تسکین علل خارش غیر قابل کنترل پوست
26 دی

تسکین علل خارش غیر قابل کنترل پوست

راه های تسکین علل خارش غیر قابل کنترل پوست

نیش پشه، آبله مرغان و پیچک سمی تنها دلایل خارش پوست نیستند. سعی کنید بیابید چه چیز دیگری ممکن است باعث خارش پوست شما شود و چه چیزی می‌تواند آن را تسکین دهد. در این مطلب سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس به بررسی روش های تسکین علل خارش غیر قابل کنترل پوست خواهیم پرداخت.

دلایل ایجاد خارش پوستی:

بیماری‌های پوستی بسیاری می‌توانند خارش شدید ایجاد کنند، که شامل موارد زیر است:

  • درماتیت آتوپیک
  • آبله مرغان
  • اگزمای دیس هیدروتیک (Dyshidrotic eczema)
  • فولیکولیت
  • بیماری‌های دست و پا و دهان
  • کهیر
  • پسوریازیس
  • نورودرماتیت
  • کرم حلقوی
  • درماتیت سبورئیک (Seborrheic dermatitis)
  • زونا

مطالعه بیشتر : افزایش ماندگاری ژل‌های تزریقی

ابتدا باید بدانید که به کدام بیماری پوستی مبتلا هستید. بهترین راه برای تشخیص دقیق مراجعه به یک متخصص پوست است. اگر درماتیت آتوپیک یا پسوریازیس تشخیص داده شود، رفع خارش می‌تواند یک چالش باشد.

خارش به عنوان یک علامت هشدار‌دهنده‌ی بیماری در بدن: خارش طولانی‌مدت می‌تواند نشانه چندین بیماری باشد، از جمله:

  • بیماری‌های خونی
  • دیابت
  • بیماری کلیه
  • بیماری کبد
  • ایدز
  • غده تیروئید پرکار

خارش در افرادی مبتلا به بیماری‌هایی که خون آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد شایع است؛ مانند لنفوم هوچکین (Hodgkin’s lymphoma) یا لنفوم سلول T (Cutaneous T-cell lymphoma). همچنین خارش می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های پیشرفته کلیه باشد و غالباً در افرادی که نزدیک به دیالیز هستند یا در حال حاضر دیالیز می‌شوند ایجاد می‌شود.

در این افراد، خارش می‌تواند به طور گسترده در تمام بدن و به خصوص در پشت، بازوها و پاها دیده شود.خارش در افرادی که بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت C، سیروز یا یرقان انسدادی مجاری صفراوی دارند نیز شایع است. زمانی که خارش نشانه بیماری کبد باشد، اغلب از کف دست و کف پا شروع می‌شود و به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابد.

پیشنهاد مطالعه
درمان های پزشکی قرمزی جای جوش

با تشخیص و درمان دقیق ممکن است خارش برطرف شود. معاینه توسط یک متخصص پوست اغلب در تشخیص این بیماری‌ها نقش اساسی دارد زیرا ممکن است خارش تنها علامت باشد.

پوست بسیار خشک:

پوست بسیار خشک می‌تواند به شدت باعث خارش پوست شود.

گزش حشرات:

هنگامی که یک پشه شما را نیش می‌زند، معمولا خارش به سرعت از بین می‌رود. وقتی حشرات دائما بر روی پوست شما زندگی کنند یا از آن تغذیه می‌کنند، خارش می‌تواند طولانی‌مدت و غیرقابل‌کنترل شود. حشراتی که می‌توانند باعث خارش طولانی‌مدت شوند، شامل ساس‌های چوب، شپش‌ها و مایت‌ها (گال) هستند.

درمان علل مختلف خارش پوست | بهترین متخصص ژل و بوتاکس

واکنش پوستی آلرژیک:

پوست ما می‌تواند به بسیاری از مواد حساسیت نشان دهد. یکی از متداول‌ترین موادی که می‌تواند باعث واکنش پوستی آلرژیک شود، نیکل است که در بسیاری از محصولاتی که ما هر روز لمس می‌کنیم وجود دارد: تلفن‌های همراه، جواهرات، قاب عینک، زیپ ها و سگک‌های کمربند هستند.

سایر موادی که می‌توانند باعث واکنش پوستی آلرژیک شوند عبارتند از: لاک ناخن، عطرها، شامپو، لاتکس و سیمان. در صورت بروز واکنش آلرژیک، احتمالاً جوش‌های پوستی و خارش غیرقابل‌کنترل خواهید داشت.

برای تسکین این نوع خارش، باید بیابید که چه چیزی باعث آلرژی شما شده است تا بتوانید لمس یا استفاده از عواملی که باعث خارش می‌شوند را متوقف کنید. تشخیص این مورد می‌تواند چالش برانگیز باشد و اغلب به کمک یک متخصص پوست یا متخصص آلرژی نیاز خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه
افزایش سرعت رشد ابروها

واکنش به گیاهان یا موجودات دریایی:

گیاه پیچک سمی به دلیل ایجاد حساسیت و جوش مشهور است، اما این تنها گیاهی نیست که می‌تواند باعث خارش شود. اگر از اینکه گیاهی باعث خارش شما می‌شود بی‌اطلاع هستید، خارش می‌تواند طولانی‌مدت باشد. همچنین ممکن است بعد از قرار گرفتن در آب‌هایی مانند اقیانوس، دریاچه یا برکه، جوش‌های خارش‌دار پیدا کنید.

خارش در شناگران ناشی از انگل‌هایی است که در استخرها، دریاچه‌ها یا اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند. انگلها وقتی داخل آب هستید در پوست شما فرو می‌روند. بعدا، لکه‌های قرمز کوچکی را در قسمت‌هایی از پوست مشاهده خواهید کرد که لباس شنای شما آن قسمت‌ها را نمی‌پوشاند. گاهی اوقات، جوش‌های خارش دار (کهیر) و تاول نیز ظاهر می‌شوند. از آنجایی که ممکن است زمان ظاهر شدن جوش‌های خارش‌دار طول بکشد، برخی از افراد از علت آن بی‌اطلاع هستند.

سن 65 سال یا بیشتر:

با افزایش سن، پوست ما تغییر می‌کند. در حوالی سن 65 سالگی، پوست ما نازک‌تر است و رطوبت کمتری دارد. خشکی پوست می‌تواند باعث خارش شود. از آنجا که خارش پوست دلایل زیادی دارد، بهتر است به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا دلیل خارش پوست شما را دریابد. ممکن است بیش از یک دلیل برای خارش پوست شما وجود داشته باشد.

اگر این خارش به دلیل خشکی پوست باشد، ممکن است متخصص پوست توصیه کند مراقبت‌های پوستی‌تان را تغییر دهید و از مقادیر بیشتری مرطوب‌کننده استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه
چه تغییراتی در خال نیاز به مراجعه به پزشک دارد ؟

دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس را در اینستاگرام دنبال کنید

دارو‌ها و روش‌های درمانی برای سرطان:

خارش می‌تواند یک عارضه جانبی در مصرف برخی داروها مانند آسپرین، داروهای تسکین‌دهنده درد و برخی داروهای فشار خون باشد. همچنین می‌تواند از عوارض جانبی درمان سرطان باشد. اگر خارش نتیجه این عوارض جانبی باشد، می‌توانید در مورد آن از پزشکی که دارو یا درمان را تجویز کرده است سوال کنید. دکتر شما ممکن است نکاتی را به شما بگوید که می‌تواند به کاهش خارش و ادامه درمان کمک کند.

مشکلات عصبی:

وقتی سیستم عصبی به درستی کار نکند، می‌تواند باعث خارش پوست شود. همچنین اگر عصب به دلیل بیماری یا جراحت آسیب‌دیده باشد، ممکن است دچار خارش پوست شوید. این خارش در یک قسمت از بدن اتفاق می‌افتد و جوش‌ یا عوارض پوستی خاصی نمی‌بینید.

بیماری‌هایی که می‌توانند باعث ایجاد این نوع خارش شوند عبارتند از:

  • زونا
  • سکته مغزی
  • مولتیپل اسکلروزیس (MS)

مدتها پس از رفع جوش‌های ناشی از زونا، ممکن است درد، بی حسی، خارش و گزگز داشته باشید که می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها ادامه داشته باشد. اگر دچار خارش شدید(یا درد) هستید، به متخصص پوست خود بگویید تا دارویی تجویز کند.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

راه های از بین‌ بردن لکه‌ های پیری

درمان های آفتاب‌‌ سوختگی

تاثیرات بیماری تیروئید در پوست ، مو و ناخن‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *