درمان اگزمای سبوره چیست؟
1 دی

درمان اگزمای سبوره چیست؟

درمان اگزمای سبوره

اگزمای سبوره از راه‌های متعددی درمان می‌شود؛ اما راه اولیه برای پیشگیری از بیماری، بالا نگه داشتن سطح بهداشت و سلامت است. برای یک درمان مؤثر نیاز به مشاوره با متخصص پوست یا درمان‌های مشخص کنترل شده در منزل است.

درمان به کمک شامپوهای ضد قارچ

شامپوهایی که برای درمان پیشنهاد میگردند، باید یک پایه ضد شوره داشته باشد و شامل ترکیبات ضد قارچ باشند. برای درمان اگزمای سبوره ناحیه سر، اولین قدم تمیز نگهداشتن پوست سر آسیب دیده است. شامپو کتوکونازول روش مؤثری برای درمان این عارضه است. به خصوص اگر همراه با یک محصول حاوی کلوبتازول دو بار در هفته استفاده گردد. شامپو کلوال دی اس دوکری، نیز از جمله شامپوهای خوب در درمان درماتیت سبورئیک به شمار می‌رود.

پیشنهاد مطالعه
درمان تیرگی پوست با لیزر كیوسویچ

درمان به کمک کرم‌ها و پمادهای کنترل کننده التهاب

هیدروکورتیزون، فلوسینولون و دزونید، کورتیکواستروئیدهای موضعی هستند که می‌توانید بر روی پوست سر یا نواحی مبتلا شده بمالید. این داروها بسیار مؤثر هستند و استعمال آن‌ها نیز راحت است؛ اما تنها برای مدت کوتاه قابل استفاده بوده و اگر استفاده از آنها برای بیش از ده روز ادامه یابد. ممکن است عوارض جانبی آنها پدیدار شوند که شامل نازک شدن پوست و تشکیل خط و استریا بر روی پوست خواهد بود. از جمله ترکیبات درمانی بسیار خوب غیر کورتیکو استروئیدی، می‌توان به کرم کلوال دی اس دوکری نیز اشاره نمود که با داشتن پیروکتون اولامین و گلیکولیک اسید به خوبی به درمان درماتیت سبوره‌ای کمک خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه
خطرات و عوارض جراحی پلک

درمان اگزمای سبوره چیست؟ | متخصص پوست اصفهان

درمان به کمک ضد قارچ خوراکی

پزشک ممکن است برای شما قرص تربینافین را تجویز نماید که بیشتر در موارد شدید و مقاوم، این اتفاق خواهد افتاد. تربینافین ممکن است عوارض جانبی نظیر آسیب به کبد و واکنش‌های آلرژیک را به همراه داشته باشد. به همین دلیل گزینه آخر در درمان محسوب خواهد شد.

درمان به کمک تقویت سیستم ایمنی

کرم‌ها و لوسیون‌های حاوی تاکرولیموس یا پروتوپیک و یا پیمکرولیموس (الیدل) می‌توانند در درمان این بیماری مؤثر باشند. این داروها عوارض کمتری از کورتیکواستروییدها دارند؛ اما به دلیل خطرات کارسینوژنیک یا سرطان زایی، هیچ‌گاه گزینه اول درمان نخواهند بود. ضمناً هزینه درمانی بسیار بالاتری نسبت به کورتیکواستروییدها دارند.

پیشنهاد مطالعه
معایب عمل جراحی کاشت مو چیست؟

درمان به کمک کرم‌ها و ژل‌های ضد باکتری

می‌توان از ژل‌ها و کرم‌های مترونیدازول به میزان 2 بار در روز جهت درمان درماتیت سبورئیک نیز استفاده نمود.

درمان به کمک نور درمانی

این درمان ترکیبی شامل پسورالن همراه با نور درمانی است (فتوکموتراپی). پس از خوردن قرض پسورالن و یا استفاده موضعی از پسورالن بر روی ناحیه مبتلا شده، شما در معرض امواج فرابنفش یا UV قرار خواهید گرفت. این درمان برای تمام افراد و یا افراد با موهای ضخیم مناسب نخواهد بود.

متخصص پوست اصفهان | دکتر جویا را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

انواع روش‌های لیزر درمانی

روش های درمان هیرسوتیسم

مزایای لیزر درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *