انواع مختلف جوش صورت در سنین بالا
زمانی که غدد سباسه بیش از اندازه چربی (سبوم) تولید کنند، باعث مسدود شدن منافذ پوست میشوند. انسداد منافذ پوست و پاکسازی نکردن آنها در نهایت منجر به ایجاد انواع جوش روی صورت میشود.در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر قصد داریم به بررسی انواع جوش صورت در سنین بالا بپردازیم.جوشهای صورت در سنین بالا به ۳ دسته زیر تقسیم میشوند:
جوشهای خفیف: این دسته از جوشها شامل انواع جوشهای سرسیاه و سرسفید هستند.
جوشهای متوسط: این دسته از جوشها شامل پاپولهایی (جوش قرمز) است که میتوانند بین ۱ الی ۳ چهارم صورت را درگیر کنند.
و در نهایت جوشهای شدید: جوشهای شدید شامل ندولها و کیستها بوده و اغلب با درد و تورم شدید همراه هستند.
۷ دلیل جوش صورت در سنین بالا
علاوه بر مسدود شدن منافذ پوست با سبوم (روغن) و سلولهای مرده، التهاب پوست و برخی باکتریها میتوانند باعث ایجاد جوش روی پوست شود. عوامل مختلفی وجود دارند که التهاب، تولید سبوم و مسدود شدن منافذ پوست را افزایش میدهند که عبارتاند از:
۱.استفاده از داروهای خاص
برخی از داروها، از جمله کورتیکواستروئیدهای خاص (داروهای ضدالتهابی)، داروهای ضدافسردگی و داروهای صرع میتوانند علت جوش در سن بالا باشند. علاوه بر این، اطلاعات متناقضی درباره داروهای ضدبارداری و رابطه آنها با جوش زدن در بزرگسالی وجود دارد.
برای مثال، برخی مطالعات نشان دادند که استفاده از قرصهای ضدبارداری میتواند به درمان جوشهای بزرگسالان کمک کند و بالعکس در برخی افراد نیز این قرصها باعث ایجاد جوش روی پوست میشوند.
۲. افزایش مصرف قند
تحقیقات علمی نشان دادهاند که برخی غذاها، مانند شکر (قند)، نوشابه، غذاهای فرآوری شده، الکل و کافئین میتوانند روند پیری انسان را تسریع کنند. این تحقیقات نتوانستند ثابت کنند که مصرف قند میتواند باعث ایجاد جوش شود یا خیر.
با این حال، اغلب پزشکان اذعان دارند که با بررسی رژیم غذایی افراد مبتلا به جوش، متوجه شدند آنها قند و خوراکیهای شیرین بیشتری مصرف میکنند و با حذف شکر از رژیم غذایی، تعداد جوشهای آنها کاهش پیدا کردهاند.
۳.سیگار کشیدن یکی از مهمترین دلایل جوش صورت در سنین بالا
مصرف سیگار و سایر دخانیات اصلیترین علت جوش در سن بالا هستند. شواهد بالینی و دادههای تجربی ارتباط مستقیم بین عادت سیگار کشیدن و ایجاد جوش روی پوست بعد از سن بلوغ را تأیید میکنند.
۴.عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب
مطالعات درباره تأثیر ضدآفتاب در ایجاد جوش کاملاً متناقض هستند. برخی تحقیقات نشان دادهاند، بزرگسالانی که در برابر نور خورشید از ضدآفتاب استفاده نمیکنند، بیشتر مستعد جوش زدن هستند.
اشعههای UV خورشید میتواند پوست صورت را خشک کرده و پوست برای جبران این خشکی، سبوم (روغن) بیشتری تولید میکند و همانطور که میدانید افزایش میزان سبوم روی پوست یکی از دلایل اصلی جوش زدن است.
از طرف دیگر، برخی شواهد نشان دادهاند افرادی که از ضدآفتابهای نامناسب استفاده میکنند، بیشتر از دیگران مستعد جوش زدن در بزرگسالی هستند؛ بنابراین انتخاب ضدآفتاب متناسب با نوع پوست شما اهمیت زیادی دارد.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر را در اینستاگرام دنبال کنید
۵. فشار ها و استرس های عاطفی و فیزیکی
استرسهای عاطفی و روانی میتواند باعث تغییرات بیولوژیکی در بدن شده و محرک ایجاد انواع جوش صورت در سن بالا باشند.
هنگامی که شما احساس استرس و ترس میکنید، ترشح هورمون کورتیزول که به هورمون استرس نیز معروف است، در بدن بیشتر میشود. کورتیزول یکی از عوامل افزایش میزان سبوم (روغن) در پوست است.
فشارهای فیزیکی روی بدن، مانند آبوهوای آلوده، کمبود خواب، انواع بیماری و کمآبی بدن نیز میتوانند باعث التهاب پوست، تضعیف سیستم ایمنی بدن، تغییرات هورمونها و در نهایت ایجاد جوش روی صورت شوند.
۶. بهم خوردن تعادل هورمون ها بر اثر یائسگی
نوسان میزان هورمونهای جنسی مهمترین علت جوش در زنان بهویژه زنان یائسه است. تغییرات این هورمونها میتواند باعث نامتعادل شدن PH بدن، التهاب و تولید بیش از حد سبوم شود. مجموع این تغییرات در نهایت منجر به ایجاد جوشهای خفیف تا شدید روی پوست میشود.
۷. کمبود مصرف ویتامین ها و مواد غذایی مفید
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد، افرادی که کمبود ویتامین A و D دارند، نسبت به سایر افراد بزرگسال، بیشتر مستعد جوش زدن هستند. علاوه بر این، کمبود چربیهای اُمگا 3 نیز میتواند احتمال جوش زدن در بزرگسالی را افزایش دهد؛ بنابراین لازم است در رژیم غذایی خود از ماهی، کنجد و زیتون استفاده کنید.
روشهای مختلفی، از جمله درمانهای خانگی، تجویز دارو، لیزر کردن جای جوش و مزوتراپی برای درمان جوش صورت در سنین بالا وجود دارد.
اینکه چه روشی برای شما مناسبتر است، توسط متخصص پوست تشخیص داده میشود؛ بنابراین قبل از هرگونه اقدام خودسرانه، بهتر است با یک پزشک دراینباره صحبت کنید. در ادامه میتوانید اطلاعات بیشتری درباره این روشهای درمانی کسب کنید.