فواید شگفت‌انگیز زینک اکساید برای پوست
4 شهریور

فواید شگفت‌انگیز زینک اکساید برای پوست

بررسی فواید شگفت‌انگیز زینک اکساید برای پوست

«پماد زینک اکساید» پاسخی است که شما در بسیاری از مواقع هنگام پرسش در مورد یک محصول مناسب برای ترمیم سوختگی، درمان زخم و جای زخم، درمان آکنه و موارد مشابه می‌شنوید. شاید تعجب کنید اگر بدانید که استفاده از این ماده، مختص سال‌های اخیر نیست و استفاده از آن برای کمک به بهبود انواع زخم و سوختگی‌ها به بیش از 2000 سال پیش برمی‌گردد. البته امروزه، مصارف زینک اکساید گسترش زیادی یافته است. با‌ این ‌حال، بررسی تاریخچه این ماده شگفت‌‌انگیز نشان می‌دهد که خود ماده معدنی زینک (روی) برای اولین‌بار حدود 500 سال قبل از میلاد در نسخه‌های دارویی هند باستان در یک مرهم طبیعی ترمیم‌کننده، استفاده شده است. قصد داریم تا در این مقاله از سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان به بررسی فواید شگفت‌انگیز زینک اکساید برای پوست بپردازیم.

زینک اکساید امروزه ماده موثره بسیاری از کرم‌های سوختگی پای نوزادان، لوسیون‌های کالامین، ضد آفتاب‌های معدنی، مکمل‌های ویتامین و داروهای درمان آکنه است که به ‌طور وسیعی توسط پزشکان تجویز شده و همچنین در داروخانه‌ها بدون نسخه به فروش می‌رسد.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : راه های مراقبت از مو در فصل تابستان

زینک اکساید چیست؟

همان‌طور که مشخص است، زینک اکساید از زینک ساخته می‌شود. زینک یا روی، نوعی عنصر فلزی است که در طبیعت یافت می‌شود و امروزه در بسیاری از محصولات الکترونیکی، شیمیایی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند سایر عناصر فلزی از جمله آهن یا الکترولیت‌هایی مانند منیزیم، زینک یا روی نیز می‌تواند حامل مقادیر مشخصی بار الکتریکی باشد که در فرآیندهای بدن انسان به آن مزایای ویژه‌ای می‌بخشد. زینک فواید منحصربه‌فردی برای بخش‌های مختلف بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، مغز و پوست دارد. این ماده در سلول‌های پوستی به ‌عنوان یک واحد ساختمانی برای ساخت پروتئین، تولید آنزیم و فرآیندهای سوخت و ساز بدن استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه
معایب عمل جراحی کاشت مو چیست؟

در حالی که زینک به‌تنهایی در طبیعت یافت می‌شود، زینک اکساید به‌طور طبیعی وجود ندارد. در واقع این ماده طی یک واکنش شیمیایی و با ترکیب شدن زینک با مولکول‌های اکسیژن در اثر حرارت تشکیل می‌شود. این دو عنصر پس از تبخیر، متراکم شده و به ‌صورت پودری درمی‌آیند که دانه‌های آن ریز، سفید و کریستالی است.

روش های درمان گودی زیر چشم بدون جراحی و تزریق ژل | بهترین متخصص پوست اصفهان

دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید

دانه‌های زینک اکساید با قرارگیری روی خارجی‌ترین لایه سطح پوست، یک ‌لایه محافظتی برای آن ایجاد می‌کنند. در دهه‌های اخیر پیشرفت‌هایی در زمینه ابعاد ذرات زینک اکساید منجر به رونق گسترده‌ای در کرم‌ها‌ و ضد‌آفتاب‌های حاوی این ماده شده است. شروع این پیشرفت‌ها در سال 2008 بود. زمانی که محققان موفق به تولید ذرات زینک اکساید در اندازه نانو شدند که منجر به انقلابی در صنعت تولید محصولات مراقبت از پوست به خصوص ضد آفتاب شد.

پیشنهاد مطالعه
درمان آکنه و انواع آن

فرمول پیشرفته این ماده می‌تواند بدون باقی گذاشتن یک ‌لایه ضخیم و سفید روی پوست، در محافظت از پوست بسیار قوی عمل کند. با این ویژگی جدید، این ماده توانست به‌ سرعت جایگاه خود را برای طیف گسترده‌تری از مردم در میان ترکیبات موجود در محصولات ضدآفتاب طبیعی پیدا کند. اگرچه توجه به این نکته حائز اهمیت است که ایمنی این نانو ذرات برای انسان هنوز به صورت قطعی اثبات نشده است.

فواید زینک اکساید و نحوه عملکرد آن

از جمله مصارف و فواید زینک اکساید می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • کمک به کاهش التهاب ناشی از بثورات پوستی، آلرژی یا تحریکات پوستی (از جمله ادرار سوختگی نوزادان)
  • پیشگیری از آفتاب‌سوختگی و محافظت از پوست در برابر پرتوهای آسیب‌رسان خورشید (به‌ویژه در پوست‌های حساس به نور)
  • محافظت از پوست در برابر تمام طیف مضر پرتوهای فرابنفش (می‌توان گفت زینک اکساید تنها ترکیبی است که در کرم‌های ضد آفتاب طیف گسترده، علاوه بر پرتو UV-B، کل پرتوهای UV-A را نیز فیلتر می‌کند.)
  • محافظت در برابر سرطان پوست یا نئوپلازی (سرطان سلول‌های پایه‌ای پوست)
  • بهبود و ترمیم زخم و پیشگیری از عفونت‌های باکتریایی
  • کمک به بهبود و رفع سوختگی‌ها و بافت آسیب‌دیده و سوخته
  • کمک به درمان ضایعات آکنه
  • حفظ رطوبت در پوست‌های خشک
  • کاهش شوره سر
  • درمان زگیل
  • کاهش آسیب‌های التهابی پوست (از جمله روزاسه که نوعی بیماری شایع پوستی است که باعث قرمزی یا برافروختگی پوست و قابل مشاهده شدن رگ‌های خونی در صورت می‌شود.)
  • درمان اختلالات رنگدانه‌ای (مانند ملاسما؛ بیماری پوستی‌ای که باعث ایجاد نقاط و لکه‌های تیره روی پوست صورت می‌شود.)
  • پیشگیری از روند پیری پوست
  • بهبود ساخت کلاژن و تشکیل بافت هم‌بند جدید
پیشنهاد مطالعه
اهمیت سن در تزریق بوتاکس

از آنجا که زینک اکساید در آب محلول نیست، برای داشتن بیشترین اثربخشی لازم است با یک ماده حامل ترکیب شود. این ماده حامل معمولاً از میان محلول‌های موضعی مانند مواد آرایشی، ضد آفتاب‌های فیزیکی، پمادها، بالم‌ها و مرطوب‌کننده‌ها انتخاب می‌شود. بعضی از لوسیون‌ها یا کرم‌ها نیز حاوی زینک اکساید هستند که در نتیجه این موضوع، مواد روغنی راحت‌تر به داخل پوست نفوذ می‌کنند. در این فرآورده‌ها زینک یک سد محافظتی تشکیل می‌دهد که باعث حفظ رطوبت در پوست می‌شود.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

نکات مراقبتی مو در تابستان

دلایل و علائم ریزش ریش و موی صورت

پرسش هایی متداول در مورد چروک پیشانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *