بررسی علل تشدید اگزما در زمستان
14 آبان

بررسی علل تشدید اگزما در زمستان

شایع ترین علل تشدید اگزما در زمستان چیست؟

اگزمای زمستانی همان اگزما است به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود اما علائم آن در فصل زمستان تشدید می شود. اگزما، یک اختلال التهابی پوستی که با لکه های خشک، پوسته پوسته و خارش دار همراه است و می تواند در هر نقطه از بدن، با التهاب های کوچک پر از مایع ایجاد شود. این یک بیماری مزمن است که در هر زمان از سال، به ویژه در فصل زمستان خشک، شعله ور می شود. در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر به بررسی علل تشدید اگزما در زمستان میپردازیم.

هنوز هیچ درمان دائمی برای اگزما وجود ندارد، اما می توانید آن را با داروی مناسب و مراقبت از خود کنترل کنید.

شایع ترین علل تشدید اگزما در زمستان

چند علل اصلی که می تواند باعث تحریک یا بدتر شدن علائم اگزما در زمستان شوند، عبارتند از:

  • افراد مبتلا به دیابت از گردش خون ضعیف رنج می برند، که آنها را مستعد تشدید اگزما می کند.
  • نشستن خیلی نزدیک به سیستم های گرمایشی نیز می تواند پوست حساس را خشک کند.
  • قرار گرفتن مستقیم یا بیش از حد در هوای خشک زمستان می تواند پوست بدون پوشش را خشک و خارش دار کند.
  • حمام های طولانی یا دوش آب گرم، چربی های طبیعی پوست را از بین می برد و پوست را بیش از حد خشک می کند.
  • پوشیدن چند لایه لباس، لباس های تنگ یا الیاف مصنوعی می تواند با پیشگیری از جریان مناسب هوا، پوست را خفه کند.
  • پارچه های کلفت، مانند لباس بافتنی پشمی، بر روی پوست آغشته به اگزما مالیده شده و بیشتر باعث تحریک یا آسیب می شوند.
پیشنهاد مطالعه
بوتاکس برای مردان | فواید و عوارض

مطالعه بیشتر : علل ایجاد تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پلک

  • مرطوب نکردن منظم پوست یا انجام آن با محصولات نامناسب، مانند لوسیون ها و ژل های رنگی یا نازک، می تواند اگزما را تشدید کند.
  • آتوپی یک مشکل در سیستم ایمنی بدن به دلیل ناهنجاری های ژنتیکی رخ می دهد و احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک را افزایش می دهد.
  • استفاده از سیستم های گرمایش داخلی، مانند بخاری های الکترونیکی یا رادیاتورها، می تواند رطوبت هوای اتاق را کاهش دهد و به خشکی پوست و تشدید اگزما کمک کند.

علل و عوامل انواع اگزما | بهترین متخصص پوست اصفهان

راهکارهای درمانی اگزمای پوستی

در اینجا چند درمان خانگی وجود دارد که می تواند در مدیریت بهتر اگزما، به خصوص در فصل زمستان کمک کند:

بلغور جو دوسر کلوئیدی

بلغور جو دوسر کلوئیدی دارای خواص مرطوب کنندگی و ضد التهابی است که می تواند به تسکین لکه های اگزما خشک و خارش دار کمک کند. پودر بلغور جو دوسر و شیر یا آب کافی را با هم مخلوط کنید تا خمیر غلیظ و یکدستی به دست آید. برای آبرسانی بیشتر می توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. مخلوط را به آرامی روی پوست آسیب دیده بمالید. قبل از اینکه آن را بشویید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. از طرف دیگر، می توانید مقداری بلغور جو دوسر کلوئیدی را در آب حمام مخلوط کرده و آن را استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه
محدودیت های تزریق چربی به بینی

روغن نارگیل

روغن نارگیل یک مرطوب کننده عالی است که می تواند پوست های خشک و تحریک شده را آبرسانی و همچنین به مهار التهاب زمینه ای کمک می کند تا پوست کمتر دچار خارش و حساسیت شود. به آرامی چند قطره از این روغن را به طور مستقیم روی پوست آسیب دیده خود مانند یک مرطوب کننده معمولی ماساژ دهید.

ویتامین E

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که فعالیت آسیب رسان رادیکال های آزاد را خنثی می کند. دیواره های بیرونی سلول های پوست حاوی اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه است که به پوست رطوبت طبیعی می دهد. رادیکال‌های آزاد اساساً مولکول‌های ناپایداری هستند که به این دیواره‌ها حمله می‌کنند تا لیپیدها را از بین ببرند و پوست را کاملاً خشک و اگزما را تشدید کنند. ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که در این روغن ها حل می شود وبا هجوم به رادیکال های آزاد ساختار پوست را حفظ می کند.

پیشنهاد مطالعه
نتایج درمان رادیوفرکانسی چه مدت طول می‌کشد؟

دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید

سرامیدها

سرامیدها لیپیدهای مومی شکل هستند که به طور طبیعی در موانع پوستی سالم وجود دارند. آنها یک لایه غیرقابل نفوذ روی پوست تشکیل می دهند تا از هدردادن آب از طریق اپیدرم پیشگیری و در عین حال محرک ها و ناخالصی های خارجی را نیز مسدود کنند. به طور خلاصه، سرامیدها به مرطوب کردن و محافظت از پوست مبتلا به اگزما در حین بهبودی کمک می کنند. این هیدراتاسیون شدید همچنین ناراحتی های علامتی مرتبط با اگزما مانند سوزش، خشکی و خارش را کاهش می دهد

وازلین

ژل نفتی یا وازلین یک لایه محافظ بر روی پوست ایجاد می کند که از هدر رفتن رطوبت پیشگیری و عملکرد سد آن را تقویت در حالی که پوست را ترمیم می کند. پوست خود را با آب گرم بشویید تا منافذ باز شود. مقداری از ژله را به آرامی روی ناحیه آسیب دیده بمالید. اگر وازلین ندارید، می توانید به جای آن از موم زنبور عسل استفاده کنید.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

داروی فیناسه برای روزاسه و جوش های صورت

ریزش مژه و ابرو یا ماداروزیس

علل ضخیم شدن ناخن های پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *