برداشتن خال ( قسمت اول )
5 مهر

برداشتن خال ( قسمت اول )

از بین بردن و برداشتن خال

خال یک ضایعه خوش‌خیم متداول پوستی است. خال‌ها به دلیل تکثیر موضعی سلول‌های رنگ‌دانه (ملانوسیت) به وجود می‌آیند. بیشتر به این ضایعات ” خال ملانوسیتیک”(melanocytic naevus) می‌گویند، گاهی اوقات نیز تحت عنوان “خال نئوسیتیک” (naevocytic naevus) شناخته می‌شوند. خال‌های قهوه‌ای یا سیاه حاوی رنگ‌دانه ملانین می‌باشند، بنابراین ممکن است به آن‌ها “خال‌های رنگی” نیز بگویند. خال می‌توانند از بدو تولد (خال مادرزادی) وجود داشته باشند و یا ممکن است بعد از تولد (خال اکتسابی) ایجاد شوند. انواع مختلفی از خال‌های مادرزادی و اکتسابی وجود دارد که برای برداشتن خال باید به پزشک مراجعه کرد.

چه کسانی به خال مبتلا می‌شوند؟

تقریباً هر کسی حداقل وجود یک خال را در بدن خود تجربه خواهد نمود. حدود ۱٪ از افراد، با یک یا چند خال ملانوسیتیک مادرزادی به دنیا می‌آیند. معمولاً خال‌ها به‌صورت انفرادی به وجود می‌آیند، به‌ندرت به‌صورت مادرزادی از والدین به فرزندان منتقل می‌شود. افرادی که پوستی روشن دارند، بیشتر به خال مبتلا می‌شوند تا افرادی که پوستی تیره‌تر دارند. به نظر می‌رسد خال‌هایی که در دوران کودکی (سن ۲ تا ۱۰ سالگی) ظاهر می‌شوند، تمایل بیشتری به برجسته شدن دارند و همچنین دوام بیشتری در طول زندگی فرد خواهند داشت. خال‌های که پس از دوران کودکی یا در بزرگ‌سالی ایجاد می‌شوند، بیشتر در اثر قرار گرفتن در نور خورشید ایجاد می‌شوندکه در صورت بروزمیتوانید با برداشتن خال صورت و بدن خود، زیبایی پوست خود را دو چندان کنید.

پیشنهاد مطالعه
علل انجام جراحی لیفت صورت

علت‌ها و دلایل

اگرچه علت دقیق تکثیر موضعی سلول‌های خال ناشناخته است، اما واضح است که تعداد خال‌های یک فرد بستگی به عواملی همچون: ژنتیک، میزان قرارگیری در نور خورشید و وضعیت سیستم ایمنی او دارد.

  • افرادی که خال‌های زیادی در بدن خود دارند، معمولاً بستگانی دارند که آن‌ها نیز از خال‌های زیادی برخوردارند، معمولاً ظاهر خال‌های آن‌ها نیز به هم شبیه است.
  • جهش سوماتیک در ژن RAS نیز با خال‌های ملانوسیتیک مادرزادی در ارتباط است.
  • ایجاد خال‌های جدید ملانوسیتیک نیز ممکن است به دنبال استفاده از داروهای مهارکننده BRAF (مانند: vemurafenib، dabrafenib) به وجود آیند.
  • مردمی که در استرالیا و نیوزیلند زندگی می‌کنند، بسیاری بیشتر از بستگان خود که ساکن شمال اروپا هستند به خال مبتلا می‌شوند.
  • درمان‌هایی که برای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بکار گرفته می‌شوند نیز باعث افزایش تعداد خال‌ها در افراد می‌شود.
پیشنهاد مطالعه
روبلا یا سرخک آلمانی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *