آیا تبخال مسری است؟
11 مهر

آیا تبخال مسری است؟

بررسی مسری بودن بیماری تبخال

در مطلب امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا (متخصص پوست اصفهان) مسری بودن بیماری تبخال را مورد بررسی قرار می دهیم.

آیا تبخال مسری است؟

متاسفانه باید گفت که بله! همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، علت تبخال لب، ویروس‌ها هستند. به همین دلیل باید بدانید که تماس پوستی با فرد مبتلا به تبخال، می‌تواند ویروس 1HSV یا همان ویروس عامل تبخال را به سادگی به اشخاص دیگر انتقال دهد. منظور از فرد مبتلا، فردی است که علائم تبخال در او ظاهر شده باشد.

ممکن است از طریق بوسیدن، لمس کردن انگشتان به دهان یا چشم خود به این ویروس آلوده شوید (مثلاً اگر انگشتان دست شما به ویروس از شخصی دیگر آلوده شده باشد). همچنین با استفاده از مشترک از وسایل آلوده مثل حوله و … نیز ممکن است این ویروس به بدن شما سرایت کند.

هرچند ویروس تبخال در هوا معلق نیست، اما ثابت شده است که در سطوح سخت زنده می‌ماند. به همین دلیل توصیه می‌شود حتماً دستان خود را به خوبی و حداقل 20 ثانیه با صابون بشویید و در صورت لزوم از مایع یا ژل ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنید.

از تماس نزدیک با کسانی که علائم معلومی از این ویروس را دارند اجتناب کنید. لمس نکردن دهان، چشم و بینی، همگی راه‌هایی است که می‌توانید از خود در برابر ابتلا به این ویروس و انتقال آن به دیگران محافظت کنید.

مسری بودن بیماری تبخال | دکتر ابوالفضل جویا (بهترین متخصص پوست در اصفهان، بهترین متخصص ژل و بوتاکس، بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر)

ناقلین ویروس تبخال

ویروس HSV که عامل تبخال است، تا پایان عمر در بدن باقی می‌ماند و گاهی اوقات مجددا عود می‌کند. ولی ممکن است علائم تبخال در بعضی افراد ناقل، هیچگاه ظاهر نشود. بسیاری از افراد، ناقل ویروس HSV هستند اما تاکنون ویروس به صورت فعال در بدنشان ظاهر نشده و هیچ تبخالی را مشاهده نکرده‌اند. کودکان نیز معمولا بر اثر تماس پوستی با فرد مبتلا به تبخال، به این ویروس مبتلا می‌شوند.

علل بروز مجدد تبخال

ویروس های تبخال می‌توانند در هر زمان از حالت خفته خود بیدار شده و باعث شیوع دور جدیدی از زخم ها شوند. به این مورد فعال سازی مجدد گفته می‌شود و معمولاً در هنگام ضعف سیستم ایمنی اتفاق می‌افتد. تعداد دفعات فعال سازی مجدد تا حد زیادی از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

در طی عفونت اولیه، ویروس ها از طریق کوچکترین ترک های پوستی و غشاهای مخاطی وارد بدن می شوند و در ابتدا روی سلول‌های سطح پوست تکثیر می‌شوند.بهتر است بدانید حتی پس از بهبودی این علائم، ویروس تبخال یک عمر در بدن باقی می‌ماند.

چنین تضعیفی در سیستم ایمنی بدن می‌تواند دلایل مختلفی از عفونت سرماخوردگی تا آنفولانزا داشته باشد. تبخال لب اغلب در موارد تب بروز می‌کند و به همین دلیل این تاول‌ها، تبخال نامیده می‌شوند.

استرس روحی یا جسمی نیز می‌تواند باعث فعال شدن مجدد تبخال در بدن شود که در ادامه بیشتر درباره‌ی آن صحبت خواهیم کرد. اغلب تبخال لب پس از فشارهای شدید جسمی و روحی رخ می دهد. از عوامل خارجی ایجاد تب خال، آسیب پوستی به دلیل افزایش اشعه UV است. بعد از مراجعه به دندانپزشک نیز ممکن است تبخال ها مجددا ایجاد شوند، زیرا لب‌ها در طول درمان فشرده می‌شوند.

برخی از داروهای خاص و همچنین بیماری‌هایی که با نقص ایمنی عمومی بدن همراه هستند نیز توانایی فعالسازی ویروس و عود مجدد تبخال را دارند. تغییر در هورمون‌ها، به عنوان مثال در دوران قاعدگی یا بارداری نیز علت تبخال لب هستند.

لینک های کاربردی:

متخصص پوست اصفهان _ بهترین متخصص ژل و بوتاکس _ بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

متخصص پوست، مو و زیبایی اصفهان در کلینیک۲۴ 

تاثیرات تزریق چربی (لیپوترانسفر) در کلینیک ۲۴

دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان در دکتر آف _ لیپوترانسفر یا تزریق چربی در دکتر آف

کانال آپارات دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را دنبال کنید

پیشنهاد مطالعه
شناسایی و درمان درماتوفیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *