سرطان سلول سنگفرشی (SCC)
4 بهمن

سرطان سلول سنگفرشی (SCC)

بررسی سرطان سلول سنگفرشی (SCC)

رابطه بین سرطان پوست و سرطان سلول‌های سنگفرشی

قبل از این که بخواهیم در مورد سرطان سلول سنگفرشی نکاتی را بیان کنیم. بحث را با ارائه نکاتی در مورد سرطان پوست آغاز می‌کنیم. سرطان پوست در حالت کلی به دو نوع مختلف تقسیم می‌شود :

  1. سرطان پوستی ملانومی
  2. کارسینوم یا سرطان پوستی غیر ملانومی

سرطان سلول سنگفرشی یا Gyuamomus Cell Carcinoma که به صورت اختصاری به SCC معروف است یک سرطان پوستی از نوع غیر ملانومی است. بنابراین پیشگیری و درمان آن نیز دقیقا مطابق با سایر سرطان‌های پوستی است.

از این رو اگر با نشانه‌های سرطان پوست آشنایی داشته باشید، تشخیص زودهنگام آن و یافتن راهی برای کنترل این بیماری می‌تواند تا حد زیادی در این زمینه موثر واقع شود.

پیشنهاد مطالعه
مراقبت‌های پس از تزریق فیلر به گونه

سرطان سلول سنگفرشی

سرطان سلول سنگفرشی یکی از شایع‌ترین انواع سرطان پوست است. این سرطان در سلول‌های میانی و خارجی پوست تشکیل می‌شود. بنابراین محافظت از پوست و رسیدگی به آن می‌تواند تا حد زیادی از این بیماری پیشگیری کند.

ابن سرطان معمولا مهلک نیست، اما در صورتیکه درمان و یا کنترل نشود می‌تواند تاثیرات مخربی را بر روی پوست شما بر جای بگذارد و در صورت کنترل نشدن می‌تواند رشد کرده و در بخش‌های مختلفی از بدن پخش شود. بنابراین در صورتیکه درمان آن جدی گرفته نشود، می‌تواند عوارض غیر قابل جبرانی داشته باشد.

سرطان سلول سنگفرشی (SCC) | متخصص پوست اصفهان

چگونگی ایجاد سرطان سلول‌های سنگفرشی

در حالت کلی مواجهه طولانی مدت با نور خورشید می‌تواند منجر به ایجاد سرطان‌های پوستی شود. تحقیقات انجام شده در زمینه سلول‌های سنگفرشی نیز حاکی از آن است که مواجهه طولانی پوست با اشعه فرابنفش خورشیدی و یا استفاده طولانی مدت از دستگاه‌های برنزه کننده منجر به ایجاد این نوع از سرطان می‌شود. با توجه به این‌که این سرطان در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد می‌شود، بنابراین بیش‌تر در قسمت‌های بیرونی پوست دیده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه
از بین بردن غبغب با لیپوماتیک

پوست دست، کف سر، پوست گوش و لب‌ها از جمله نقاطی از بدن هستند که پوست آن‌ها بیش‌تر از سایر نقاط بدن به این نوع از سرطان مبتلا می‌شود. هر چند در مواردی نادر این بیماری می‌تواند در دهان، بخش‌هایی از پا و یا ناحیه تناسلی نیز دیده شود.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی

هر چند ریسک ابتلا به سرطان پوست و بیماری‌های پوستی در بسیاری از افراد وجود دارد. اما به کمک چند راهکار ساده می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد. در ادامه برخی از مهم‌ترین این راهکارها را با شما به اشتراک می‌‌گذاریم:

  • مصرف کرم ضد آفتاب در مواجهه با آفتاب
  • استفاده از کلاه کاسکت برای پیشگیری از مواجهه مستقیم صورت با آفتاب
  • استفاده از دستکش هنگام مواجهه با آفتاب
  •  عینک آفتابی در روز
  • عدم استفاده از دستگاه‌های سولاریوم
  • عدم مواجهه با نور مستقیم آفتاب به ویژه در اواسط روز
  • توجه به تغییرات پوست و مراجعه به پزشک متخصص در صورت مشاهده تغییرات
پیشنهاد مطالعه
داروی فیناسه برای روزاسه و جوش های صورت

متخصص پوست اصفهان | دکتر جویا را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالعه بیشتر:

تشخیص و علل سرطان سلول بازال

راه های درمانی کارسینوم سلول بازال

عوارض آر اف فرکشنال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *