راه های پیشگیری و درمان بیماری سفلیس
19 مرداد

راه های پیشگیری و درمان بیماری سفلیس

بررسی راه های پیشگیری و درمان بیماری سفلیس

در ادامه این مطلب سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص ژل و بوتاکس به بررسی راه های پیشگیری و درمان بیماری سفلیس خواهیم پرداخت. معمولا با یک دوره کوتاه مصرف آنتی بیوتیک درمان می شود. درمان این بیماری بسیار مهم است چون به خودی خود بهبودی پیدا نمی کند و مشکلات پر خطری را به دنبال خواهد داشت. نوع درمانی که نیاز هست بستگی به مدت زمان ابتلا دارد. اگر کمتر از دو سال بیماری وجود داشته باشد، برای درمان یکبار تزریق پنی سیلین کافی است. در صورت حساسیت به پنی سیلین دوره ۱۰ تا ۱۴ روزه قرص های آنتی بیوتیک ها کافی است.

اگر بیشتر از ۲ سال از شروع بیماری گذشته باشد معمولا با تزریق ۳ دوز پنی سیلین به صورت هفتگی (هر هفته یک دوز) یا ۲۸ روز مصرف قرص ها درمان می شود. موارد حاد تر و شدید تر بیماری سفلیس با تزریق روزانه پنی سیلین به مدت دو هفته یا ۲۸ روز مصرف قرص ها درمان می شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : عوامل تشخیص آلرژی به آفتاب

نکات مهم :

  1. تست های پشت سر هم و منظم برای تحت نظر داشتن بیماری و تاثیر دارو ها بعد از اتمام دوره درمان پیشنهاد می شود.
  2. بهتر است در صورت ابتلا به بیماری، شریک جنسی را مطلع کرد و او نیز تست بدهد و در صورت نیاز دوره درمانی را بگذراند.
پیشنهاد مطالعه
بلفاروپلاستی و تخلیه چربی پشت پلک

پیشگیری از سیفلیس

تنها راه قطعی جلوگیری از ابتلای به بیماری سفلیس دوری از هر نوع رابطه جنسی می باشد. اما اکثریت افراد از نظر جنسی فعال هستند و درگیر روابط می باشند؛ پس بهتر است موارد زیر رعایت شوند:

  • بودن در رابطه طولانی مدت با یک فرد (سیستم تک همسری) که تست داده و نتیجه آن منفی بوده است.
  • استفاده از کاندوم و دیگر راه های حفاظتی به شکل صحیح آن ها. این وسایل با جلوگیری از تماس مستقیم با سطح زخم ها از ابتلا جلوگیری می کنند.
  • به طور منظم برای سفلیس یا دیگر بیماری های مقاربتی تست و آزمایش داده شود تا در صورت ابتلا اقدامات درمانی فورا انجام بگیرد.
  • عدم استفاده از سوزن، سرنگ یا لوازم تزریقات بصورت مشترک با فردی دیگر.
  • انجام تست سفلیس در حین بارداری، انجام این تست به مادران باردار پیشنهاد می شود.
پیشنهاد مطالعه
حفظ خاصیت ارتجاعی پوست با روش های طبیعی

علل و علائم ابتلا به انواع سفلیس | متخصص پوست اصفهان

درمان سفلیس اولیه

اگر در فاز اولیه درمان صورت بگیرد هم راحت تر بوده، هم عوارض خیلی کمتری برای بدن دارد. علاوه بر این درمان زودهنگام می تواند خطرات احتمالی برای شریک جنسی یا خطرات بارداری و آسیب به نوزاد را نیز به شدت کاهش دهد.
در صورت ابتلا به بیماری سفلیس، شریک جنسی خود را مطلع کنید تا او نیز تست بدهد و در صورت نیاز دوره درمانی را بگذراند.

سوالات متداول در مورد Syphilis

آیا بیماری پس از درمان برگشت پذیر است؟

بله. پس از تکمیل دوره درمان و بهبودی فرد می تواند مجددا به بیماری مبتلا شود. کافی است تا در معرض یکی از راه های انتقال بیماری قرار بگیرد.

تأثیر سفلیس بر دندان چیست؟

همانطور که گفته شد این بیماری می تواند پس از انتقال از مادر به نوزاد در هنگام بارداری یا حین تولد منجر به بیماری ای به نام دندان هاچینسون شود. دندان هاچینسون تا زمانی که کودک به حدود ۵ سالگی نرسد ظاهر نمی شود. این حالت به دندان های دائمی آسیاب و پیش اثر می گذارد. در این بیماری دندان ها به شکل گیره مانند هستند، با فاصله زیاد از هم قرار دارند و حالت غیر طبیعی دارند.

پیشنهاد مطالعه
روش های پیشگیری و درمان بوی آمونیاک در عرق

دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید

زخم سفلیس درون واژن چیست؟

از عوارض و علائم سفلیس ایجاد زخم و جوش بر اندام های تناسلی (واژن، مقعد و آلت تناسلی مرد) می باشد. گاهی این زخم ها روی لبه های داخلی یا کوچک واژن ایجاد می شوند.

سیفلیس دهانی چیست؟

وقتی سیفلیس از طریق رابطه دهانی منتقل می شود، باعث ایجاد بریدگی یا سوراخ (زخم و یا شانکر) بر لب ها یا سطح داخلی دهان می شود. عفونت حاصل از این حالت سفلیس دهانی نامیده می شود. ضایعات این بیماری به طور کلی معمولاً در محلی که باکتری وارد بدن می شود ظاهر می شوند.

سفلیس تناسلی چیست؟

از آنجایی که بیماری بیشتر از راه روابط جنسی منتقل می شود، علائم آن نیز در اندام های جنسی و تناسلی مشاهده می شوند. از این رو به آن سفلیس تناسلی نیز گفته می شود.

دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا


مطالعه بیشتر:

راهکارهای درمانی برای از بین‌ بردن چروک پیشانی

مشکلات رایج پوستی در دوران بارداری

آنچه باید از فیلر مو بدانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *