دلایل بروز ضایعات پوستی بر روی کمر – بخش 1
9 شهریور

دلایل بروز ضایعات پوستی بر روی کمر – بخش 1

بررسی دلایل بروز ضایعات پوستی بر روی کمر

بروز هر گونه ضایعات پوستی بر روی کمر می تواند نشان دهنده وضعیت بدن، توانایی حرکت و متعادل بودن بدن را نشان دهد. در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان دلایل بروز ضایعات پوستی بر روی کمر را مورد بررسی قرار می دهیم. در برخی موارد هم علائم ضایعات پوستی و برآمدگی پشت می تواند نشان دهنده بیماری زمینه ای باشد. به طور کلی،  علائم زیر ممکن است بر روی برآمدگی یا پشت خود تاثیر بگذارد.

  • سرخی
  • لطافت در لمس
  • تغییر در ظاهر توده
  • احساس سوزش یا درد
  • درد یا ناراحتی به خصوص زمانی که با تغییر وضعیت یا درد در شب بدتر می شود.

در برخی شرایط هم برآمدگی پوستی در کمر می تواند با برخی علائم زیر همراه باشند:

  • تب
  • تغییر در تکرر ادرار یا رنگ
  • سوزش ادرار
  • بی حسی یا از دست دادن حس
  • ضعف عضلانی : این ممکن است در پاها یا سایر قسمت های بدن رخ دهد.
  • مشکل در راه رفتن

برآمدگی پشت ممکن است نشانه اولیه یک فرآیند سرطانی باشد. اما علائمی که به طور موقت بروز می کنند و یا ضایعاتی که حاشیه گرد یا یکسانی دارند کمتر نگران کننده هستند.

علائم همراه با ضایعات پوستی بر روی کمر که باید به پزشک مراجعه کنید

  • درد قابل توجهی
  • توده های پوستی سفت و سخت یا در جای خود چسبیده
  • ضایعاتی که اندازه آن به مرور زمان افزایش می یابد.
  • علل عصبی ضایعات پوستی بر روی کمر

طناب نخاعی دارای اعصاب زیادی است که توسط یک غلاف غشایی به نام دورا و همچنین ستونی از استخوان ها به نام مهره محافظت می شود. برجستگی ها یا توده ها می توانند از هر یک از ساختارهای این سیستم ناشی و منجر به برآمدگی پوستی روی کمر می شود. این برجستگی ها یا توده ها می توانند خوش خیم یا بدخیم و نیاز به درمان داشته باشند.

پیشنهاد مطالعه
جدیدترین روش درمان و داروهای جدید ویتیلیگو یا لک و پیس و آلوپسی.....؟؟؟؟؟

درماتولوژیک

بسیاری از بیماری های پوستی وجود دارد که می تواند منجر به برآمدگی در پشت شود. به عنوان مثال، ملانوما شکل خطرناکی از سرطان پوست است که می تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود. ممکن است به عنوان یک لکه یا نقطه کوچک روی پوست شروع شود که می تواند رشد کند و در این فرآیند سفت و تغییر رنگ دهد.

بافت نرم

هر گونه رشد بر روی بافت نرم می‌تواند از هر یک از بافت‌هایی که قسمت‌های مختلف بدن مانند ماهیچه‌ها، تاندون‌های چربی و حتی پوشش مفاصل را حمایت و احاطه می‌کنند، ایجاد شود. رشد چربی و بافت نرم پوست به عنوان لیپوم شناخته می شود و اغلب به صورت ندول های نرم، گرد یا بیضی شکل بدون درد ظاهر می شود. آنها بیشتر در پشت و اندام فوقانی بروز می کنند اما می توانند در مکان های دیگر ظاهر شوند.

علل لنفاوی ضایعات پوستی بر روی کمر

غدد لنفاوی حاوی سلول های ایمنی برای مبارزه با عفونت و فیلتر کردن مواد مضر از بدن هستند. هنگامی که گره ها عفونی می شوند، می توانند متورم شده و منجر به توده های قابل لمس شوند. اگر غدد لنفاوی متورم باعث ایجاد توده در پشت شما می‌شوند، ممکن است با بروز حساسیت و تب همراه باشد.

معرفی انواع خال و زگیل | بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

علل بدخیم ضایعات پوستی بر روی کمر

گاهی اوقات یک جهش ژنتیکی در DNA یا یک پروتئین خاص می تواند منجر به رشد غیرطبیعی سلول ها شود. این سلول‌های غیرطبیعی جمع می‌شوند و یک توده قابل توجه را تشکیل می‌دهند. یک توده (همچنین به عنوان تومور شناخته می شود) می تواند خوش خیم باشد. اما اگر این توده رشد کند و به سایر قسمت های بدن حمله کند، بدخیم محسوب می شود. برآمدگی یا ضایعات پوستی بر روی کمر ممکن است نتیجه رشد سلول ها در خود کمر یا نتیجه یک فرآیند سرطانی باشد که از اندام یا قسمت دیگر بدن منتشر می‌شود. این فرآیند به عنوان متاستاز شناخته می شود.

پیشنهاد مطالعه
کاربرد دستگاه LDM در جوانسازی پوست

دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

زگیل

زگیل‌ها که زگیل‌های معمولی یا verrucae نیز نامیده می‌شوند، زائده‌های کوچک، خشن و گرد در لایه بالایی پوست هستند. آنها ممکن است به صورت منفرد یا خوشه ظاهر شوند. زگیل های معمولی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند و از طریق تماس مستقیم، به ویژه از طریق شکستگی در پوست، مسری هستند. آنها ممکن است به سادگی از طریق لمس از یک نقطه روی بدن به مکان دیگر پخش شوند. هر کسی ممکن است به زگیل مبتلا شود، اما در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شایع‌تر هستند. کودکان و نوجوانان نیز مستعد ابتلا به زگیل هستند.

زگیل ها اغلب ابتدا روی دست ها و انگشتان، به خصوص در نزدیکی ناخن ها یا پس از هر گونه آسیب به پوست ظاهر می شوند. به همین دلیل است که جویدن ناخن می تواند خطر ابتلا به زگیل را افزایش دهد. اما زگیل ها خوش خیم هستند، یعنی سرطانی نمی شوند. اما آنها می توانند ناخوشایند باشند. تشخیص از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود. زگیل در کودکان گاهی اوقات بدون درمان از بین می رود، اما در غیر این صورت اکثر زگیل ها را می توان به راحتی در مطب پزشک با جراحی برداشت.

پیشنهاد مطالعه
کاندیدای مناسب و نامناسب PRF

کارسینوم سلول بازال

در موارد بسیار نادر، یک توده در پشت ممکن است نشانه سرطان کارسینوم سلول بازال باشد. این سرطان یک نوع سرطان است که به صورت تکه های کوچک روی پوست ظاهر می شود که در طول زمان رشد می کنند. آنها معمولاً به اندام های دیگر متاستاز نمی دهند.

کارسینوم سلول بازال (BCC) شایع ترین نوع سرطان پوست است. تقریباً در هر نقطه از بدن می تواند ایجاد شود. به صورت لکه ها یا برجستگی های غیر طبیعی روی پوست ظاهر می شود. این برجستگی ها اغلب صورتی، قرمز یا به رنگ پوست هستند و گاهی اوقات سطحی براق دارند. عامل خطر اصلی برای ایجاد این بیماری قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) است. قرار گرفتن در معرض آفتاب و تخت‌های برنزه هر دو منبع تابش اشعه ماوراء بنفش هستند. افرادی که سابقه آفتاب سوختگی، سرطان پوست قبلی و سیستم ایمنی ضعیف دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

هر گونه تغییر پوستی قابل مشاهده باید توسط متخصص پوست بررسی شود. ضایعات مشکوک معمولا برداشته و برای بیوپسی فرستاده می شوند تا وجود سلول های بدخیم بررسی شود. درمان معمولا شامل جراحی لیزر و استفاده از سرما درمانی در مناطق آسیب دیده، برای حذف سلول های بدخیم است. پس از این روش، پزشک ممکن است غربالگری منظم را برای ارزیابی وجود سرطان توصیه کند. اگر جراحی ناموفق باشد، یا اگر ضایعات سرطانی زیادی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است پرتودرمانی یا شیمی درمانی را توصیه کند.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا 


مطالعه بیشتر:

درمان آلرژی به دئودورانت و ضد تعریق

روش های درمان موخوره

مزایای مصرف ویتامین E برای موها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *