روش های پیشگیری از عوامل بروز جوش دور لب
1 مهر

روش های پیشگیری از عوامل بروز جوش دور لب

بررسی روش های پیشگیری از عوامل بروز جوش دور لب

جوش هایی که در اطراف لب ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند به خصوص دردناک باشند زیرا پوست اطراف لب شما دارای اعصاب زیادی بوده و بسیار حساس است. قصد داریم در ادامه این مطلب سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان به مطالعه و بررسی روش های پیشگیری از عوامل بروز جوش دور لب خواهیم پرداخت.

جوش اغلب در ناحیه خاصی از بدن یا قسمت خاصی از صورت ظاهر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. برخی از افراد ممکن است جوش های مکرر در دور لب را تجربه کنند. جوش یک بیماری پوستی است که معمولاً به جای تغییر سبک زندگی نیاز به درمان دارد. گاهی اوقات، هیچ دلیل واضحی برای جوش وجود ندارد. با این حال، اگر جوش ها به طور منظم در همان ناحیه بدن، مانند اطراف لب ظاهر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند، بهتر است علت آنها تشخیص داده شود. برخی از علل شایع جوش اطراف دهان شامل استفاده از لوازم آرایشی و لمس مکرر صورت است.

مطالعه بیشتر : بررسی اثرگذاری فولیک اسید بر رشد مو

علائم مرتبط با جوش های اطراف لب

در برخی شرایط جوش های اطراف لب ممکن است با بروز برخی علائم همراه باشند، از جمله:

  • جوش ها برآمدگی های ریز و صورتی مایل به قرمز در اطراف لب هستند که ممکن است سر سفید داشته باشند.
  • جوش ها ممکن است در بعضی مواقع مقدار کمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ چرک ترشح کنند و حتی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث ایجاد زخم و التهاب شوند.
  • برخی جوش ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند دردناک باشند یا ممکن است باعث تحریک پوست شوند.
پیشنهاد مطالعه
بیماری‌های قابل درمان با اسکلروتراپی

دلایل بروز جوش دور لب

تغییرات هورمونی یکی از دلایل احتمالی جوش اطراف دهان است. جوش شایع ترین بیماری پوستی است که بیش از ۵۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. این می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد اما در دوران بلوغ شایع تر است. برخی از علل اصلی جوش دور لب، عبارتند از:

  • لمس کردن صورت
  • پوست چرب
  • عرق روی پوست
  • تغییرات هورمونی
  • تجمع باکتری روی روبالشی
  • نگه داشتن گوشی روی صورت
  • باقی ماندن غذا و نوشیدنی روی پوست
  • منافذ مسدود اغلب منجر به جوش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. عرق، خاک و آرایش همگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند منافذ را مسدود کنند.
  • محصولات مو، لوازم آرایشی و محصولات اصلاح نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند منافذ را مسدود کرده و منجر به ایجاد جوش شوند.
  • داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها، قرص های ضد بارداری، لیتیوم و باربیتورات ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث ایجاد جوش شوند.
  • استرس و اضطراب از عوامل تشدید کننده جوش ها هستند زیرا منجر به افزایش سطح کورتیزول در بدن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.

روش های پیشگیری و درمان زرد زخم | بهترین متخصص ژل و بوتاکس

همچنین، باکتری‌ها می‌توانند از دست‌ها، تلفن، روبالشی و برس‌های آرایشی به پوست منتقل شوند. نواحی مختلف صورت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند در برابر باکتری های منتقل شده از تلفن یا با لمس پوست آسیب پذیر باشند. محصولات آرایشی حاوی مواد شیمیایی خشن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند به ایجاد جوش در اطراف لب ها کمک کنند. اینها شامل بالم لب، براق کننده لب و لوازم آرایشی با محتوای روغن بالا است.
در صورت گرفتگی فولیکول های مو، برداشتن موهای زائد در ناحیه لب بالایی مانند اپیلاسیون، نخ زدن و تراشیدن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به ایجاد جوش شود. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که بروز جوش هیچ ارتباط ثابتی با استرس، رژیم غذایی یا بهداشت ندارد.

پیشنهاد مطالعه
تشدید آکنه با مواد آرایشی

راه های جلوگیری از بروز جوش اطراف لب و دهان

برخی راهکارها برای پیشگیری از بروز جوش اطراف لب و دهان وجود دارند، از جمله:

پوست خود را تمیز کنید.

صورت خود را دو بار در روز بشویید، به خصوص بعد از تعریق، و همیشه قبل از خواب آرایش را پاک کنید. یک پاک کننده ملایم انتخاب و بعد آن را مرطوب کنید. هر برس آرایشی را مرتباً تمیز کرده تا از انتقال باکتری به صورت جلوگیری کنید. شستن مرتب حوله ها و پارچه های صورت نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به تمیز نگه داشتن پوست کمک کند.

دست زدن به صورت یکی از راه های اصلی انتقال باکتری به صورت است. این می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث بروز جوش شود. برای کاهش این خطر از دست زدن به اطراف دهان خودداری کنید. تعویض منظم ملحفه و روبالشی نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از تماس باکتری ها با صورت جلوگیری کند.

از برخی لوازم آرایشی اجتناب کنید.

برخی از لوازم آرایشی مانند کرم پودر و کانسیلر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند منجر به مسدود شدن منافذ پوست شوند. به دنبال لوازم آرایشی با برچسب غیر کومدون زا باشید. این محصولات معمولاً حاوی روغن نیست و منافذ را مسدود نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. رژ لب و بالم لب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث ایجاد جوش در اطراف دهان شوند.

پیشنهاد مطالعه
بررسی علت بروز انواع درماتیت

دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید

بعد از غذا، دور لب خود را پاک کنید.

ذرات کوچک غذا در اطراف دهان نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند منافذ پوستی را مسدود کنند. بر همین اساس بهتر است بعد از صرف غذا، اطراف دهان خود را پاک کرده و سعی کنید از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید. روغن این غذاها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند احتمال ایجاد جوش را افزایش دهد.

پوست خود را درست اصلاح کنید.

اصلاح می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند پوست را تحریک کرده و منافذ آن را مسدود کند و به طور بالقوه منجر به بروز جوش های پوستی شود. مرتباً تیغ های خود را عوض کنید، زیرا تیغ های قدیمی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باکتری ها را در خودشان جای دهند. بعد از هر اصلاح تیغ را بشویید و اجازه دهید تیغ بعد از استفاده خشک شود. تمیز کردن صورت قبل و بعد از اصلاح می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند احتمال ورود باکتری ها به منافذ را کاهش دهد. اگر از جوش های لب رنج می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برید، از اپیلاسیون، تراشیدن یا کندن موهای لب بالایی خودداری کنید زیرا این کار فقط باعث التهاب بیشتر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

روش های درمانی ریزش مو در مردان

عوامل تهدید کننده سلامت مو

تاثیر استفاده از ترکیبات شیمیایی بر مراقبت از ساقه مو ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *