روش های استفاده از ترکیبات زینک اکساید
زینک اکساید در محصولات و فرمولاسیونهای مختلفی وجود دارد و انتخاب شما از میان این محصولات به نحوه استفاده و کاربرد آن بستگی دارد. با وجود آنکه استفاده از این ماده بهتنهایی به عنوان یک محصول درمانی روی پوست میتواند به بهبود سلامت و ظاهر پوست کمک کند، شما میتوانید فرآیند درمان موضعی را با یک مکمل ویتامین حاوی زینک تکمیل کنید تا از نتایج و محافظت بهتری برخوردار شوید. در ادامه این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر به مطالعه و بررسی روش های استفاده از ترکیبات زینک اکساید خواهیم پرداخت.
نکته: هنگام استفاده از مکمل زینک، به مقدار مجاز روزانه زینک دریافتی دقت کنید.
کرم یا پماد زینک اکساید
کرم زینک اکساید برای درمان خراشهای کوچک و غیرعفونی و سوختگی میتواند بهترین راه حل درمانی باشد. میتوانید محل آسیبدیده را پس از مصرف کرم زینک به کمک یک باند پانسمان کنید یا کرم را در معرض هوا بگذارید تا خشک شود. همیشه قبل از استفاده از کرم زینک اکساید، دستانتان و ناحیهای که قرار است کرم زده شود را خوب بشویید.
این کرم باید تنها برای مصارف خارجی و موضعی استفاده میشود، بنابراین مراقب باشید که در زمان مصرف، کرم وارد چشم، گوش یا دهان شما نشود. کرم زینک اکساید را مستقیماً به ناحیه آسیبدیده بمالید.
مطلب پیشنهادی برای مطالعه : بررسی میزان ریزش مو طبیعی
کرمهای ضد آفتاب حاوی زینک اکساید
هنگام خرید ضدآفتاب، لیبل محصول را با دقت بخوانید و یک ضد آفتاب طیف گسترده انتخاب کنید. زینک اکساید موثرترین ترکیب برای محافظت در برابر UV-B و انواع UV-A است و وجود این ماده در ترکیبات ضد آفتاب، بهترین نشانه برای وسیعالطیف بودن کامل ضد آفتاب است.
در استفاده از کرم ضدآفتاب حاوی زینک اکساید یا هر کرم ضد آفتاب دیگری، باید به برخی نکات مهم دیگر هم دقت کنید:
- محصول را 15 تا 30 دقیقه قبل از خروج از منزل و قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده کنید.
- ضد آفتاب فقط برای صورت و دست نیست. مراقب باشید نقاط حساس مانند بالای گوشها، پشت گردن، لبها، نقاط فوقانی سر و همچنین روی پاها را فراموش نکنید. هر ناحیهای از پوست که توسط لباس، به طور کامل حفاظت نمیشود، نیاز به ضد آفتاب دارد.
- توجه داشته باشید مصرف بعضی داروها باعث حساسیت پوست نسبت به نور خورشید میشود. از جمله برخی آنتیبیوتیکها، فوروزماید و هیدروکلروتیازید، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (پیروکسیکام و ناپروکسن)، داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن، کینین، سولفونامیدها مثل کوتریموکسازول و داروهای ضدافسردگی سه حلقهای، نیفدیپین، ایزوترتینوئین، دیفن هیدرامین و گیاه علف چای. بنابراین در صورت مصرف هریک از این داروها، لازم است مراقبت دقیقتری نسبت به نور خورشید انجام دهید.
- با مشورت پزشک یا داروساز، مکمل ویتامین D مصرف کنید.
- سعی کنید در ساعات اوج تابش پرتو فرابنفش، یعنی از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر، در معرض نور آفتاب نباشید؛ به خصوص اگر نسبت به آفتاب سوختگی حساس هستید.
درمان تحریکات پوستی ناشی از پوشک با استفاده از زینک اکساید
پوست لطیف و نازک نوزادان، بسیار در معرض آزار و آسیب است. به خصوص در ناحیه پوشک. مراقبت از پوست نوزاد اهمیت زیادی دارد. اگر این ناحیه دچار تحریک پوستی شده است، ناحیه پوشک را تمیز و خشک کنید. کرم زینک اکساید را قبل از بستن پوشک جدید، پیش از خواب یا در هنگام رؤیت علائم بثورات پوستی به نواحی آسیبدیده بمالید. میتوانید در هر نوبت تعویض پوشک، بهخصوص در زمان خواب از کرم استفاده کنید. در این صورت زمان بیشتری برای جذب آن به پوست وجود خواهد داشت. اگر به پماد زینک اکساید مخصوص کودکان دسترسی ندارید، حتماً در مورد استفاده از پمادها یا کرمهایی که مخصوص اطفال طراحی نشدهاند، با پزشک کودکتان مشورت نمائید.
دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید
ایمنی زینک اکساید
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بررسیهای گستردهای در رابطه با ایمنی زینک اکساید انجام داده است. این سازمان در نتیجه این بررسیها، اعلام کرده است که این ماده میتواند بهطور ایمن بهعنوان یک افزودنی رنگی در داروها و مواد آرایشی و همچنین یک ماده موثره ضد آفتاب و محافظ پوست در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده شود. همچنین این سازمان استفاده از زینک اکساید را در کرمهای محافظ پوست بدون نسخه تا غلظتهای 25 درصد و در محصولات دارویی ضدآفتاب با غلظتهای 25 درصد مورد تائید قرار داده است.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
مطالعه بیشتر:
علام و دلایل بروز پسوریازیس در کودکان