کبودی آسان چگونه تشخیص داده می شود؟
در این مطلب که در سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس برای شما منتشر شده است. به بررسی تشخیص و درمان کبودی آسان خواهیم پرداخت. اگر کبودی به تعداد کم و با دلایل ساده ای رخ می دهد، کبودی آسان می تواند باشد. اگر متوجه کبودی های مکرر شدید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. به غیر از معاینه فیزیکی برای بررسی هرگونه کبودی، پزشک شما احتمالاً از شما سؤالاتی در مورد سابقه پزشکی خانوادگی شما خواهد پرسید.
همچنین ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح پلاکت و زمان لخته شدن خون شما تجویز کنند. این کار می تواند به تعیین نحوه واکنش بدن شما به آسیب های جزئی که در آن مویرگ ها می ترکند و کبودی ایجاد می کنند، کمک کند.
کبودی آسان در کودکان
کودکان اغلب بیشتر از بزرگسالان معمولی مستعد کبودی هستند. این وضعیت معمولاً به دلیل فعال بودن، ورزش کردن یا حرکت سریع است. مانند بزرگسالان، اگر به نظر میرسد کودکی راحتتر از حد معمول کبود میشود، میتواند به دلیل برخی داروها یا شرایط زمینهای باشد.
اگر کودک شما کبودیهای مکرر و غیرقابل توضیح همراه با موارد زیر را تجربه کرد، با پزشک فرزندتان تماس بگیرید:
- بثورات
- شکم بزرگ
- تب
- عرق کردن و یا لرز
- درد استخوان
- ناهنجاری های صورت
درمان کبودی
در بیشتر موارد، کبودی ها خود به خود و بدون مراقبت از بین می روند. پس از چند روز، بدن شما معمولا خونی را که در ابتدا باعث تغییر رنگ شده بود، دوباره جذب می کند. با این حال، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کمک به بهبودی کبودی انجام دهید.
کمپرس سرد:
اگر تورم و درد همراه با کبودی وجود دارد، اولین خط درمان استفاده از کمپرس سرد است. به یاد داشته باشید که یک مانع (مانند یک پارچه یا حوله نازک) بین جسم سرد و پوست برهنه خود قرار دهید. کمپرس را هر بار تا ۲۰ دقیقه روی پوست خود قرار دهید.
ارتفاع:
اگر دست یا پا درگیر است، اندام را بالا بیاورید و هر بار به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تورم کاهش یابد از کمپرس سرد استفاده کنید.
داروی بدون نسخه:
برای درمان درد کبودی نیز می توانید از استامینوفن (تیلنول) استفاده کنید.
چگونه از کبودی جلوگیری کنیم؟
در حالی که برخی شرایط و داروها میتوانند باعث کبودی راحتتر شما شوند، باز هم می توانید از کبودی جلوگیری کنید. یکی از روش ها این است که با افزایش سن، مراقبت بیشتری انجام دهید. پوست در افراد مسن معمولا نازک تر است که می تواند خطر کبودی را افزایش دهد.
همچنین می توانید با انجام مراحل زیر از کبودی جلوگیری کنید:
با پزشک خود در مورد داروهایی که ممکن است باعث خونریزی و کبودی شما شود، صحبت کنید. آنها می توانند با شما همکاری کنند تا برنامه درمانی خود را اصلاح نمایید. هرگز مصرف هیچ دارویی را به تنهایی و سرخود قطع نکنید. برخی از داروها ممکن است نیاز به کاهش تدریجی و نظارت دقیق داشته باشند.
- دریافت مواد مغذی مناسب نیز ممکن است به محافظت در برابر کبودی آسان کمک کند. سعی کنید از غذاهای حاوی ویتامین C و ویتامین K استفاده کنید یا از مکمل ها استفاده کنید.
- مراقب جایی که در حال راه رفتن هستید باشید. سعی کنید هنگام راه رفتن از نگاه کردن به تلفن یا هر کار دیگری که موجب حواس پرتی شما می شود خودداری کنید.
- وقتی از پله ها بالا یا پایین می روید از نرده ها استفاده کنید.
- بینایی خود را بسنجید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی واضح می بینید تا از هر گونه مانعی که می تواند به شما آسیب برساند اجتناب کنید.
- خطرات خانگی را که می توانید با آنها برخورد کنید، حذف نمایید. از شر بهم ریختگی هایی که ممکن است باعث زمین خوردن شما شوند خلاص شوید.
- با انجام تمرینات تعادلی، تعادل خود را تقویت کنید.
- هنگام ورزش از لباس محافظ استفاده کنید.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
راه های ارتباط با متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر