انواع جای اسکار یا جای سالک
روشهای درمان اسکار یا جای سالک
سالک پوستی جای زخمهای آتروفیک ناخوشایندی را ایجاد میکند که روشهای محدودی برای درمان آن وجود دارد. صرف نظر از علت ایجاد اسکار بر روی پوست در نتیجه سالم، تصادف، عمل جراحی، یا سوختگی، این مشکل میتواند باعث ایجاد ظاهر نامناسب برای افراد شود.
جای زخم ایجاد شده بر روی پوست میتواند بر اعتماد به نفس فرد تاثیر گذارد. این شرایط همچنین میتواند توجه ناخواسته دیگران را به فرد جلب کند. جای زخمها (اسکارها) دارای ظاهر متفاوت و معمولا برآمده نسبت به بافت سایر بخشهای پوست هستند. زیرا بافت زخم از کلاژن به جای سلولهای عادی پوست تشکیل میشود. در نتیجه اسکارها معمولا رنگ متفاوت داشته و دارای غدد چربی یا پیازهای مو نمیباشند.
شدت و رفع جای سالک و زخم ایجاد شده بر روی پوست به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. همچون اندازه و عمق زخم، خونرسانی به ناحیه مورد نظر، ضخامت و رنگ پوست فرد. بعضی افراد گرایش به ایجاد جای زخمهای برجسته بر روی پوست دارند که در اصطلاح تخصصی به آنها کلوئید (keloids) میگویند.
پروفایل دکتر ابوالفضل جویا در وب سامانه کلینیک۲۴
دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
انواع جای زخم
موفقیت در اصلاح جای زخم اغلب به نوع جای زخم و اسکار ایجاد شده بر روی بستگی پوست دارد. بعضی از انواع اصلی اسکارها به شرح زیر هستند:
- اسکارهای آتروفیک، که نازک یا صاف هستند.
- اسکارهای هیپرتروفیک، که ضخیم، قرمز و برآمده هستند و در لبههای زخم ایجاد میشوند.
- اسکارهای کلوئید که ظاهری شبیه اسکارهای هیپرتروفیک دارند اما این جای زخمها ثابت بوده و در نواحی خارج لبههای زخم گسترش پیدا میکنند.
- اسکارهای کلوئید میتوانند ملتهب شوند و اغلب با خارش یا سوزش همراه هستند.
- اسکارهای انقباضی، هنگامی ایجاد میشوند که بخش زیادی از پوست یک ناحیه از بدن از بین برود. به این ترتیب لبههای پوست باقیمانده کشیده شده و جمع میشود. در نتیجه این شرایط اغلب فرد با ایجاد محدودیت در حرکت تاندونها یا عضلات زیر زخم مواجه میگردد.
مطالب پیشنهادی: