از ضد آفتاب و سایر کرم‌های محافظت از پوست برای ساعت‌های طولانی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند. معمولا بیش‌تر از سایر افراد در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های پوستی قرار می‌گیرند. بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان پوست بهتر است از لوازم محافظت پوست استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه
بررسی مراحل و مدت زمان بهبودی پس از کاشت مو

استفاده از دستگاه‌های برنزه کننده

هر چند در سال‌های اخیر استفاده از دستگاه‌های برنزه کننده پوست محبوبیت زیادی پیدا کرده، اما نکته قابل توجه این است که احتمال ابتلا به انواع سرطان پوست و به ویژه سرطان سلول‌های سنگ فرشی در افرادی که از خدمات سولاریوم استفاده می‌کنند، به مراتب بیش‌تر است.

آفتاب سوختگی

عدم استفاده از محصولات مراقبت از پوست اعم از ضد آفتاب در زمان مواجهه طولانی با آفتاب که منجر به آفتاب سوختگی می‌شود، ریسک ابتلا به بیماری‌های پوستی و به ویژه سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

عوامل ابتلا به سرطان سلول‌های سنگفرشی | متخصص پوست اصفهان

سابقه ابتلا به بیماری پوستی

افرادی که در طول زندگی خود به یکی از انواع بیماری‌های پوستی مبتلا شده‌اند، ممکن است به سایر بیماری‌های پوستی یا سرطان پوست نیز مبتلا شوند.

پیشنهاد مطالعه
مراقبت از پوستهای مستعد آکنه

داشتن پوست روشن

هر چند ابتلا به بیماری‌های پوستی برای هر کسی می‌تواند اتفاق بیفتد. اما هر چه میزان رنگدانه یا ملانین موجود در پوست فردی کمتر باشد، احتمال ابتلای او به بیماری‌های پوستی بیش‌تر می‌شود.

چرا که پوست تحت چنین شرایطی نمی‌تواند در برابر اشعه فرابنفش مقاومت کند. معمولا افراد سفید پوست بیش‌تر از سایر افراد به کک و مک مبتلا می‌شوند. از این رو امکان ابتلا به انواع بیماری‌های پوستی در افرادی با پوست روشن بسیار بیش‌تر است.

ضعف سیستم ایمنی

احتمال ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی در افرادی که از ضعف ایمنی رنج می‌برند، بسیار بالا است. این ضعف سیستم ایمنی ممکن است در اثر ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی و یا شیمی درمانی پس از ابتلا به سرطان باشد.

پیشنهاد مطالعه
نکاتی در مورد لیفت صورت بدون جراحی

اختلال ژنتیکی

برخی از اختلالات ژنتیکی منجر به حساسیت فرد نسبت به نور خورشید می‌شود. بنابراین ریسک ابتلا به سرطان پوست نیز در این افراد افزایش می‌یابد.

متخصص پوست اصفهان | دکتر جویا را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

تشخیص و علل سرطان سلول بازال

سرطان سلول سنگفرشی (SCC)

علل و علائم سرطان سلول سنگفرشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *