خطرات تزریق بوتاکس به خطوط پنجه کلاغی چیست؟
سم بوتولینوم یکی از سمیترین مواد در جهان است. این سم اگر اشتباه به کار گرفته شود، میتواند باعث نارسایی تنفسی و حتی مشکلات جدیتری شود. معمولا از این سم در دوزهای بسیار کمی استفاده میکنند. از آنجایی که این تزریق نیاز به دقت و دانش دارد، توصیه میشود زیر نظر یک پزشک باتجربه و ماهر انجام دهید. در این نوشته وبسایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر خطرات و عوارض تزریق بوتاکس به خطوط پنجه کلاغی را مورد مطالعه قرار خواهیم داد.
از عوارض تزریق بوتاکس به خطوط پنجه کلاغی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- درد، قرمزی و ورم در محل تزریق
- سردرد و بیحسی
- حالت تهوع خفیف
- فلج موقت در عضلات مجاور
- تب و لرز
- انحراف دید
- خونریزی خفیف
- پرش پلک
- ضعف کلی
ورم و کبودی مشکلی موقت است که معمولا طی چند روز از بین میرود. برخی از افراد ممکن است بعد از استفاده از بوتاکس دچار سردرد خفیف شوند. این درد اصولا در کمتر از ۲۴ ساعت تمام میشود و با مسکنها هم قابل درمان است. در کل میتوان به این موضوع اشاره کرد بوتاکس کمی عوارض ایجاد میکند. هنگامی که به اطراف چشم و خطوط پنجه کلاغی هم تزریق شود، میتوان انتظار داشت در عضوهای اطراف صورت، کمی بیحسی و عارضه ایجاد شود که گذرا است.
مشکلات احتمالی بعد از تزریق بوتاکس به اطراف چشم
به مشکلات و عوارض پس از تزریق بوتاکس اشاره شد. معمولا تنها عوارض همان موارد ذکر شده هستند و به غیر از عوارض ذکر شده، چیزی بیشتر وجود ندارد. اما آنچه که لازم است بدانید، مهارت پزشک در انجام تزریق است.
اگر پزشک دانش کافی نداشته باشد، بوتاکس میتواند خاصیت سمی خود را نشان بدهد. طبق بسیاری از مطالعات، تا زمان تزریق دهم و یازدهم بر روی پوست و خطوط اطراف چشم، نمیتوان به دائمی بودن تزریق اتکا کرد.
تزریق بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟
طبیعتا تزریق بوتاکس هم موارد منع خود را دارد. برخی افراد نباید به هیچوجه از بوتاکس استفاده کنند زیرا در خطر قرار دارند و بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنند. برخی از موارد عبارتند از:
- مبتلایان به بیماریهای عضلانی خاص
- مادران شیرده (سم بوتولینوم میتواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود)
- زنان باردار
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
راه های ارتباط با متخصص ژل و بوتاکس