بررسی علت تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد
تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد به عنوان یک عارضه موقت و کوتاه مدت به ویژه در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند، ایجاد می شود. در ادامه همراه ما باشید تا در این نوشته از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر درباره علت تیرگی پوست بعد از لیزر و راه های درمان تیرگی نکات مهمی را با شما در میان بگذاریم.
مسلما هر خانمی دوست دارد به ساده ترین شکل ممکن بدنی عاری از موهای زائد و پوستی صاف و شفاف داشته باشد. قطعا لیزر بهترین جایگزین برای روش های اصلاح بدن شناخته می شود.
لیزر کردن باعث از بین رفتن حداقل ۸۰ درصد موهای زائد بدن می شود. در حقیقت لیزر یک روش دائمی برای حذف موهای زائد بدن (همه نواحی بدن) محسوب می شود. اما حذف موهای زائد با استفاده از لیزر بایدها و نبایدهای خاصی دارد. رعایت اصول لیزر موهای زائد باعث پیشگیری از تیرگی پوست می شود.
تیره شدن پوست بعد از لیزر چیست؟
لیزر موهای زائد یک روش بدون خطر، با اثرات دائمی و موثر شناخته می شود. از آن جایی که لیزر روشی غیر تهاجمی برای رفع موهای زائد می باشد. محبوب بسیاری از افراد در سراسر جهان است. در حقیقت لیزر کردن ممکن است با عوارض خفیف و کوتاه مدتی همراه باشد، عوارضی که از جمله آن می توان به تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد اشاره کرد.
پروسه انجام لیزر بدن یک پروسه بدون عارضه است. اما این احتمال وجود دارد که پوست بدن به علت انجام لیزر توسط اشخاص غیر حرفه ای دچار خارش، سوزش و سوختگی شود. انجام پروسه لیزر توسط اشخاص غیر حرفه ای احتمال جذب طول موج لیزر توسط ملانین ها را افزایش می دهد، این موضوع در نهایت باعث ایجاد عوارض لیزر می شود.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
علل تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد کدامند؟
علت تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد ممکن است به استفاده از دستگاه های قدیمی مرتبط باشد. اپراتور لیزر در مراکز زیبایی با انتخاب کم دردترین دستگاه لیزر برای افراد و با توجه به تیپ پوستی یا رنگ موهای بدن احتمال تیرگی، سوختگی و حتی خارش پوست را به حداقل ممکن می رساند. تیره شدن پوست بدن بعد از لیزر ۵ دلیل مهم دارد.
- برنز کردن و آفتاب گرفتن قبل از لیزر
- دوز نامناسب اشعه لیزر
- حساسیت های پوستی
- مصرف برخی داروهای پوستی مانند راکوتان
- استفاده از مام و اسپری قبل از انجام لیزر موهای زائد
حساسیت های پوستی
اگرچه عوارض لیزر معمولا کوتاه مدتی و موقتی هستند اما افراد دارای حساسیت های پوستی در صورت انجام لیزر بدون مشورت با پزشک می توانند عوارض طولانی مدتی را روی بدن خود تجربه کنند. ایجاد لک های سفید یا قهوه ای از مهم ترین عوارض لیزر برای پوست های حساس به شمار می رود. نباید فراموش کرد که انجام لیزر موهای زائد ممکن است باعث خشکی پوست، متورم شدن پوست، قرمزی یا حتی تغییر رنگدانه های پوستی شود. عوارضی که هر چند کوتاه مدت هستند اما ارتباط مستقیمی با نوع دستگاه لیزر و مناسب یا نامناسب بودن آن برای تیپ پوستی دارند.
برنز کردن و آفتاب گرفتن قبل از لیزر
بر اساس نظر پزشکان متخصص افرادی که قصد انجام لیزر بدن را دارند، باید دست کم ۴ هفته از برنز کردن و آفتاب گرفتن قبل از لیزر خودداری کنند. برنز کردن ریسک سوختگی پوست در اثر لیزر را افزایش می دهد و احتمال تیرگی پوست در صورت انجام برنزه کردن بدون آفتاب و سولاریوم وجود دارد. آفتاب گرفتن (سولاریوم) و لیزر دو روش کاملا متضاد با معایب بسیار فراوان هستند.
سولاریوم پوست را حساس و آسیب پذیر می کند، بنابراین انجام لیزر روی پوست حساس و آسیب پذیر کاری کاملا غیر منطقی است. بعد از لیزر پوست نیز باید حداقل ۴ هفته از انجام لیزر خودداری کرد.
مصرف برخی داروهای پوستی مانند راکوتان باعث ایجاد تیرگی پوست بعد از لیزر
مصرف برخی داروهای پوستی مانند راکوتان یا استفاده از لایه بردارهای پوستی حداقل ۱ ماه قبل از لیزر کردن بدن ممنوع است. همچنین انجام جوانسازی، اندولیفت، هایفوتراپی دور چشم یا میکرونیدلینگ حداقل چند روز قبل و بعد از انجام لیزر ممنوع است.
برخلاف تصور برخی از افراد، مصرف داروهای پوستی مانند راکوتان Roaccutane تاثیر مثبتی در افزایش سرعت روند حذف موهای زائد بدن ندارد. این داروها و به ویژه داروی پوستی Roaccutane عمدتا برای جلوگیری از جوش یا آکنه روی پوست مورد استفاده قرار می گیرد.
تیرگی پوست بعد از لیزر با دوز نامناسب اشعه لیزر
تشخیص مناسب ترین دوز لیزر برای فرد با صلاحدید پزشک انجام می شود. در حقیقت دوز نامناسب اشعه لیزر ریسک سوختگی و تیرگی پوست بعد از لیزر را بیشتر می کند. پزشک با بررسی نوع پوست فرد مناسب ترین و کم دردترین دستگاه لیزر را برای لیزر کردن انتخاب می کند.
به طور مثال استفاده از لیزر روبی برای افراد دارای پوست های تیره یا برنزه به هیچ وجه توصیه نمی شود. لیزر روبی از جمله روش های نسبتا قدیمی است که می تواند تاثیر نامناسبی را روی پوست بدن بعد به جای بگذارد. علاوه بر ان تعداد شات لیزر در یک ناحیه نیز اهمیت زیادی دارد و اگر در یک ناحیه بیش از ۳ الی ۴ شات مستقیم بخورد، امکان سوختگی خواهد داشت.
استفاده از مام و اسپری قبل از انجام لیزر موهای زائد
استفاده از هر چیزی که باعث تحریک پوست بدن قبل از انجام لیزر موهای زائد شود، ممنوع است. مام و اسپری زیر بغل می توانند این تحریک پوستی را ایجاد کنند. در صورت مصرف اسپری، ناحیه مورد نظر قبل از انجام لیزر باید با شامپو یا شوینده های مناسب کاملا شسته شود.
جلوگیری از ایجاد تیرگی و سوختگی بعد از لیزر
با شناخت روش های جلوگیری از تیرگی پوست و درمان آن بعد از لیزر از جمله استفاده از دوز نامناسب لیزر یا انتخاب دستگاه نامناسب برای تیپ پوستی می توان از ایجاد تیرگی، لک یا سوختگی پوست جلوگیری کرد. اگر متقاضی لیزر، نکات لازم قبل از لیزر موهای زائد را رعایت کند، از ایجاد سوختگی بعد از لیزر و آسیب به پوست میتواند جلوگیری کند. قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و مصرف مقادیر زیاد آب روش های دیگری است که می توان برای جلوگیری از تیرگی پوست بعد از لیزر بکار گرفت.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید
درمان تیرگی و سوختگی پوست بعد از لیزر چگونه است؟
هر چند که پیشگیری همواره بهتر از درمان است اما در صورت تیره شدن پوست بعد از لیزر نیز روش های کاملا موثری برای رفع سوختگی و تیرگی پوست وجود دارد. استفاده از ژل های روشن کننده پوست، لوسیون، کرم و شامپوهای ضد لک (با تجویز پزشک) از جمله راهکارهای درمان تیرگی پوست بعد از لیزر است. نباید فراموش کرد که افراد دارای اگزمای پوستیی، عفونت، جوش یا تبخال کاندید مناسبی برای لیزر نیستند.
در موارد شدید بنابر صلاحدید پزشک ممکن است از روش های مزوترواپی، لیزر جای لک و یا پی آر پی پوست برای رفع جای سوختگی و یا تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد استفاده شود.