داروها و درمانهای  جدید  در  پسوریازیس و ویتیلیگو ….
25 مرداد

داروها و درمانهای جدید در پسوریازیس و ویتیلیگو ….

امروزه داروهای متعددی  جهت درمان پسوریازیس  بوجود امده است دسته داروهای بیولوژِک جز مهمترین انها میباشند    در حال حاضر دودسته موجود در بازار ایران و دارای اثر نسبتا بالا  شامل اتانرسپت و آدالیمواب ات در این مقاله دو دسته دیگر و جدید با چزییات بیشتر ارایه میشود.

درمان طولانی مدت پسوریازیس با داروی سکییوکروماب

داروی بیولوژیک سکییوکروماب (Secukinumab) با نام‌تجاری (Cosentyx) طراحی شده برای درمان آرتریت روماتوئید و پسوریازیس است. این دارو بطور قابل توجهی در بهبود علائم و نشانه های پلاک پسوریازیس متوسط ​​تا شدید در پا، دست ها و ناخن ها تاثیر گذار است. با مصرف داروی سکییوکروماب افزایش قابل توجهی در درمان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پلاک پسوریازیس متوسط ​​تا شدید مشاهده می شود.پسوریازیس همراه با پلاک، یک بیماری مزمن و دردناک دستگاه ایمنی است و در حال حاضر سکییوکروماب نیاز به گزینه های درمانی جدید برای افزایش اثربخشی طولانی مدت و ایمنی را در بیماران پسوریازیس برطرف می کند.

NP_Cosentyx-Autoinjector_web

مکانیسم اثر سکییوکروماب:

سکییوکروماب پادتن تک‌تیره انسانی طراحی شده برای درمان آرتریت روماتوئید و پسوریازیس است. این دارو عضوی از خانوادهٔ سیتوکین و اینترلوکین ۱۷ را هدف قرار می‌دهد.این بسیار خاص به ایمونوگلوبولین انسانی کلاس (G1k (IgG1k مربوط می شود.در سه مطالعه بالینی فاز دو، مولکول AIN457 (سکییوکروماب Secukinumab) به میزان قابل توجهی در مبتلایان به پسوریازیس متوسط تا شدید، پلاک‌های پوستی را کاهش داده است. سکییوکروماب یک آنتی‌بادی مونوکلونال است که مکانیسم اثر آن مهار التهاب در پسوریازیس است.زدیک به ۲درصد از جمعیت دنیا از پلاک‌های پوستی پسوریازیس رنج می‌برند. بیماری مزمنی که با ضایعات پوستی وسیع و ضخیمی که پلاک نامیده می‌شوند، تشخیص داده می‌شود. سکییوکروماب در مبتلایان به پسوریازیس متوسط تا شدید ضایعات را به سرعت و به میزان قابل توجهی بهبود می‌ بخشد. نتایج این سه مطالعه در کنگره سالانه آکادمی درماتولوژی اروپا در کشور پرتغال ارائه شد. در یکی از این مطالعات ۸۱ درصد از بیماران تحت درمان با ۱۵۰ میلی‌گرم سکییوکروماب زیرجلدی ماهانه، حداقل ۷۵درصد بهبود در علایم پسوریازیس نشان دادند. میزان بهبود در دریافت‌کنندگان دارونما ۹درصد بود. در یک مطالعه دیگر مشخص شد که ۸۳درصد از بیماران تحت درمان با دوز آغازین داخل وریدی سکییوکروماب، حداقل ۷۵درصد بهبود در علایم را تجربه کردند. این درصد در دریافت‌کنندگان دارونما ۱۰درصد بود. در مطالعه سوم، دریافت‌کنندگان سکییوکروماب در ماه اول با ۵۵ درصد بهبود در مقایسه با بهبود ۲ درصدی در دریافت‌کنندگان دارونما روبرو بودند. این بهبود علایم ، باعث ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به پلاک‌های پسوریازیس متوسط تا شدید شده است.

پیشنهاد مطالعه
چگونگی انجام جراحی پلک فوقانی و تحتانی

snapshot_06

ایکس کیزوماب نویدی خوش برای بیماران پوستی پسوریازیس

داروی بیولوژیک ایکس کیزوماب (Ixekizumab) با نام تجاری (Taltz) یک آنتی بادی مونوکلونال انسانی برای درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس بوده که به تازگی موفق به کسب تاییدیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) در رابطه با بیماری پوستی پسوریازیس شده است.

Ixekizumab psoriasis

مکانیسم عمل:

Ixekizumab به اینترلوکین ۱۷ و بلوک های عمل کننده خود را متصل می کند. این مکانیزم شبیه به یکی دیگر از آنتی بادی ضد پسوریازیس به نام brodalumab، بوده که همچنین به گیرنده اینترلوکین ۱۷ متصل است.به عبارت دیگر Taltz یک سایتوکاین، یا پروتئین التهابی را، که به عنوان interleukin-17 شناخته شده مورد هدف قرار میدهد.

ایکس کیزوماب و پسوریازیس:

داده های کارآزمایی بالینی نشان دادند که “تالتز” (ixekizumab) می تواند باعث پاک شدن پوست و بهتر شدن کیفیت زندگی بیماران پسوریازیس شود. تالتز دارویی جدید برای بیماری پوستی پسوریازیس محسوب می شود که می تواند برای بیماران احساس خوبی در داخل و خارج بدن آنها داشته باشد.

تایج بالینی:

نتایج کارآزمایی بالینی نشان داده است که داروی Taltz میتواند پسوریازیس را تا حداقل ۸۰ درصد پس از سه ماه از دوره درمانی بهبود بخشد، و در همان دوره از زمان میتواند پوست حداقل ۳۵ درصد از بیماران را به طور کامل پاک سازی کند. با توجه به داده ها تالتز نه تنها می تواند بیماران را از شر پسوریازیس راحت سازد بلکه ممکن است بیماران را تا مدت زیادی خالی از آن نگه دارد و کیفیت زندگیشان را بهبود بخشد.

پیشنهاد مطالعه
انواع روش‌های لیزر درمانی

استمرار درمان با داروی جدید تالتز:

یک محقق بالینی برای آزمایش Taltz گزارش داده است که تالتز برای مدت بیش از یک سال موثر باقی ماند به طوری که نیمی از بیماران در فاز سوم پس از ۶۰ هفته مصرف دارو، پوستی پاک شده داشتند. او همچنین گزارش داد که هیچ عوارض جانبی غیر منتظره مرتبط با استفاده طولانی مدت از دارو وجود نداشته که در در چند ماه اول بروز نداده باشد.

عوارض احتمالی:

با توجه به داده های قبلی، شایع ترین عوارض جانبی که توسط بیمارانی که سه ماه تحت مصرف Taltz بودند تنها شامل سرما خوردگی عمومی، عفونت رایج دستگاه تنفسی بالا بوده.

دیگر مزایای داروی جدید تالتز:

دیگر داده هایی که ارائه شده، نگاهی بر چگونگی تاثیر تالتز بر جنبه های مختلف وضع پوست بیمار و رفاه آن می باشد. در اینجا بعضی از نکات برجسته ارائه شده اند:

  1. بهبود قابل توجه پسوریازیس ناخن:
    پس از ۶۰ هفته مصرف تالتز، بیش از نیمی از بیماران از بین رفتن کامل پسوریازیس ناخن را گزارش داده اند.
  2. بهبود زندگی جنسی بیمار:
    بعد از سه ماه درمان، دشواری های جنسی مربوط به پوست برای بیش از ۸۱ درصد بیماران با مصرف تالتز گزارش داده شده است.
  3. درمان پسوریازیس پوست سر:
    بیش از ۷۵ درصد بیمارانی که در شروع درمان پسوریازیس پوست سر داشتند بعد از سه ماه دوره درمان هیچ نشانی از پسوریازیس سر نداشته اند.
  4. بهبود کیفیت زندگی:
    یک کار آزمایی نشان داد که پس از ۶۰ هفته درمان، حدود دو سوم از بیماران گزارش دادند که پسوریازیس دیگر هیچ تاثیری بر زندگیشان ندارد.

تالتز شانس بهتر:

تالتز میتواند یک جایگزین خوب برای بیمارانی باشد که با سایر درمان های بیولوژیک بهبود نداشتند. در یک مطالعه برای آنالیز چگونگی تاثیر تالتز بر بیمارانی که قبلا از انبرل (اتانرسپت یک درمان بیولوژیکی حال حاضر در بازار) جواب نگرفتند، تقریبا ۸۴ درصد بیمارانی که به تالتز تغییر درمان دادند بعد از سه ماه شاهد ۷۵ درصد بهبود بودند. داده ها از همین مطالعه ها نشان داده که ۲۰ درصد از بیماران در همین بازه زمانی پوستی کاملا پاک داشته اند. این یعنی بیمارانی که با انبرل بهبودی نداشته اند، شانس بالایی دارند که به تالتز پاسخ بهتری نشان دهند.

پیشنهاد مطالعه
مزیت های لیزر لیپولیز نسبت به لیپوساکشن چیست؟

الفاسپت

داروی بیولوژیک الفاسپت (Alefacept) با نام تجاری (Amevive) برای کنترل التهاب در پسوریازیس متوسط ​​تا شدید پلاکی استفاده می شود. داروی الفاسپت، یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است و حدود یک دهه است که برای درمان موفق بیماری پوستی پسوریازیس استفاده می شود. بیمارانی که در حال حاضر تحت درمان های سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند (مانند فتوتراپی، و یا برنامه همزمان دیگر عوامل سرکوب کننده سیستم ایمنی) برای جلوگیری از خطرات ناشی از سرکوب سیستم ایمنی بیش از حد نباید الفاسپت دریافت کنند.همچنین این دارو میتواند در درمان دیابت نوع یک مورد استفاده قرار گیرد.

tgrfy

مکانیسم اثر الفاسپت:

الفاسپت در پسوریازیس متوسط تا شدید تایید شده است و در درمان ارتریت پسوریاتیک مفید است. بعد از ۳ ماه از درمان بهبود قابل توجه بالینی ایجاد می شود و مدت طولانی اثار درمان باقی می ماند. alefacept با تداخل CD2 در غشاء سلول T و در نتیجه مسدود کردن costimulatory و مولکول LFA-3 با تعامل  CD2 مانع از فعال شدن CD4  و CD8 + T می شود بنابراین، alefacept منجر به بهبود بالینی پسوریازیس متوسط ​​تا شدید خواهد شد.

نحوه مصرف:

۱۵ میلی گرم هر هفته و به صورت عضلانی به مدت ۱۲ هفته تجویز می شود.

عوارض دارو:

فارنژیت، تب و لرز، تهوع ، سردرد و درد در محل تزریق همچنین هر هفته T cell CD4 ها باید پایش شود.

اطلاعاتی دیگر:

هیچ تجربه بالینی در بیماران زیر ۱۸ سال سن وجود ندارد، بنابراین این دارو در کودکان بیمار استفاده نمی شود.

alefacept ممکن است شمار سلولهای CD4 + T را کاهش دهد یا در سیر بالینی عفونت اچ آی وی را بدتر کند. بنابراین در بیماران مبتلا به عفونت HIV منع مصرف دارد.

دارو در دوره شیردهی منع مصرف دارد.

 

 

 

 

12 دیدگاه

  1. سلام
    خانومی هستم که از ۱۱ سالگی دچار پوسته پوسته شدن پوست سر شدم
    الان ۱۸ ساله با این بیماری درگیرم
    ده ها دکتر رفتم و همه شون گفتن درمان قطعی نداره ??
    کلی شامپو و دارو و روغن و لوسیون مصرف کردم
    خسته شدم ?

  2. سلام من ۲۰ساله هستم الان ۱۳ ساله که درگیر بیماری پسوریازیس هستم لطفا میشه راهنماییم کنید چکار کنم ، فعلا با رژیم غذایی ک خودم یهو تصمیم گرفتم انجام بدم یخورده کنترلش کردم ولی میخوام از رو پوستم برن لطفا راهنمایی کنید مرسی.

    1. پاسخ متخصص پوست و مو اصفهان دکتر ابوالفضل جویا:
      با سلام البته چند مقاله در سایت میباشد جهت مطالعه لطفا ارزیابی کنید . در صورت امکان از طریق سایت یا تلگرام عکس ارسال کنید و داروهای مصرفیتونو ارسال کنید و در صورت امکان زمانی جهت ویزیت و معاینه خودتون بگذارید

  3. سلام این داروی سکییو کروماب پماد هستش یا سرنگه؟ در ایران موجوده؟قیمتش چقدر هست؟وآیا میشود این طریقه درمان رو برای دختر بچه ده ساله که بیماری پسوریازیس هست شروع کرد ؟خیلی خیلی لطف میکنید اگه مرا راهنمایی کنید ممنونم

    1. پاسخ دکتر جویا متخصص پوست و زیبایی و لیزر اصفهان:
      داروی بیولوژیک سکییوکروماب (Secukinumab) با نام‌تجاری (Cosentyx) طراحی شده برای درمان آرتریت روماتوئید و پسوریازیس است. این دارو بطور قابل توجهی در بهبود علائم و نشانه های پلاک پسوریازیس متوسط ​​تا شدید در پا، دست ها و ناخن ها تاثیر گذار است.مکانیسم اثر سکییوکروماب:
      سکییوکروماب پادتن تک‌تیره انسانی طراحی شده برای درمان آرتریت روماتوئید و پسوریازیس است. این دارو عضوی از خانوادهٔ سیتوکین و اینترلوکین ۱۷ را هدف قرار می‌دهد.این بسیار خاص به ایمونوگلوبولین انسانی کلاس (G1k (IgG1k مربوط می شود.بيماري مزمني که با ضايعات پوستي وسيع و ضخيمي که پلاک ناميده مي‌شوند، تشخيص داده مي‌شود. سکییوکروماب در مبتلايان به پسوريازيس متوسط تا شديد ضايعات را به سرعت و به ميزان قابل توجهي بهبود مي‌ بخشد. نتايج اين سه مطالعه در کنگره سالانه آکادمي درماتولوژي اروپا در کشور پرتغال ارائه شد. در يکي از اين مطالعات ۸۱ درصد از بيماران تحت درمان با ۱۵۰ ميلي‌گرم سکییوکروماب زيرجلدي ماهانه، حداقل ۷۵درصد بهبود در علايم پسوريازيس نشان دادند. ميزان بهبود در دريافت‌کنندگان دارونما ۹درصد بود.
      متاسفانه در ایران نیست و درمان بسیار گرانی محسوب میشه

  4. با سلام
    خواهرزاده من ۸ سال دارد و درقسمت پای خود ب این بیماری مبتلا هست و تا حالا چندین دکتر
    رفته خوووب نشده خیلی خارش قسمت کف پاهاش داره چیکار کنم

    1. پاسخ دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست ، مو و زیبایی ، لیزر اصفهان:
      سلام لطفا عکس در دایرکت پیج اینستاگرام ارسال کنید و لطفا جهت ویزیت مراجعه فرمایید

  5. سلام
    من حدودا ۵سالی میشه پشت گردنم ی ضایعه خیلی کوچک وجودداشت که شبیه جوش بود ولی خیلی خارش داشت پیش چندتادکترپوست رفتم گفتن قارچه وی پماد دادن ولی خوب نشد و البته شوره سرهم داشتم که باخارش همراه بود الان بعدچن سال این جوش بزرگترشده وخارشش شدیدتروخیلی اذیتم میکنه بعداززایمان درد زانو هم بهش اضافه شده که خیلی اذیت میشم ولی چون بچه شیرخواردارم فعلا نمیتونم دارو مصرف کنم توروخدادکتر شما بگید چیکارکنم حداقل واسه پوسته ریزی سرم و زخم پشت گردنم تا پسرمو ازشیربگیرم درضمن مادرم هم ی بیماری خودایمنی به اسم اسکلرودرمی داره که احساس میکنم این بیماری ازمادرم به من رسیده

    1. پاسخ دکتر جویا متخصص پوست اصفهان
      با سلام و احترام می توانید عکس ها را از طریق اینستاگرام برای من از خودتان ارسال کنید حتماً برای فردی مثل شما نیاز به نمونه برداری هست و اگر قبلاً نمونه‌برداری شدید آنها را هم ارسال کنید و لازم است در فرصت مناسبی معاینه شوید انشاالله تلاش خود را خواهیم کرد

      1. با سلام
        بنده چند سالی هست به بیماری پسو مبتلا هستم دو سال پیش با تجویز پزشک داروی شرکت سینورا رو تزریق کردم بیماری قطع شد دوباره بعد چند وقتی شروع شد و شدید تر لطفا کمک کنید آیا داروی دیگه ای هست که بتونم استفاده کنم یا خیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *