راه های درمان جوش ناشی از تنبلی تخمدان
در این مطلب از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان همراه ما باشید تا راه های درمان جوش ناشی از تنبلی تخمدان را بررسی کنیم.هیرسوتیسم (پر مویی)، آکنه یا چاقی متمرکز است و درمان خاص ممکن است شامل تغییر سبک زندگی یا مصرف هدفمند دارو باشد که شامل موارد زیر است:
قرصهای ضد بارداری ترکیبی
قرصهای حاوی ترکیبی از استروژن و پروژسترون باعث کاهش تولید آندروژن و تنظیم استروژن خون میشوند. تنظیم هورمونهای شما میتواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر را کاهش دهد و خونریزی غیر طبیعی، رشد موهای زائد و آکنه را اصلاح کند.
پروژسترون درمانی
مصرف قرص پروژستین به مدت 10 تا 14 روز هر یک تا دو ماه یکبار میتواند قاعدگی شما را تنظیم کند و از ابتلا به سرطان آندومتر محافظت کند. پروژسترون درمانی سطح آندروژن را بهبود نمیبخشد و از بارداری جلوگیری نمیکند، بنابراین اگر میخواهید از بارداری خودداری کنید، مینی قرصهای تک پروژسترون یا دستگاههای داخل رحمیحاوی پروژستین انتخاب بهتری برای شما خواهند بود.
برای کمک به تخمک گذاری، پزشک ممکن است مصرف داروهای زیر را توصیه کند:
متفورمین: این داروی خوراکی برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است و میتواند مقاومت به انسولین را بهبود بخشد و سطح انسولین را کاهش دهد. اگر با استفاده از کلومیفن باردار نشدید، ممکن است پزشکتان مصرف همزمان متفورمین را نیز توصیه کند. اگر پیش دیابت دارید، متفورمین همچنین میتواند سرعت پیشرفت دیابت نوع 2 را کاهش دهد و به کاهش وزن نیز کمک کند.
گنادوتروپینها: این داروهای هورمونی به صورت تزریقی تجویز میشوند.
کلومیفن: این داروی خوراکی ضد استروژن در اولین بخش از چرخه قاعدگی شما باید مصرف شود.
لتروزول (Femara): این دارو میتواند برای تحریک تخمدانها مورد استفاده قرار بگیرد.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا
ارتباط رژیم غذایی با جوش صورت
اطلاعات متعدد و متناقضی در ارتباط با تأثیرات رژیم غذایی بر جوش صورت وجود دارد. برخی از منابع معتبر نشان داده که مصرف غذاهای پرکالری از قبیل شکلات و سیب زمینی سرخ کرده میتواند به تنهایی باعث به وجود آمدن جوش صورت شود. مسئله ای که باعث جلب توجه محققان شده است نحوه عملکرد این مواد خوراکی در به وجود آمدن التهاب بدن میباشد. التهاب میتواند باعث به وجود آمدن جوش شود به ویژه در مواردی که شما دارای فاکتورهای بروز آکنه از قبیل سندروم تخمدان پلی کیستیک میباشید. برخی از غذاها به طور طبیعی دارای خاصیت ضد التهابی میباشند. که برخی از آنها عبارتند از: گوجه فرنگی، گل کلم، اسفناج و بادام، گردو، روغن زیتون، انواع توت، زردچوبه و ماهی سالمون.
از سوی دیگر مصرف برخی از غذاهای خاص میتواند باعث به وجود آمدن التهاب در بدن شود که برخی از آنها عبارتند از گوشت قرمز، نان سفید، سیب زمینی سفید و انواع دسرهای شیرین. اگر چه اصلاح رژیم غذایی به تنهایی نمیتواند به درمان جوش صورت ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند؛ اما یک بخش مهم در فرآیند درمان محسوب میشود. در صورتی که تغییر رژیم غذایی نتواند نتایج قابل توجهی را به وجود بیاورد و پزشک از شما میخواهد که به مصرف مکمل ضد التهاب نیز بپردازید که رایج ترین انواع آن عبارتند از زینک و ویتامین آ و سی، زردچوبه، سیر، بروملین که یک نوع آنزیم موجود در آناناس است و مس.
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید