بررسی روش های درمان لک های ماه گرفتگی
ماه گرفتگیهای مادرزادی معمولا بیخطر محسوب میشوند. و ناهنجاریهای پوستی هستند که در زمان تولد یا با فاصله کمی بعد از آن، ایجاد میشوند. این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر روش های درمان لک های ماه گرفتگی را مورد بررسی قرار می دهیم.
بهترین راه درمان و از بین بردن ماه گرفتگیها، لیزر است. نوع لیزر به کار رفته، بستگی به عروقی یا رنگ دانهای بودن لکه دارد. درمان موفق تنها زمانی حاصل میشود که در مورد نوع لکه، تشخیص درستی انجام گرفته باشد. درصد بالایی از ماه گرفتگیها خود به خود و بدون نیاز به درمان خاصی، از بین میروند. اما اگر این لکهها مشکل سلامتی ایجاد کنند یا بیمار شدیدا میل به برداشتن آنها داشته باشد، پزشک پیشنهاد درمان میدهد. در بسیاری از موارد، پزشک میتواند پیشبینی بسیار دقیقی از نحوه رشد یا محو شدن ماه گرفتگی پوست کودک ارائه دهد. انتخاب روش درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مانند محل قرارگیری لکه و شدت آن.
کورتیکواستروئیدها
میتوان کورتیکواستروئیدها را به دو صورت تزریقی ( در محل همانژیوم) یا خوراکی، مصرف نمود. این داروها یا جلوی رشد ماه گرفتگی را می گیرند، یا آن را کوچک میکنند. اگر بیمار از کورتیکواستروئیدها پاسخ مناسب نگرفت، به جای آن می توان از اینترفرون آلفا۱۲ استفاده کرد.
لیزر
سیستم لیزر، اشعههای پرقدرتی ساتع می کند که باعث داغ و خرد شدن رنگ دانههای لایههای زیرین میشود، بدون آنکه به بافت سالم اطراف آن آسیب بزند. رنگ دانههای خرد شده توسط سیستم ایمنی بدن پاک و جمعآوری میشوند. یکی از روشهای درمان دائمی ماه گرفتگی، استفاده از لیزر است. با وجود آنکه استفاده از روشهای طبیعی هزینه ای ندارد، اما نتیجه آن تضمین نمیشود. درمان لیزری ممکن است به نظر سخت و شدید بیاید، اما در حقیقت بسیار کارآمد است. در این روش، از امواج کنترل شده نور که مناسب با رنگ ماه گرفتگی است، استفاده میکنند. این کار بسیار شبیه انتشار صوت در یک فرکانس خاص است. پس از چند جلسه درمان، لیرز رنگ لکهها را میشکند و باعث میشود ماه گرفتگی محو شده و پوست همرنگ بافت اطرافش بشود.
دکتر ابوالفضل جویا ، بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید
این روش هیچ جای زخمی باقی نمیگذارد.درمان با لیزر کاملا بیخطر است، اما ممکن است درد و سوزش خفیفی ایجاد کند که البته قابل تحمل است. هرگاه لازم باشد، از قبل روی پوست پماد بی حسی میمالند تا شدت سوزش را کاهش دهد. تعداد جلسات درمان به اندازه و عمق ماه گرفتگی بستگی دارد.احتمال دارد درست پس از اولین جلسه، آثار درمان مشهود شود. اما در حالت کلی، لیرزدرمانی به ده جلسه ماهانه نیاز دارد. لیزردرمانی بیخطر است. عوارض جانبی آن به میزان انرژی به کار رفته بستگی دارد. ممکن است روی پوست به صورت موقت دانههای قرمزی ایجاد شود که پس از چند روز از بین میرود. اگر ماه گرفتگی از نوع عروقی باشد، ممکن است محل درمان پوسته پوسته بشود.
جراحی
اگر سایر روشهای درمان اثربخش نبوده و ماه گرفتگی مشکل سلامتی ایجاد کند، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد بدهد. این روش باید توسط جراح زیبایی که در زمینه برداشتن لکههای ماه گرفتگی تجربه دارد انجام شود؛ تا اثر زخم به جا مانده به حداقل برسد.پس از انجام این جراحی، پوست ارغوانی تیره میشود. این مساله کاملا عادی است و پس از ۷ تا ۱۰ روز هیچ اثری از آن باقی نخواهد ماند. البته، در صورتی که بیمار به دستورات متخصص عمل کند:
- ناحیه جراحی شده را نخراشید.
- به مدت طولانی زیر نور خورشید نمانید.
- پس از جراحی از هیچ گونه کرم، لوسیون یا مواد آرایشی استفاده نکنید.
- پس از چند هفته، از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا