مزایا و عوارض حمام آفتاب گرفتن
14 مرداد

مزایا و عوارض حمام آفتاب گرفتن

بررسی مزایا و عوارض حمام آفتاب گرفتن

در مطلب امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا ، متخصص پوست اصفهان مزایا و عوارض حمام آفتاب گرفتن را مورد بررسی قرار می دهیم.

مزایای حمام آفتاب گرفتن

تامین ویتامین دی بدن

ویتامین دی یکی از ضروری‌ترین مواد معدنی مورد نیاز در بدن است. این ویتامین، در تشکیل استخوان‌ها و استحکام آنها نقش حیاتی دارد و یکی از راه‌های تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن، قرار گرفتن در معرض آفتاب است. اشعه‌های ماورا بنفش ساطع شده از نور آفتاب واکنش‌های فعال شدن این ویتامین را در بدن تحریک می‌کنند.

کاهش افسردگی

با توجه به نتایج تحقیقات و پژوهش‌ها، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب می‌تواند باعث کاهش علائم افسردگی شود. نور خورشید، ترشح هورمون سروتونین را در مغز تحریک می‌کند و باعث تغییر خلق و خو و رفتار می‌شود. افزایش سطح سروتونین در بدن، با القای شادی و احساس آرامش همراه است.

بهبود کیفیت خواب

حمام آفتاب می‌تواند به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن کمک کند. قرار گرفتن در معرض آفتاب روی مرکز تنظیم خواب بدن در مغز تاثیر می‌گذارد. بعد از آفتاب گرفتن، بدن شما با غروب خورشید هماهنگ می‌شود و خواب راحتی را برایتان فراهم می‌کند. اگر ریتم خواب شما دچار اختلال است، آفتاب گرفتن می‌تواند به تنظیم خواب شما کمک نماید.

کنترل فشار خون

آفتاب گرفتن باعث فعال کردن نیتریک اکساید در لایه‌های سطحی پوست می‌شود. نیتریک اکساید آزاد شده، با اثر بر سیستم عروقی بدن باعث گشاد شدن رگ‌های خونی و بهبود گردش خون می‌شود.در نتیجه، فشار خون شما را کاهش می‌دهد.

پیشنهاد مطالعه
عوارض لیزرموهای زاید
تقویت سیستم ایمنی بدن

آفتاب گرفتن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین از بروز بیماری‌های قلبی، خود ایمنی، دیابت و سرطان نیز جلوگیری می‌نماید.

حمام آفتاب گرفتن | دکتر ابوالفضل جویا (بهترین متخصص پوست در اصفهان، بهترین متخصص ژل و بوتاکس، بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر)

مضرات آفتاب گرفتن

آفتاب گرفتن اگر با رعایت نکات مراقبتی همراه نباشد، خطر بسیار جدی برای سلامت شما به حساب می‌آید. هنگامی که در حال آفتاب گرفتن زیر نور خورشید هستید، ممکن است با عوارضی مانند گرمازدگی، آفتاب سوختگی و تاول‌های پوستی روبرو شوید.

ملانوم و سرطان

برخورد نور آفتاب با پوست، سلول‌های سازنده رنگدانه پوست را برای تولید بیشتر ملانین تحریک می‌کند. تداوم این واکنش در گذر زمان، می‌تواند باعث ابتلا به ملانوم و سرطان پوست شود.

راش‌های گرمایی

نور آفتاب در بلند مدت، می‌تواند منجر به ایجاد راش‌های گرمایی در سطح پوست شود. این راش‌ها معمولا با التهاب و خارش پوستی همراه هستند.

آفتاب سوختگی

آفتاب گرفتن می‌تواند به سادگی، منجر به آفتاب سوختگی شود. این عارضه ممکن است بسیار دردناک باشد و تاول‌های پوستی ملتهبی به وجود بیاورد.

گرمازدگی

یکی دیگر از عواقب آفتاب گرفتن به مدت طولانی است. گرمازدگی عموما با علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع و ضعف همراه است.

پیشنهاد مطالعه
برداشتن خال در اصفهان
گرمازدگی را جدی بگیرید

گرما زدگی وضعیتی است که در اثر گرمای بیش از حد در بدن ایجاد می‌شود. گرمازدگی می‌تواند به خاطر فعالیت بدنی در دمای بالا یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما به وجود بیاید و خوب است بدانید این عارضه، یکی از خطرناک‌ترین آسیب‌های گرمایی است و می‌تواند دمای بدن شما را تا 40 درجه سانتی گراد افزایش دهد.

گرما زدگی نیاز به رسیدگی و درمان اورژانسی دارد. نادیده گرفتن این وضعیت و عدم درمان به موقع آن ممکن است با آسیب جدی در ناحیه مغز، قلب، کلیه و ماهیچه‌ها همراه باشد. تعویق درمان این عارضه؛ وخامت آسیب‌ها و ایجاد خطرات بسیار جدی مثل کما و مرگ را درپی دارد.

آشنایی با با علائم گرمازدگی

  • افزایش غیر معمول دمای بدن، علامت اصلی گرمازدگی است. در این عارضه، دمای بدن افراد به صورت ناگهانی افزایش می‌یابد.
  • گرما زدگی با تغییر رفتار و آشفتگی وضعیت ذهنی همراه است. گیجی، بی‌قراری، گفتار نامفهوم، تحریک‌پذیری، هذیان، تشنج و کما از علائم گرمازدگی هستند.
  • در گرمازدگی، وضعیت تعریق بدن دستخوش تغییر می‌شود. اگر دچار گرمازدگی ناشی از هوای گرم شده باشید، پوست شما گرم و خشک می‌شود. اما گرمازدگی ناشی از فعالیت بدنی، معمولا با تعریق زیاد و افزایش رطوبت پوست همراه است.
  • یکی از نشانه‌های بارز گرمازدگی، حالت تهوع و استفراغ است.
  • این عارضه ممکن است با ایجاد التهاب و قرمزی پوست بدن همراه باشد.
  • گرمازدگی در برخی موارد با افزایش ضربان قلب و تنفس سریع همراه است. در این وضعیت، استرس گرمایی قابل توجهی قلب و ریه شما را درگیر می‌کند و ممکن است باعث نفس تنگی شود.
پیشنهاد مطالعه
سرطان سلول سنگفرشی (SCC)

راه های جلوگیری از گرمازدگی

فراموش نکنید که آفتاب گرفتن به مدت طولانی ممکن است باعث گرمازدگی شود. برای جلوگیری از این عارضه می‌توانید چند نکته مهم را رعایت نمایید:

  • بیشتر از 30 دقیقه در معرض آفتاب قرار نگیرید.
  • هنگام آفتاب گرفتن از نوشیدنی‌های خنک استفاده کنید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  • بین ساعت 11 صبح تا 4 بعد از ظهر از فعالیت شدید بدنی و آفتاب گرفتن خودداری نمایید.
لینک های کاربردی:

متخصص پوست اصفهان _ بهترین متخصص ژل و بوتاکس _ بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

متخصص پوست، مو و زیبایی اصفهان در کلینیک۲۴ 

تاثیرات تزریق چربی (لیپوترانسفر) در کلینیک ۲۴

دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان در دکتر آف _ لیپوترانسفر یا تزریق چربی در دکتر آف

کانال آپارات دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را دنبال کنید


مطالب پیشنهادی سایت دکتر ابوالفضل جویا (بهترین متخصص پوست در اصفهان):

روش‌های تأمین ویتامین A برای پوست

حفظ جوانی پوست با مصرف ویتامین‌ها

ویتامین‌ها و مواد معدنی برای جلوگیری از سفیدی مو

بهترین ویتامین ها برای پوست

خواص ویتامین E برای پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *